Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
matusiak

WOBLERY MATUSIAK

Recommended Posts

Dzieki panowie-- ale w zeszłym roku testowałem prototyp i warciańskie bolki go uwielbiały,dlatego postanowiłem go powielić w ilosci kilku sztuk z rożnym obciążeniem i bomba trafił sie taki wariat ze szok tańcuje pięknie i nie przewidywalnie a to rapiszony uwielbiają ale pewnie trotki tez by go jadły :lol:

Rozumiem że każdy pracuje inaczej jest normą? Będzie ze 2 lata jak nabyłem Pana wyroby ,niby ten sam model,a jednak....każdy wrócił do sprzedawcy/pośrednika :wacko: I teraz pytanie,czy zostały wysłane do sklepu bez niezbędnych testów nad wodą,czy każdy ma chodzić inaczej? jasne, mogłem je sobie ustawić,choć spróbować,ale z jakiej paki? kupuję Grzecznika-pracuje,kupuję Dylewskiego-pracuje,Gębski pracuje,Wobki @Marasa pracują,a tu 3 sztuki i każdy dupa zbita,przepraszam ,ale coś chyba nie tak :wacko:

To nie sa wobki z maszyny i modele które sa zbliżone praca to rzadkość,i właśnie oto chodzi mając wobki o rożnej pracy mamy większe szanse na dobranie konkretnego modelu do łowiska warunków jakie sa w danym momecie ,ja dawno sie o tym przekonałem i wiele osób pewnie też

Ładne malowanie. Napewno zdjęcia nie oddają do końca efektu warstw, który zawsze mi się podoba, co widać na boleniówkach. Taki efekt 3d.

Koło to 30 km ode mnie . Szkoda , że wcześniej nie dałeś znać bo bym podjechał na te testy :mellow: .

Wobek wykonany z kawałka PAC po polerce jeszcze przed malowaniem zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

@matusiak- pięknie, zdaje się nowość w naszym jerkbaitowym świecie
. widzę tylko problem z malowaniem bo jak wiem, to jest ogniwo tej całej produkcji, które lubi spłatać figla. czekam na postępy.

Dla nas generalnie nic nie widać,no chyba że będziemy obdzierać wobka ze skóry,czego ja osobiście jestem daleki żeby stosować. Fajnie że mamy nowy pomysł :D

Jak Piotr zastosuje łącznik to i z malowaniem nie powinno być problemów . Na razie fajnie to wygląda . :D

świetnie ale Matusiaku mogłeś zawinąć ten ołowik w folie holo tak jak to jest w gumach np.Storm dało by to dobry efekt brzuszka.Szedł bym w malowanie oszczędne da to efekt półprzezroczystości :D .

Malowanie zaden problem ,bedzie oszczedne jak pisał @Tomy ,to pierwszy model próbny i będzie testowy ,następny bedzie o wiele cieńszy i kształt uklejki malowany transparentnymi farbami powinno dac efekt półprzezroczystej rybki

Postanowiłem zrobić takiego wobka bo łowiac na spirolino klenie miałem bardzo częste ataki bolkow i nie w wobka kleniowego tylko właśnie w spirolino , pod woda wygląda jak bąbel powietrza,przypomniałem sobie ze kilkanascie lat temu Słowacy tak łowili bolki ,pozatym moze byc to idealny wobek na bolki z bardzo czystej wody

.....a jak by mu tak przerzucić jeszcze same łuski-nie skórę-plus malowanie transparent i ta folia holo na brzuchu to by była miazga totalna :lol: .Miejsca na oczka Piotr blisko pyska! i nawiercić potem zapuścić czerwonym lakierem i na to oczy 3D oj kurcze pobawiłbym się z tym.Wiem,wiem zaraz będzie że design to jest na 2-3 czy tam na szarym końcu,dobrze że wszyscy tak nie myślą już widzę ten świat szaro/bury.

Własnie w tym przypadku desing jest bardzo ważny, mam bolki namierzone w bardzo czystej wodzie takie klofty ze hej,i muszę im zrobic przeglad jamy gebowej czy aby w tym wieku glonem nie zarosła

...to że dla Ciebie design jest ważny jako luremakera to wiem bo widać że próbujesz no i wychodzi.Na tą meduze sam niecierpliwie czekam co by efekt i finisz ujrzeć.

pierwsze podkłady poszły wygląda nieźle, ale jeszcze daleko do konca ,cały efekt bedzie dopiero w wodzie ,postaram sie zrobić jakaś fotke na której będzie to widać

Nie wiem jak bolki ale ja dałbym się złapać :mellow: .
A jak z wagą tego cudu ? Kiedyś próbowałem odlewać woblery z przezroczystej żywicy zakupionej w Progmarze i szczerze powiem ze miałem spory problem z ustawieniem tych wynalazków właśnie przez wysoką wagę samej żywicy także wielki szacun jeżeli ci się uda :D. .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...