Tomy 21,762 Report post Posted May 19, 2010 Teraz działam ze słonecznicą z tej serii klusek i wbrew pozorom niby niepozorna rybka a wierną imitacje jeśli chodzi o kolorki ciężko zrobić. Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted May 19, 2010 Jak będziesz płodził coś w przedziale 3-4cm i schodzącego do 1.5m to z chęcią się do Ciebie uśmiechnę Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted May 20, 2010 [quote]Dzięki za dobre słowo WOBLER-W1 .[/quote] Nie ma sprawy Tomy . Jak widzę tak oceniam i nie mam zahamowań przed oddaniem szacunku za dobrą pracę . Pozdrawiam . Ps: Ja teraz pracuję nad kilkoma boleniówkami w różnych wielkościach i wyglądzie . Mam nadzieję , że wszystko będzie OK bo to egzemplarze testowe . Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted May 21, 2010 Następne moje kluseczki Jaziowe 7UP.Jeszcze nie skończone ale potem zrobię edycję. Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted May 21, 2010 Tomy co to za lakier? Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted May 21, 2010 Domalux do parkietów sal gimnastycznych z domieszką jeśli chodzi o ten bez barwny. Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted May 21, 2010 Jakbyś mógł to podaj przepis na tę domieszkę. Ostatnio co kupię domalux to jest coraz bardziej żółty. Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted May 21, 2010 [quote]A oto moje nowe woblerki http://img10.imageshack.us/img10/5254/dsc00175sa.jpg (...)[/quote] Nie czuję się właścicielem wzoru ale pewne podobieństwo odczuwam... W związku z tym pytanie do twórcy: Czy to zbieżność pomysłów?. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3070& ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=60[/quote] slawku po prostu nasladuje sie najlepszych możesz b yć dumny ze masz swoje wlasne ... no jakby to powiedziec... [/quote] Mifek ma rację. Trzeba się wzorować na najlepszych a potem tworzyć nowe własne wzory Gdy zrobiłem kilka na próbę okazały się fantastyczne... no i jakoś tak wyszło, ale mam nadzieje że raczej to ci nie przeszkadza Share this post Link to post Share on other sites
spidi 184 Report post Posted May 22, 2010 Tomy super to ostatnie malowanie robisz postępy hahaha te już bardzo przypominają szczebelki Share this post Link to post Share on other sites
Sławek 312 Report post Posted May 22, 2010 [quote]A oto moje nowe woblerki http://img10.imageshack.us/img10/5254/dsc00175sa.jpg (...)[/quote] Nie czuję się właścicielem wzoru ale pewne podobieństwo odczuwam... W związku z tym pytanie do twórcy: Czy to zbieżność pomysłów?. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3070& ;amp ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=60[/quote] slawku po prostu nasladuje sie najlepszych możesz b yć dumny ze masz swoje wlasne ... no jakby to powiedziec... [/quote] Mifek ma rację. Trzeba się wzorować na najlepszych a potem tworzyć nowe własne wzory Gdy zrobiłem kilka na próbę okazały się fantastyczne... no i jakoś tak wyszło, ale mam nadzieje że raczej to ci nie przeszkadza [/quote] No skoro się przyznajesz to oki OT: Moje dwunastki niełamane wyszły 50 gram (wolnotonące) więc kierunek poszukiwań mamy podobny Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted May 22, 2010 Kiełbik stan surowy tak z grubsza.Jak będzie gotowy wstawię foto. Share this post Link to post Share on other sites
benjam87 1 Report post Posted May 22, 2010 Tomy bardzo fajne te Twoje woblerki !!! Bardzo podoba mi sie to ,że Twoje wabiki imitują bardzo realistycznie naturalny pokarm drapieżników. W przyszłym sezonie woblerowym ( strugam zazwyczaj wyłącznie w zimę )zamierzam również odwzorowywać naturalne rybki a nie cukierkowe robaczki... Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted May 22, 2010 Kleniowy 4,5cm I trochę większe, 6 i 7cm Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted May 22, 2010 [quote]A oto moje nowe woblerki http://img10.imageshack.us/img10/5254/dsc00175sa.jpg (...)[/quote] Nie czuję się właścicielem wzoru ale pewne podobieństwo odczuwam... W związku z tym pytanie do twórcy: Czy to zbieżność pomysłów?. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3070& ;amp ;amp ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=60[/quote] slawku po prostu nasladuje sie najlepszych możesz b yć dumny ze masz swoje wlasne ... no jakby to powiedziec... [/quote] Mifek ma rację. Trzeba się wzorować na najlepszych a potem tworzyć nowe własne wzory Gdy zrobiłem kilka na próbę okazały się fantastyczne... no i jakoś tak wyszło, ale mam nadzieje że raczej to ci nie przeszkadza [/quote] No skoro się przyznajesz to oki OT: Moje dwunastki niełamane wyszły 50 gram (wolnotonące) więc kierunek poszukiwań mamy podobny [/quote] Tylko nie wiem czemu jak zrobiłem jednego całego niełamanego to dość kiepsko pracował... pewnie źle rozmieściłem ciężar Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted May 23, 2010 Te 12 pięknie chodzą Sławku! W drugiej połowie czerwca trafią na szwedzki poiligon Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted May 23, 2010 A oto moje ostatnie dzieło. Share this post Link to post Share on other sites
Włóczykij 177 Report post Posted May 23, 2010 Świetnie wyglądają Jakiej są wielkości? Wyglądają na coś w kleniowym rozmiarze Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted May 23, 2010 Woblerki mają 8cm i 24g i są pływające. Przeznaczenie-szczupak ,sum. Share this post Link to post Share on other sites
Arturrr 62 Report post Posted May 24, 2010 zimą wykonałem kilka jerków. obecnie testuję i pracują całkiem całkiem. waga od 35 do 65 gram. wszystkie tonące. nie posiadam obecnie zdjęć woblerów, które również wykonuję. zrobię fotkę to zapodam. pozdr Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted May 24, 2010 tomy jak już idziesz po bandzie to moze... okleisz tarnusa tym co ma nasladowac czyli Tobiaszem lub dobijakiem - tylko z pozyskaniem u siebie w wiosce mozesz mieć problemy chociaz po silnych wiatrach, falach, sztormach lezy ich pelno na brzegach takiej duzej lekko slonej kaluzy na polnocy naszego kraju Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted May 26, 2010 Popracowałem ostatnio troszkę nad nowymi wzorami boleniówek i oto co mi wyszło . Mogę powiedzieć , że jestem zadowolony z ich lotności i pracy . Siódemki nawet mile mnie zaskoczyły swoją pracą bo będą się nadawały nie tylko do połowu bolenia ale po drobnej korekcie pracy będą tez nadawały się do połowu sandaczy . Te małe boleniówki zrobiłem z myślą o czasie gdy bolki zajadają się drobnicą . Nawet ten najmniejszy leci na przyzwoitą odległość bez kozłowania . Pozdrawiam Paweł Brzuskiewicz . Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted June 1, 2010 świetnie to wygląda. Sprzedajesz czy prywatna kolekcja? Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted June 1, 2010 Remku te co widać to prywatna kolekcja bo to egzemplarze testowe ale czasami koledzy biorą coś ode mnie . Niektórzy już systematycznie . Share this post Link to post Share on other sites
jerry hzs 56 Report post Posted June 1, 2010 Jestem pelen podziwu ...gratuluje Ci umiejetnosci ktore pozwolily na stworzenie takich wabikow ...zycze powodzenia Share this post Link to post Share on other sites