Rutt 4 Report post Posted March 16, 2010 dzięki , napewno skorzystam z Twoich rad i zobacze co z tego wyjdzie Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted March 17, 2010 [quote]Gdzie był testowany?? Na Bugu?? Dodaj jemu większy ster i będzie miał fajną brzankę na dołki. Pozdr. Salmo[/quote] Tak był testowany na bugu,a raczej na przelewie na łąki starorzecza no to spróbuję dać większy ster i zobaczymy co z tego wyjdzie:D Share this post Link to post Share on other sites
Leszczu 1 Report post Posted March 19, 2010 Na specjalne zamówienie od Rutt. Od góry: podróba Slidera 80g, następnie następna podróba Slidera 60g i pięknie lusterkująca ukleja z wytrzeszczem oczu 15g. Co o nich sądzicie? Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted March 19, 2010 temu czerwonemu chyba się za mocno farbą oberwało nad malowaniem bym jeszcze popracował, kształt mają ok, a najbardziej podoba mi się nazwanie rzeczy po imieniu Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted March 19, 2010 Złe umiejscowienie oczek w na kotwice ( środkowego ) Jeśli chcemy zrobić idealnie, to dajesz oczko równo na 2/3 długości woblera licząc od tyłu. Tak matematycznie i proporcjonalnie Choć niekiedy trzeba nieco inaczej... Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted March 21, 2010 A o to nowe filmiki z pracy paru woblerów:D http://www.youtube.com/watch?v=KPgtUdsdYk8 http://www.youtube.com/watch?v=DWZ8tqHaqn4 http://www.youtube.com/watch?v=_4zMS5Mm-_U http://www.youtube.com/watch?v=EShjAYHHKxI http://www.youtube.com/watch?v=rUjDfvpPd3M Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted March 21, 2010 Pold3k fajny ten wężyk, nie mogę się doczekać kiedy go wymalujesz Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted March 22, 2010 Zrobie jescze kilka i go dopracuje:D Share this post Link to post Share on other sites
Sławek 312 Report post Posted March 22, 2010 [quote]Złe umiejscowienie oczek w na kotwice ( środkowego ) Jeśli chcemy zrobić idealnie, to dajesz oczko równo na 2/3 długości woblera licząc od tyłu. Tak matematycznie i proporcjonalnie Choć niekiedy trzeba nieco inaczej...[/quote] W skrócie powiedziałeś coś takiego: Źle, ale źle bywa dobrze. To w sumie jak? Analizując Twoją wypowiedź można ją podzielić na dwie części. Pierwsza to kategoryczne stwierdzenie, że coś jest źle. Druga część wypowiedzi jest czysto logicznym zaprzeczeniem pierwszej (innymi słowy obala część pierwszą). Ustawiając je w innej kolejności mamy dokładnie to samo Skoro tak to mamy do czynienia ze sprzecznością, z której wynika już wszystko... Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted March 22, 2010 [quote]Złe umiejscowienie oczek w na kotwice ( środkowego ) Jeśli chcemy zrobić idealnie, to dajesz oczko równo na 2/3 długości woblera licząc od tyłu. Tak matematycznie i proporcjonalnie Choć niekiedy trzeba nieco inaczej...[/quote] W skrócie powiedziałeś coś takiego: Źle, ale źle bywa dobrze. To w sumie jak? Analizując Twoją wypowiedź można ją podzielić na dwie części. Pierwsza to kategoryczne stwierdzenie, że coś jest źle. Druga część wypowiedzi jest czysto logicznym zaprzeczeniem pierwszej (innymi słowy obala część pierwszą). Ustawiając je w innej kolejności mamy dokładnie to samo Skoro tak to mamy do czynienia ze sprzecznością, z której wynika już wszystko...[/quote] Niekiedy odległość musi być jeszcze większa, wtedy może haczyć o ster, linkę główną, a niekiedy montujemy tylko jedno oczko, choć także trzeba wybrać odpowiednie miejsce. A umiejscowienie oczek u wobków z foto - bardzo źle, kolega będzie musiał użyć małych kotwic Share this post Link to post Share on other sites
Gumofilc 202 Report post Posted March 22, 2010 Rzeczywiscie proponuje popracowac w tym twoim programie do obrobki zdjec i wklepac zamiast 200pix ze 600(szerszy bok zdjecia). Natomiast zmniejszyc rozdzielczosc zdjecia do tych wymaganych 50kb. Trudno mi powiedziec jak masz to zrobic bo w kazdym programie jest inaczej ze zrobieniem tego. Jedno jest pewne-da sie zrobic... Natomiast te zdjecia proponuje zamienic bo napracowales sie a ledwo Twoje cuda widac. Gumo Share this post Link to post Share on other sites
Krisu23 6,436 Report post Posted March 22, 2010 Zrobione z lipy. Wszystkie 4.5cm pływające. 3-4.5gr. Wszystkie jakoś tam pracują, ale na pewno wiele jeszcze muszę poprawić. Dopiero zaczynam się bawić w woblerki, więc specjalnie mnie to nie martwi. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted March 22, 2010 No i jest zeszycik z notatkami . Kiedyś przychodzi taki moment, że taki zeszyt to skarb Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted March 22, 2010 @krisu nie wiem jak z akcją tych wobków ale ogólnie bardzo przypominają mi GABKOR-y i jak na pierwsze wobki to wyglądają całkiem dobrze Share this post Link to post Share on other sites
Krisu23 6,436 Report post Posted March 22, 2010 Gabkora to ja w życiu na oczy nie widziałem. Taki kształt jakoś tak sam wyszedł. Na razie muszę akcję dopracować. Wiem już o co chodzi z zamiataniem ogonem i osławioną opisywaną już chyba w tym wątku akcją x. Ale chciałbym żeby bardziej brzuszkami migotały(może to niefachowo powiedziane) i tego na razie nie udało mi się za bardzo osiągnąć. Tylko jeden wobek na razie tak pracuje, tzn ma drobną niezbyt agresywną akcję i szybko kolebie się na boki błyskając brzuszkiem. Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted March 22, 2010 NO no to ja powiem ze mi sie rowniez podobaja. Nie wiem czemu ale ja wolabym je zobaczyc bez pomalowanych bokow tzn chodzi mi o te czarne dodatki. Ale ogolnie bomba Share this post Link to post Share on other sites
Maras 55 Report post Posted March 25, 2010 No to popatrz http://www.gabkorwoblery.ecom.net.pl/ pozdrawiam GABKOR Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted March 25, 2010 Wszystko już było... Każde malowanie gdzieś się już widziało i coś się powtarza, chyba nie ma sensu porównywać malowania produktu X do Y. Warto prześledzić fora fińskich luremakerów, niezliczona ilość wzorów i kombinacji kolorystycznych. Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted March 28, 2010 Witam, dawno mnie nie bylo. Wrzuce kilka ostatnich 2cm wobkow na klenio-jazia + jednego 6cm Share this post Link to post Share on other sites
benjam87 1 Report post Posted March 29, 2010 fajne cukiereczki sam bym takie schrupał Share this post Link to post Share on other sites
Krisu23 6,436 Report post Posted March 30, 2010 Oj ładne no i szmatą oklejone. Ja się na razie za to nie biorę, bo trza sie malować dobrze nauczyć. Ale niedługo pewnie zacznę tak robić. Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted April 2, 2010 A o to moje boleniówki Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted April 2, 2010 A Piskorski vel @pepe o nim wie????????? Share this post Link to post Share on other sites