matusiak 467 Report post Posted October 16, 2010 Niezle efekcik super ,jeśli mogę cos doradzić to kup coś o nazwie tiul z okrągłymi oczkami do natryskiwania łuski myślę ze będzie jeszcze ładniej Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 16, 2010 Dobry pomysł.Najlepszy byłby szablon łuski.Szukam właśnie takiej firany Share this post Link to post Share on other sites
Sławek 312 Report post Posted October 16, 2010 Albo laser w agencji reklamowej - również i szablony robią. Jakby dobrze dobrać materiał... Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted October 16, 2010 Dzisiaj już udało mi się skończyć obydwa tygryski zielonego i czerwonego . Teraz muszą dobrze wyschnąć i na testy . Stwierdziłem dzisiaj , że nie potrafię robić zdjęć bo zdjęcie nie oddaje ich uroku . Share this post Link to post Share on other sites
Yokozuna 79 Report post Posted October 16, 2010 Miałem przyjemność łowić bezsterowcami Pawła (niestety wszystkie już urwałem). Gwarantuję Wam, że te przynęty będą skuteczne na słoną troć...bardzo skuteczne. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 17, 2010 Podpisuje się pod tym obiema rękami.Często pracuje na tych właśnie konstrukcjach od Pawła {Klamki}.Uważam że jest to bardzo dobra przynęta na Bolenie a w niektórych rejonach biją do niej klenie słusznej wielkości.Po za tym z Pawłem się świetnie współpracuje. Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted October 17, 2010 Dzięki Panowie za pochwały . Fajnie się coś takiego czyta . Teraz zrobiłem innego bezstera , ma trochę zmieniony kształt i trochę inną pracę . Jego waga przy 10 centymetrach na razie jest w granicach 27 gram ale po wykończeniu na pewno przekroczy tą wagę i dojdzie do 28 lub 29 gram . Oczywiście lotność zachowana . Od jutra na cały tydzień jadę do Poznania i nie wiem czy gdzieś uda mi się złapać jakąś sieć niezabezpieczoną . Zatem może do zobaczenia za tydzień . Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted October 17, 2010 ehhh Paweł... ślicznotki Ci one niesamowite .... :)10 cm, 28 gram. srach pomyslec jak to leci Share this post Link to post Share on other sites
Maynard 222 Report post Posted October 17, 2010 [quote]Oczywiście lotność zachowana . Od jutra na cały tydzień jadę do Poznania i nie wiem czy gdzieś uda mi się złapać jakąś sieć niezabezpieczoną . Zatem może do zobaczenia za tydzień .[/quote] Kawkię? Herbatkię? Wpadasz połowić? Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 17, 2010 Mój Tobiasz/Dobijak będzie troszkę większy o ile przejdzie testy pozytywnie.Będzie to malowanka. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted October 18, 2010 Kurde Tomy, myślałem że te pyszczki powstają na etapie malowania a widzę że to już jest tak wystrugane . Naprawdę Cię podziwiam za dokładność i cierpliwość. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted October 18, 2010 To może trzeba było zrobić oczko zaczepu w poziomie? Wyszło by bardziej naturalnie. Chyba! Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted October 18, 2010 [quote]ehhh Paweł... ślicznotki Ci one niesamowite .... :)10 cm, 28 gram. srach pomyslec jak to leci [/quote] A może Ci podeślę na testy? To tylko zależy czy zdążę zrobić te wszystkie wobki razem z Twoimi na czas bo teraz cały tydzień w Poznaniu a tylko w weekend w domu i w garażu Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 18, 2010 Paweł co byś w tym nawale prac nie zapomniał i moim zamówieniu-Klamek-nie jest to priorytet ale dość tak ważne. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 19, 2010 Dobijak zmierza w kierunku R&L.Na zlot chyba pojedzie inna konstrukcja.Ten pracuje perfekcyjnie ale nie wiem czy będę mógł go dać na testy a teraz idę spać w pi...u pozdro-Tomy- Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted October 19, 2010 [quote]ehhh Paweł... ślicznotki Ci one niesamowite .... :)10 cm, 28 gram. srach pomyslec jak to leci [/quote] A może Ci podeślę na testy? To tylko zależy czy zdążę zrobić te wszystkie wobki razem z Twoimi na czas bo teraz cały tydzień w Poznaniu a tylko w weekend w domu i w garażu [/quote] Ty się kurka nie zastanawiaj nad wysłaniem ich do testów tylko lepiej osobiście je przywieź na zlot Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted October 21, 2010 Tomy... Jeden z oliwkowym lub złotym grzbietem dla mnie i nie waż się nawet protestować. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 21, 2010 one będą ze sterem to taki zwiastun wstawiłem nie są na sprzedaż a na użytek własny.Góra grzbietu jest szara przechodząca w dół oliwkę a kończy się złotym.Woby w odcieniach-wrzos,fiolet,zieleń,niebieski.7-8cm waga 12-14g.Model testowy już polatał,popływał,połowił.Żaden nurt mu nie straszny,można łowić na lenia średnim tempem i ekspresem.Logan ale to jeszcze nieskończone nawet malowanie jest.Gotowe wstawię za tydzień.Oczywiście jeden dla Ciebie{wyjątkowo}najlepiej pracujący choć z tym ciężko bo powtarzalność jest niemalże 100% i każdy tak samo dobrze musi pracować choćby nie chciał Share this post Link to post Share on other sites
Forecast 3,383 Report post Posted October 21, 2010 Masakra ... Jakbym takiego zaczepił to w grudniu nurkowałbym pod korniaki ... U mnie przerwa do poniedziałku ... kobieta ma mnie już za świra ... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted October 21, 2010 Ja nie pytam kiedy... Adres już znasz a szczegóły ustalimy na priva... Żeby nie było niejasności to ja je kolekcjonuje jak na razie bo łowić nie mam kiedy... Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 21, 2010 Forecast toż to proste malowanki są .Jeszcze dostaną opalizację na skrzela. Logan ok.to będzie taki najbardziej wypasiony wizualnie dla Ciebie. Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted October 21, 2010 Tomy to ja musiałbym dać Tobie jakiegoś swimbaita, już widzę jakbyś go odpicował W połączeniu z akcją i kolorystyką to byłoby coś przepięknego. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 21, 2010 Chyba trochę przesadzacie Share this post Link to post Share on other sites