Woys 0 Report post Posted April 3, 2010 Cukieraski, narazie tylko żuczki i 1 niezuczek skonczone reszta czeka na ster Wszystko tak w granicach 2 cm. Przepraszam za zdjęcie, ale z telefonu... Share this post Link to post Share on other sites
Woys 0 Report post Posted April 3, 2010 I pare z sztuk z boleniówek Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 4, 2010 Moja żabcia Jaziowo Kleniowa-ok.2cm.- Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 4, 2010 Pijawa. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 4, 2010 Muchowobler ażurowa imitacja narybku strzebli potokowej.Pod muchówkę w klasie #7 Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted April 4, 2010 Pijawy szczególnie mi się podobają A najważniejsze, że łowią ryby! To i ja coś pokażę: Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted April 4, 2010 Tomy, bardzo ciekawe przynety, jaka prace maja te pijawki i muchowobler?? Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 4, 2010 [quote]Tomy, bardzo ciekawe przynety, jaka prace maja te pijawki i muchowobler?? [/quote] Xein-muchowobler ma pracę jak żywa mała rybka delikatnie merda tym cienkim ogonkiem{ciężko to określić}.Pijawa ma bardzo ostrą pracę mocno wymiata na boki.Typowa pod klenia.Muchowoblery będą testowane z muchówką 9 aftma#7 jak tylko Daniel mi ją zrobi-liczę na dobre wyjścia grubych jazi.W poście zamieszczam jeszcze fotki muchowoblerów {modele testowe} imitacje pijawek,tymi już można machnąć UL spinem{specjalnie do testów zakupiłem Zebco Microbite}. Wobek jest pływający ostro pracuje,wyważony jest bardziej na przód przez co podgiętym ogonem w trakcie prowadzenia robi mocną falkę na wodzie. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 5, 2010 Takie blaszki.Testy ostatni dzień kwietnia. Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted April 5, 2010 Tomy bardzo podobaja mi sie takie wynalazki, szczególnie ze sa lowne co bylo widac na wcześniejszych zdjęciach. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 5, 2010 [quote]Tomy bardzo podobaja mi sie takie wynalazki, szczególnie ze sa lowne co bylo widac na wcześniejszych zdjęciach. [/quote] Staram się robić coś całkiem nowego,czasem wychodzi czasem nie.Pijawy duże połowiły,żabka połowiła,jig raczek{foto} też a reszta to czas pokaże. Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted April 5, 2010 Tomy, zadziwiasz. GRATULUJE POMYSŁÓW Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 5, 2010 To jeszcze koguty raczki wstawię.Może mnie nie opierniczą że galerie tu robię. Share this post Link to post Share on other sites
adam-spin 317 Report post Posted April 7, 2010 Witam serdecznie wszystkich,oto moje woblery zrobione tydzień temu. Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted April 7, 2010 Adam - bardzo ladne te Twoje woblerki Share this post Link to post Share on other sites
Leszczu 1 Report post Posted April 10, 2010 Witam! Mam jeszcze pytanie co do woblerów odlewanych z pianki. Czy później jeśli pianka wyschnie to można w nich wiercić otwory na oczka i ołów tak samo jak w wobach drewnianych? Share this post Link to post Share on other sites
woblerwz 1,072 Report post Posted April 11, 2010 Woblery z pianki mają już włożony stelaż z obciążeniem. Wiercenia szczególnie pod uszka nie polecam, pod obciążenie nie ma problemu pod warunkiem solidnego zalania otworu klejem dwuskładnikowym. Pianka jest bardziej krucha od drewna, przy wkręcanych uszkach jest podatna na złamania i dosyć łatwo uszka się wyrywa. Share this post Link to post Share on other sites
Leszczu 1 Report post Posted April 11, 2010 A tak a propos to z czego odlewa się woblery? Obiła mi sie o uszy żywica epoksydowa. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 11, 2010 Moja Strzebelka Jaziowa. Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 11, 2010 I Kijana prototyp ale się dobrze zapowiada Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted April 11, 2010 to lipowe wobki?? Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted April 11, 2010 To jest pianka.Bardzo lekka i twarda jak skała. Share this post Link to post Share on other sites
Krisu23 6,436 Report post Posted April 12, 2010 Może ktoś robi stery z blachy. Chodzi o to, że chcę zrobić parę wobków z przeznaczeniem na brzany. A wiadomo co mają robić i do tego jest potrzebny ster z blachy. Nie wiem czym go ukształtować mam zwykłe nożyce do blachy ale one nie dają rady. Ciekawi mnie jak inni to robią. Wycina się do kątów i reszta pilnikiem? A druga sprawa to to jak taki ster wpływa na obciążenie woba. Moje mają 4.5cm z lipy bo na razie będę się trzymał jednego wzoru. Zastanawiam się czy jak dam im dosyć duży ster z blachy to czy można go traktować jako część obciążenia? Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted April 12, 2010 może wybija się w jakiś sposób a później wygładza? Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted April 12, 2010 próbował bym tak: wyciąć aby było jak najmniej ostrych kątów, oszlifował wsadził w ster a następnie to w lakier (lakier powinien zaokrąglić ostre kanty blaszanego steru) na 2 3 warstwy metalowy ster na pewno daje jakąś wagę ale ile to do tego musisz dochodzić metodą prób i błędów może on czynić wobler bardziej stabilnym oraz powodować delikatniejszą akcję woba co może być spowodowane wagą stera Share this post Link to post Share on other sites