szpiegu 1,167 Report post Posted March 11, 2010 Zwolak od kwietnia w sprzedaży ?? Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted March 11, 2010 @JAZ, zgadzam się w zupełności. Dodam może, że najłatwiej zasady budowy poznawać na większych modelach- większa tolerancja błędów. Warto sobie opisywać wobka i prowadzić w zeszycie katalog, z rysunkami. Bo potem, okazuje się że zrobiłeś killera i Bóg jeden wie, dlaczego w niego walą a na prawie identycznego już nie. No i zawsze możesz sobie odtworzyć dowolną ilość Share this post Link to post Share on other sites
Woys 0 Report post Posted March 11, 2010 [quote]Nie stosowałem chwostów, ale wiem, że moi znajomi stosowali i nie narzekali na ilość brać. Czy oby na pewno źle rozmieszczone obciążenie wpływa na mocną pracę, bo wydaje mi się (po fotce), że przednie oczko dałeś zbyt nisko. Sam go robiłeś to wiesz jak umieściłeś ołów, ale nie zawsze złe rozmieszczenie obciążenia może wpływać na mocną pracę. Jeżeli masz więcej takich (powtarzalność), to po prostu zostaw obciążenie, a zmień przednie oczko (wyżej) i zobaczysz różnicę. [/quote] Dziękuje za odpowiedź, zabieram sie do roboty i w sobote ide sprawdzić. Dziwne ale jakos nie pomyslałem o tych oczkach.. Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted March 13, 2010 Co sądzicie o takim woblerku? Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted March 13, 2010 spłaszczył bym mu trochę mordkę, albo nawet całość żeby nie był taki wałeczek, zapowiada się ciekawie ! Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted March 13, 2010 Już go dociążyłem, ze sterem chodzi fajnie ale tylko tył... Mam problem bo przód woblera nie chce chodzić... Share this post Link to post Share on other sites
Pold3k 527 Report post Posted March 14, 2010 A o to filmik z jego pracą. Co sądzicie? http://www.youtube.com/watch?v=C20bZrCyUz0 http://www.youtube.com/watch?v=1je7U-2eHgw Share this post Link to post Share on other sites
Leszczu 1 Report post Posted March 14, 2010 Ale na tych filmikach to ten wobek ma już ster? Share this post Link to post Share on other sites
Salmo_Salar 46 Report post Posted March 14, 2010 Gdzie był testowany?? Na Bugu?? Dodaj jemu większy ster i będzie miał fajną brzankę na dołki. Pozdr. Salmo Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted March 14, 2010 tez mi sie wydaje ze powinienes dac wiekszy ster Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted March 14, 2010 Ładnie temat się kręci ostatnio widać przedwiosenną gorączkę, która udzieliła się i mi najnowsza seria: wszystkie w granicach 3 cm sorry, że tak dużo zdjęć i w takiej dużej rozdzielczości Share this post Link to post Share on other sites
biosteron 93 Report post Posted March 14, 2010 @Rutt,kusisz tymi fotkami .Takie eleganckie,aż chciałby się je mieć. Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted March 14, 2010 Rutt ale perełki Share this post Link to post Share on other sites
Homegeon 415 Report post Posted March 14, 2010 [b]@rutt[/b] Jak malujesz im brzuszki od spodu? jeżeli w ogóle malujesz Świetnie wyszły! Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted March 15, 2010 @Rutt-gratuluję. udowadniasz że chcieć znaczy móc. bez pytań o wymiary sliderów,skinnerów i innych masówek,po prostu robisz woblery jakich potrzebujesz a nie takie jakich w sklepach są pełne półki Share this post Link to post Share on other sites
Janek 330 Report post Posted March 15, 2010 Rutt- piękne to mało powiedziane Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted March 15, 2010 Dzięki za miłe komentarze Homegeon - nie maluje w ogóle - potem podrzuce fotke jak to wygląda od spodu Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted March 15, 2010 Rutt, te wzory do oklejania to sam tworzysz w jakimś programie czy co ? bo normalnie kosmos Share this post Link to post Share on other sites
benjam87 1 Report post Posted March 15, 2010 dokładnie jakbyś mógł to zdradź tajemnice produkcji tych cacuszek ( skąd masz wzory i na jakim papierze drukujesz żeby po lakierowaniu nie rozmył się tusz tudzież toner). Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted March 15, 2010 wzory tworzyłem w programie graficznym, choć przynaje że np. główki zapożyczyłem z atlasu ryb drukuje na papierze zwykłym, normalną atramentową drukarką do zdjęć. Żadnej filozofii w tym nie ma, prosta konstrukcja Share this post Link to post Share on other sites
benjam87 1 Report post Posted March 15, 2010 jakiego kleju używasz do przyklejenia papieru (butapren ?) i czy od razu lakierujesz domaluxem czy najpierw kilka warstw lakieru akrylowego? Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted March 15, 2010 mi najlepiej sprawdza się zwykły klej do papieru (choć nie każdy), lakieruje odrazu domaluxem acha - obiecałem fotke od dołu: Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted March 16, 2010 Rutch głęboko wchodzą w wodę ?? Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted March 16, 2010 szpiegu - powiem Ci szczerze, że za bardzo sie nie orientuje. Nigdy nie potrafiłem w rzece jakoś dokładnie określić na jaką głęgokość w danym miescu schodzi mi wobler. nie chce ściemniać - nie wiem napewno nie chodzą pod samym wierzchem, ale do dna też rzadko nimi dochodze Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted March 16, 2010 podoba mi się kalka w nich pozwoliłem sobie wykorzystać foto parę porad mogą ci się przydać 1. wyżej tnij pod ster akcja o niebo lepsza 2. możesz nad sterem dać trochę olowiu wtedy wobler w wodzie idzie lekko na pysk przez co szybciej schodzi w dno Share this post Link to post Share on other sites