matusiak 467 Report post Posted February 22, 2014 Nowy marmurek pod jaśki [attachment=156247:IMAG1669.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
grzesiek11250 81 Report post Posted February 22, 2014 Super ten marmurek, chętnie bym sobie je potestował tylko nie biegam za jaśkami ani za kleniami i może to błąd :( Share this post Link to post Share on other sites
spulding 11 Report post Posted February 22, 2014 . Bywały dni że łowiliśmy po 30 -40 ryb na głowę, hehehe dobre. Kiedy to było 20 lat temu?Ale sie ubawiłem :lol: :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
piotro82 820 Report post Posted February 22, 2014 Józek a z Prymusem rozmawiałeś na ten temat ?? albo z Ronem Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted February 22, 2014 Złowienie 30-40 jaśków jest jak najbardziej możliwei do osiągnięcia w dzisiejszych łowiskach ,jest wiele łowisk które sa bogate w ten gatunek i wielu łowi w ciągu kilku godzin takie ilości,to nic dziwnego i świadczy tylko o tym ze łowiący rozpracował dobrze wodę ,znam kilka osób co osiągają takie wyniki PS. dzieki wszystkim za odzew w sprawie testowania wobkow ,wybrałem 3 osoby i dostana woby na testy mam nadzieje ze sie podziela spostrzeżeniami,nie będę pisał kto i co żeby nie było zgrzytów o łowiska bo to ważna rzecz bronic wodę bo nie wszyscy maja dobre intencje Share this post Link to post Share on other sites
caen 8 Report post Posted February 23, 2014 A będą w sprzedaży? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted February 23, 2014 Te z fotek są w sprzedaży Share this post Link to post Share on other sites
caen 8 Report post Posted February 24, 2014 W jakiej cenie? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted February 24, 2014 15zł szt -10% dla jerkbaitowców Share this post Link to post Share on other sites
Redzi 109 Report post Posted February 24, 2014 A baryły sumowe też są w sprzedaży? i jak cenowo Share this post Link to post Share on other sites
Andru77 1,109 Report post Posted February 26, 2014 Napisze to tak prosto bo nie chce nikogo urazić, szukam osoby która łowi jazie regularnie i jest w stanie to potwierdzić,bo tylko taka osoba coś zweryfikuje i podpowie ,wobki sa do testów ale nie za darmo bo w zamian oczekuje sprawozdania gdzie co i na które modele podparte fotkami ,w zeszłym roku rozdałem trochę wobkow i co i jedna osoba sie odezwała i zdała relacje reszta olała temat z dniem otrzymania woblerow a nie oto biega ,prosze o propozycje i podanie w jakiej części polski łowicie i ewentualnie kolory jakie wam sie tam sprawdzają wtedy wybiorę 2- 3 osoby ktore dostana wobki ,do testów, Czekam na dalsze propozycje do następnej niedzieli z osób które sie zgłoszą wybiorę testerów Przyjedź to po testujemy je razem na Roztoczu ;) Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted February 28, 2014 A baryły sumowe też są w sprzedaży? i jak cenowo sumowe z muza sa po 50zl bez muzy 40zl minus 10% Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz Kotarski 179 Report post Posted March 1, 2014 Zauważyłem że najpierw maluje Pan woblerki a później nacina miejsce na ster. Ja od razu nacinam na wyrzynarce miejsca na ster wklejam go i maluję po całości (oczywiście ster zaklejam folią), która metoda jest lepsza? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 1, 2014 żadna nie jest lepsza ani gorsza,to kwestja dopracowania jednej z nich ,ja tak robie bo mam zrobione formy do nacinania i nacinam frezem ,a w sumowych,ster jest wkadany do formy i odlany korpus ,dzieki temu ze ster sie rozszerza w wobku jest nie do wyrwania bo tu chodziło o moc Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 23, 2014 Nowy marmurek [attachment=161850:IMAG1714.jpg] [attachment=161851:IMAG1712.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz Kotarski 179 Report post Posted March 23, 2014 Ładny marmurek, właśnie malowałem przez papier ozdobny używany do strojenia kwiatów. Wychodzi taki popękany marmurek (jak dobrze pamiętam pokazywałeś taki efekt w Trwam?) w każdym razie nie jest to łatwa technika malowania :rolleyes: . Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 23, 2014 Ładny marmurek, właśnie malowałem przez papier ozdobny używany do strojenia kwiatów. Wychodzi taki popękany marmurek (jak dobrze pamiętam pokazywałeś taki efekt w Trwam?) w każdym razie nie jest to łatwa technika malowania :rolleyes: . To całkowicie inna technika ,w TV pokazałem malowanie przez sianko ,a uzyskanie takiego efektu nie jest proste i każdy z kolorów nakłada sie po warstwie separatora żeby sie nie pozlewały ,ale co najważniejsze to brak tej szablonowości i w pewnym sensie rozpoznawalność danego malowania i na końcu potwierdzenie przez ryby ,które zasmakowały w tych pomazańcach i właśnie dzięki takiej diagnozie rybnej zaczynam szukać i kombinować co poprawia skuteczność w wynikach Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 26, 2014 Uklejeczka boleniowa [attachment=162615:IMAG1727.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted March 26, 2014 To całkowicie inna technika ...Matusiaku Ja chyba do Ciebie przyjadę i pokażę Tobie kilka technik jak mi ta folia nie przyjdzie :D Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 26, 2014 Jak mi przyjdzie to i tobie przyjdzie ,a została mi koncoweczka ze srebrnej złotej mam wiecej ale z tego co wiem to w przyszłym tygodniu ma być u mnie większa ilosc Share this post Link to post Share on other sites
MaciejK 437 Report post Posted March 26, 2014 Cześć są dostępne jakieś bolenióweczki ?? sory że tutaj pytam ale nie mogę wysłać prywatnej wiadomości. Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 26, 2014 poszedł priv ,jeszcze są ale zostało po 10szt z modelu ,następna partja ustawiana w przyszłym tygodniu Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 27, 2014 Ptasie Mleczko na Jazie , :o otwieram a tam same smakołyki :lol: :lol: :lol: :lol: [attachment=163003:IMAG1737.jpg] [attachment=163004:IMAG1738.jpg] [attachment=163005:IMAG1739.jpg] [attachment=163006:IMAG1740.jpg] [attachment=163007:IMAG1741.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Łukasz 050 12 Report post Posted March 27, 2014 (edited) mam takie pytanko skąd wziąść stery łądnie wycięte??? abo jaki masz sposób na wycinanie pproste sterów SMAKOŁYSKI az ślinka cieknie :D alpejskie mleczko w czekoladzie jako zanęta wędkarska na jazie :D ale rymy :D Edited March 27, 2014 by Łukasz 050 Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted March 27, 2014 Stery wycinane na prasie ,do gr 1mm ładnie wychodzi Share this post Link to post Share on other sites