Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
matusiak

WOBLERY MATUSIAK

Recommended Posts

Ok. Skoro Tomek1988 koniecznie każdego bolka musi złowić na wobka to jego sprawa. Chodzi mi jedynie o to, że jest wiele innych ciężkich przynęt boleniowych w pewnych okolicznościach o wiele bardziej skutecznych od woblerów. Kiedyś jak niewiele wiedziałem o lowieniu boleni to też wydawało mi, że jedyną przynetą na którą można skutecznie łowić boleni jest wobler o akcji 30 gramowego płaskownika :-/;

Co do dalekosiężności woblera boleniowego to są dwie taktyki łowienia i do każdej potrzebny jest inny zasięg i praca. W bardziej kameralnych łowiskach niż Wisła, bolenie często żerują w zasięgu rzutu nawet lekką przynętą, ale często wybieram wygodny dystans od wbijania się w krzaczory w zasięg dobrego podania.

Panowie do wiekszych dystansow mam ciezsze wobki 'ten model powstal do oblawiania raf a maly bo lowi tez kleniojazie ----modeli ktore mam przetestowane jest wiele ,powoli beda wprowadzane beda wobki wieksze jak i mniejsze sandaczowe i sumowe pod klexojazie i bolki ale troszke czasu brak zeby to wszstko zrobic jednoczesnie

Ładne  B)  , jak wagowo te strzebelki ? W sumie jak by nie było to takich mi brakuje ;)  Zamówionko wyślę przez mail-a :)

Piter odłóż dla mnie jedną, jak się zobaczymy to wyskoczę z kasy :)

Ładnie proszę

To jest kleniowo -jaziowa klasyka :) :) :)

[attachment=115441:IMAG1421.jpg]

[attachment=115442:IMAG1422.jpg]

Piotrek , ta klasyka jest the best .  Rybki i tak nie rozumieją udziwnień . Pozdrawiam .

Piotr, dawaj fotki tych na głębokie jaski...

Wersja na głębokie jaśki

[attachment=115641:IMAG1426.jpg]

[attachment=115642:IMAG1425.jpg]

Niebawem testy

Piękne woblerki Panie Piotrze, nie będe ukrywał, że projektując moje zerkałem na Pańskie arcydzieła :) no i duży szacunek za podzielenie się odrobiną wiedzy w programie: ''Z wędką nad wodę". Mnie, jako początkującemu  dużo dał ten odcinek. Pozdrawiam

Edited by czerwcowy0520

W zwiazku ze spora iloscia pytan o wobek sumowy informuje ze beda dostepne od połowy czerwca lub troszke wczesniej

To odłóż sztukasa dla mnie.

Sumowe byczki w trakcie malowania  7cm 25g

[attachment=120746:IMAG1442.jpg]

[attachment=120747:IMAG1443.jpg]

:D :D :D :D :D :D :D  bedzie kiler

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...