Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

Jak dla mnie bzdura :D Rozumiem [b]Szymela[/b] itp. - jest młody - ja też. Ale pamiętajcie o tym, że z tych, którzy biorą udział w tej dyskusji moim zdaniem żaden nie jest specem od woblerów.
Tym bardziej ja.

pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających, a szczególnie rozumiejących moją wypowiedź.

@szymel jak dla mnie bomba, fajna robota napisz coś więcej o tych woblerach praca ciężar zastosowanie no i więcej fotek poprosimy

Chciałem dodać, że Szymel ma zadatki na strugacza :D Na kontakt z Panem Leszkiem Dylewskim :D Powodzenia!

Szpiegu, wobki z myślą o troci - zrobiłem te kształty, ponieważ w nich najłatwiej wymusic agresywną prace, a takie trotki lubią :D
Zachęcam wszystkich do strugania wobków. Wczoraj nie wytrzymałem i poszedłem do piwnicy, wyskrobałem 150 korpusów. Tez same trociowce. Później będę chciał zrobic jakies na kropki, i tak jak Maciek mówi, zrobię inne kształty, aby wężej zamiatały dupkami.

nie no szmata robi bardzo duzo chociażby wciagnie duzo lakieru zeby było gładko itp do tego wyrównuje wszelkie zalamania na korpusie

Ostatnio zacząłem robić kilka żuczków , nie mam wielkiego doświadczenia w ich produkcji ale coś tam wychodzi .

http://images47.fotosik.pl/241/a79644f8250b34b8med.jpg
http://images44.fotosik.pl/241/685ca019864cf6damed.jpg
http://images43.fotosik.pl/241/4fc97ae4325721c3med.jpg
Mam nadzieję , że te żuczki jak i inne które już są w fazie produkcji przyczynią się do tego że jakiś kleń lub jaź spojrzy na mnie łaskawym okiem :mellow: .

Skończyłem tez kolejnego łamańca , tym razem to będzie egzemplaż dla mnie .

http://images41.fotosik.pl/237/ebe7cd72a287fef3med.jpg

W maju pokombinuję z nim na starorzeczach bo świetnie można nim imitować chorą rybkę .

szpiegu tak jak mowilem. zobacz jak wyglada korpus salmo minnon 5/6. pobaw sie ze sterem a ktopki z jutrzejszej rzeczki beda same na brzeg skakaly :D

w planach jest też zrobienie tego wobka z innym sterem i nieco innym obciazeniem co by szerzej pracował a jutro........ niestety futro tabsy od rana jem zle sie czuje i niestety musze odpasc

[quote]
w planach jest też zrobienie tego wobka z innym sterem i nieco innym obciazeniem co by szerzej pracował a jutro........ niestety futro tabsy od rana jem zle sie czuje i niestety musze odpasc
[/quote]
I niestety zapach kropkow znow przeszedl mi kolo nosa... a mialo byc tak pieknie :(

[quote]
Ładne kruszynki będą :D
[/quote]

W tamtym roku sprzedałem około 10szt. moich żuczków i chciałem poznać opinię. Jeden Pan ( z trzech kupujących ) napisał do mnie miłego e-maila :D Chciał kupić zapas żuczków, mówił, że są świetne. Co prawda łowił małe klenie do 40cm, ale w dużych ilościach. I jak zwykle na zimę - tknęło mnie i już zabieram się do strugania :D

Zrobiłem też extra Swimbaita 11,5cm, który pracuje dosłownie jak ryba :D Javallon. I pięknie lusterkuje na opadzie.

[quote]
Ładne kruszynki będą :D
[/quote]

W tamtym roku sprzedałem około 10szt. moich żuczków i chciałem poznać opinię. Jeden Pan ( z trzech kupujących ) napisał do mnie miłego e-maila :D Chciał kupić zapas żuczków, mówił, że są świetne. Co prawda łowił małe klenie do 40cm, ale w dużych ilościach. I jak zwykle na zimę - tknęło mnie i już zabieram się do strugania :D

Zrobiłem też extra Swimbaita 11,5cm, który pracuje dosłownie jak ryba :D Javallon. I pięknie lusterkuje na opadzie.
[/quote]

Twoje biedrony są nadal w moim pudełku i dają radę :D

Pozdrawiam
Slider

Hihi [b]@Slider@[/b] te biedrony to dość dawno były :D Ale ładnie zamiatały na powierzchni - te mikrusy pracują tak samo.

wobler129
jak rozmieściłeś obciążenie w łamańcu ,że udało ci się uzyskać lusterkowanie w opadzie? Mógłbyś wstawić jakiś szkic? :unsure:

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...