Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
matusiak

WOBLERY MATUSIAK

Recommended Posts

Upodobnienie przynęty do ofiary ma spore znaczenie w połowie okoni i na pewno polepszy wyniki,tego nie mam zamiaru podważać. Przerabiałem już różne przynęty.. błystki, balansówki, mormyszki, woblerki.. moim zdaniem marnujesz czas i żywicę. Te odlewy oprócz odbitki ryby powinny jeszcze mieć odpowiednie pokrycie imitujące łuskę odbijającą światło tylko w jednej pozycji, a tego raczej nie przeskoczysz. Bez tego są to przynęty-ozdoby i tyle, więcej ryb skusisz zwykłą blaszką z kotwiczką na przegubie, ale o tym może lepiej przekonaj się sam. No chyba, że znowu się nie znam i nałupiesz garbusów, czego życzę. Nie zapomnij tylko tego nagrać. Ja mam trochę filmów z lodu nie publikowanych na yt..  za dużo było na nich widać.  ;)

Iras wielki szacun dla twoich wyrobów/przynęt , lecz tylko na razie za wygląd , bo niestety nie mam możliwości ich zweryfikowania w czasie połowów.

Ale mam małe pytanko do ciebie i bez urazy  ;) bo to nie ATAK !!!!!!!   :

Czemu tego nie napiszesz w wątku TOMIEGO  , przecież robi  "najpiekniejsze ozdoby choinkowe oraz najpiękniejsze ciężarki gruntowe"  ???????

Jak chcesz być obiektywny to trzeba to mówić wszystkim i równo a nie tylko wybrańcom. 

PS.

Żeby nie było : "że nagle stałem się wielkim obrońcą/papugą Piotrka " 

Edited by miramar69

Trochę odpowiem za Irka może się nie obrazi:) - pewnie dlatego pisze tu ponieważ wypowiedział się o przynętach okoniowych ( kto wie ten wie, co potrafi Irek w kwestii tej ryby) Tomy zaś chyba nie robi przynęt stricte pod pasiaki (mogę się mylić) 

:)

Panie Matusiak, nie spinaj się Pan. Rób swoje...

najlepiej swimmy , czarne myśli mam :ph34r:  będą ?

Trochę odpowiem za Irka może się nie obrazi:) - pewnie dlatego pisze tu ponieważ wypowiedział się o przynętach okoniowych ( kto wie ten wie, co potrafi Irek w kwestii tej ryby) Tomy zaś chyba nie robi przynęt stricte pod pasiaki (mogę się mylić) 

:)

Nie,Ja robię tylko ciężarki gruntowe i ozdoby choinkowe na które biorą takie pasiaki. :D

[attachment=196517:hywk.jpg]

Edited by Tomy

Pytanie do @matusiak. W jakie kotwy zbroisz jerka realfish (9cm 30 gr) ? Ostatnio kupiłem u Ciebie sztukę i uzbroiłem go w 2 x nr 2 Kamatsu Grand Prix. Strasznie opadał tyłkiem w dół. Czy jak założę mu 2 x nr 4 wyważenie się poprawi ?

Pytanie do @matusiak. W jakie kotwy zbroisz jerka realfish (9cm 30 gr) ? Ostatnio kupiłem u Ciebie sztukę i uzbroiłem go w 2 x nr 2 Kamatsu Grand Prix. Strasznie opadał tyłkiem w dół. Czy jak założę mu 2 x nr 4 wyważenie się poprawi ?

tak poprawi sie ,ale z założenia jest to tak zrobione bo to do opadu ,i chodziło o uzyskanie jak najmocniejsze migotanie dzięki temu to i sandacze go polubiły

W przygotowaniu kiełb 5cm będzie w wersji łamanej i pełny

[attachment=196861:IMAG2214.jpg]

i strzebla 4cm

[attachment=196862:IMAG2216.jpg]

..Piotr, ile wazy ta sandaczowa 9tka i jak z lotnością??...

8g i spoko latają jak na taka powierzchnie,ale są tez  w wersji boleniowej 14g

Widać że jesień nadchodzi...

Kontynuacja pyskówki będzie karana ostrzeżeniami dla każdego.

Kolega @Iras1975 otrzymuje ostrzeżenie za ubliżanie userom i słownictwo

Slider,

Piękne woblery. Co do pyskówki po co sobie ubliżać. Jak się komuś nie podoba to pokazuje że robi lepsze  albo milczy

oliwkowy kiełb

[attachment=196970:IMAG2229.jpg]

i strzebla w barwach godowych

[attachment=196971:IMAG2228.jpg]

łowi lepsze ryby i będzie łowił

Dzien dobry.

Od tego powinneś zacząć.Potem mozesz podzilic sie swoją wiedzą,rozwijajac swoje zdanie.

Ps.Pozwoliłem sobie Piotrze.

Edited by kondzio 77

ukleje swim

[attachment=197067:IMAG2231.jpg]

i sumowe karasie

[attachment=197068:IMAG2234.jpg] [attachment=197069:IMAG2232.jpg] [attachment=197070:IMAG2233.jpg]

Edited by matusiak

Piotr jaka będzie waga i długość sumowych karasi ???  i czy z grzechotką czy bzzz ???  :)

Trzeba przyznać, że to co robisz jest piękne i dopracowane w najmniejszych szczegółach. Karaś wykonany po mistrzowsku.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...