elefant68 57 Report post Posted May 24, 2016 (edited) Wczoraj było trochę czasu .Haki Wizard 2/0 i 3/0. Chyba miałem za dużo materiału bo jakieś wyszły puchate :D Testy na weekendzie z Belly boat. Edited May 24, 2016 by elefant68 Share this post Link to post Share on other sites
elefant68 57 Report post Posted May 24, 2016 (edited) A jeszcze jednego ukręciłem na zębatego :P Tu chyba proporcje będą dobre, ten mi się podoba najbardziej. Edited May 24, 2016 by elefant68 Share this post Link to post Share on other sites
maqu77 64 Report post Posted May 24, 2016 Dzisiaj i ja znalazłem troszkę czasu na wiązanie.Prototyp uwiązany na haczyku Wizard 2/0.Nie wiem czy ze względu na mały rozmiar haczyka mucha ma tylko 13cm,ale muszę jeszcze uwiązać na większych. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted May 24, 2016 (edited) pisarz - o to właśnie chodzi w szkółce i wzorach które ćwiczymy - mają być wprawką, nauką, inspiracją, a potem pozwolić rozwinąć twórcze skrzydła. Brawo. Postanowiłem rozwijać te skrzydła :) , początek był bardzo stateczny i stabilny. Powstały dwa streamery w spokojnych kolorach. A potem konie mnie poniosły :D i powstał bardziej wobler niż mucha. :o Edited May 24, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted May 27, 2016 (edited) Najpierw zrobiłem małe :) , potem jeszcze mniejsze :) :) , a na koniec znów mnie poniosło ;) . Edited May 27, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted May 29, 2016 Cześć To nie mój kaliber. Zrobiłem z tego co miałem. Chyba trochę tłusta. Pozdrawiam Sławek Share this post Link to post Share on other sites
Dryzd 152 Report post Posted May 30, 2016 Witam Krętaczy. W końcu coś się udało ukręcić a czasu ostatnio mam ostatnio mało. Wstawiam jedno zdjęcie do oceny a myślałem, że duża mucha to pójdzie migiem a tutaj zonk hehe. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted June 1, 2016 sdd_ - piękny kształt, ładnie uczesany. Może nie Twój kaliber, ale zawiązany prawidłowo. Mi się podoba, szczupakom pewnie też przypadnie do gustu. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted June 1, 2016 dryzd - całkiem niezły. Warto kilkukrotnie polakierować główkę lub pociągnąć ją żywicą epoxy lub uv. Szczupacze zęby szybko potrafią poszarpać nawet najładniejszą muchę. Piórko kogucie dałbym trochę dłuższe. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted June 8, 2016 Rektor w Szwecji łowi szczepaki na muchę :) , dziekan nie odzywa się od sześciu dni , pewnie też wyjechał na ryby do jakiego Yellowstone :) . A my bidne studenty czekamy na zaliczenie i wpis do indeksu :D . pisarz- to prawda, wessało mnie na jętce. Ale już jestem z powrotem i nadrabiam zaległości. Drogi profesorze Mirku . Szkoła wiązania much której sprawcą jesteś , otworzyła nam studentom nowe możliwości w realizowaniu naszej wędkarskiej pasji :) . Za co jesteśmy Ci bardzo wdzięczni :clappinghands: . Jednak drugi etap naszej edukacji , powoli zaczyna przypominać lizanie loda przez papierek :) . Mam nadzieję , że to znów tylko jętka jest tego sprawcą i jak niedługo jętka się skończy to .......... :) Czekamy na nowe zadanie! Share this post Link to post Share on other sites
michaaaal 152 Report post Posted June 9, 2016 więcej hucho much :) [attachment=327014:DSCF1957.JPG][attachment=327015:DSCF1958.JPG][attachment=327016:DSCF1959.JPG] pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted June 15, 2016 michaaaal - piękne. Trafiłeś ładne pióra grizzly - świetnie wyglądają na muchach. Te zdjęcia en face - ciekawe. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted June 15, 2016 Piotr123 - całkiem udana. Oczyska dałbym większe, ale to moja wizja. Jest ok. Share this post Link to post Share on other sites
siatkaz 752 Report post Posted February 3, 2017 Moje wypociny. Pierwsza i chyba ostatnia tego kalibru. Brak motywacji do wielkich much bo i tak będzie tylko w pudełku miejsce zimować - ze sprzętu to u mnie tylko dwie #4 i na razie nie zanosi się na więcej. Tak więc proszę o wyrozumiałość i zaliczenie na pande. Ps. Na studiach na pande angielski zawsze zaliczałem w ostatnim podejściu - Pan da już tą trójkę. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 9, 2017 siatkaz - tu na pandę nie zasłużyłeś. Jak dla mnie to solidne 4, a może nawet 4+. A co do zastosowania - sam zobaczysz, może kiedyś sięgniesz po grubszy kaliber muchowy, lub założysz tą muchę do spiningu - warto! Możesz też obdarować kogoś z kolegów - gwarantuję - nikt w/w nie pogardzi. Share this post Link to post Share on other sites