Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
matusiak

WOBLERY MATUSIAK

Recommended Posts

Piotrek film bardzo mi się podoba :) rewelacyjnie wybrałeś miejsce praca super

robione na strumyku beda kolejne filmiki do wgladu bo nakrecilismy prace kadego modelu w tym 2 nowe waska ukleja 4cm  i jaziowo kleniowy z waska dupka wstawie jeszcze dzis lub jutro

Krajobraz podwodny piękny ale jakoś pracę woblera trudno ustrzelić . Nie gniewaj się ale taki sprinterski napływ niewiele pokazuje . Jak masz gopro 3 to zmontuj sobie kawałek pręta fi 8mm i dospawaj śrubę fi 5 mm to będziesz miał ręczny statyw do przesuwania kamerki pod wodą razem z wobkiem . Łatwiej będzie ci wtedy pokazać jego pracę z boku i z każdej innej strony . Pozdrawiam .

Jakość filmu rewelacyjna ale umieściłbym kamerę z boku tzn w poprzek nurtu wtedy byłoby widać całego woblera. Pozdrawiam

Jaziowe smaczki
[attachment=114894:IMAG1398.jpg]
[attachment=114895:IMAG1403.jpg]
[attachment=114896:IMAG1404.jpg]

I boleniowe mikrusy
[attachment=114897:IMAG1405.jpg]
[attachment=114898:IMAG1406.jpg]
[attachment=114899:IMAG1407.jpg]

Oj popki mi też się podobają  . Masz może jakoś udokumentowaną ich pracę . Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów .

Mi także te popki się podobają ale jak dla mnie 6g to na bolka trochę za mało :) Filmik z pracą tych wabiów by się przydał.Pozdro

Mi także te popki się podobają ale jak dla mnie 6g to na bolka trochę za mało :) Filmik z pracą tych wabiów by się przydał.Pozdro

...bo to przynęta do łowienia a nie do bicia rekordów w długości rzutów  ;) 

Nie lubie łowic kamieniami ,przyneta ma pracowac a nie isc jak zdechlak przy tak małym korpusie leci daleko jak na 6g jak bedzie mus  to zrobie wieksze i ciezsze ale narazie te wystarczaja ,łowia bolki nawet na stojacej wodzie i to jest najwarzniejsze reszta to pikus filmiki beda na stronie niebawem z praca kazdego wobka pod woda

Edited by matusiak

Nie lubie łowic kamieniami ,przyneta ma pracowac a nie isc jak zdechlak przy tak małym korpusie leci daleko jak na 6g jak bedzie mus  to zrobie wieksze i ciezsze ale narazie te wystarczaja ,łowia bolki nawet na stojacej wodzie i to jest najwarzniejsze reszta to pikus filmiki beda na stronie niebawem z praca kazdego wobka pod woda

Jak bolek jest za daleko to się zakłada inną przynętę i wcale nie musi to być wobler...Uwielbiam łowić bolenie na Shad Rapy 5-ki i 7-ki ich waga nietety bardzo często nie pozwala mi dobrać się do daleko grasujacych boleni co nie znaczy, że zrobię sobie Shad Rapa o wadze 30 gram  :blink:  :D 

No przyłączam się do opinii kolegów ,popki- mega.

Najbardziej mi się podoba cieniowanie w nich-dla mnie super.Szkoda tylko ,że taki malutkie.

Piotrze czy będziesz może robił większe?

Edited by Krystekwolf

...bo to przynęta do łowienia a nie do bicia rekordów w długości rzutów  ;)

heh wiedziałem, że ktoś odpowie w ten sposób :P Kolego łowię na Wiśle z brzegu a na "moich" miejscówkach muszę mieć przynęty minimum 15g by sięgnąć bolki stojące kilkanaście dobrych metrów ode mnie, nie łowię w rzeczkach kilku metrowych tylko w dzikiej Wiśle! Uwierz mi wiem co mówię Wisła jest wszędzie inna widocznie u mnie nie łowiłeś :P Do bicia rekordów mam na kręćku żyłkę 0.16 i 30g ołowiankę na końcu :blink:

Jak bolek jest za daleko to się zakłada inną przynętę i wcale nie musi to być wobler...Uwielbiam łowić bolenie na Shad Rapy 5-ki i 7-ki ich waga nietety bardzo często nie pozwala mi dobrać się do daleko grasujacych boleni co nie znaczy, że zrobię sobie Shad Rapa o wadze 30 gram 

heh wiedziałem, że ktoś odpowie w ten sposób :P Kolego łowię na Wiśle z brzegu a na "moich" miejscówkach muszę mieć przynęty minimum 15g by sięgnąć bolki stojące kilkanaście dobrych metrów ode mnie, nie łowię w rzeczkach kilku metrowych tylko w dzikiej Wiśle! Uwierz mi wiem co mówię Wisła jest wszędzie inna widocznie u mnie nie łowiłeś :P Do bicia rekordów mam na kręćku żyłkę 0.16 i 30g ołowiankę na końcu :blink:

Dajcie spokój,miejsce miejscu nie równe,potrzeba kilka rodzai przynęt w pudełku i tych cięższych i tych lżejszych,a te popki bardzo fajne na pewno sie sprawdzą na łowisku :P  

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...