Szymel 0 Report post Posted December 23, 2009 Jak dla mnie ma sens, tym bardziej, ze z ok. 150 wobkow ( 2 ostanie serie) zostanie moze z 10 dla mnie Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted December 24, 2009 Jak dla mnie bzdura Rozumiem [b]Szymela[/b] itp. - jest młody - ja też. Ale pamiętajcie o tym, że z tych, którzy biorą udział w tej dyskusji moim zdaniem żaden nie jest specem od woblerów. Tym bardziej ja. pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających, a szczególnie rozumiejących moją wypowiedź. Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted December 24, 2009 @szymel jak dla mnie bomba, fajna robota napisz coś więcej o tych woblerach praca ciężar zastosowanie no i więcej fotek poprosimy Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted December 24, 2009 Chciałem dodać, że Szymel ma zadatki na strugacza Na kontakt z Panem Leszkiem Dylewskim Powodzenia! Share this post Link to post Share on other sites
Szymel 0 Report post Posted December 24, 2009 Szpiegu, wobki z myślą o troci - zrobiłem te kształty, ponieważ w nich najłatwiej wymusic agresywną prace, a takie trotki lubią Zachęcam wszystkich do strugania wobków. Wczoraj nie wytrzymałem i poszedłem do piwnicy, wyskrobałem 150 korpusów. Tez same trociowce. Później będę chciał zrobic jakies na kropki, i tak jak Maciek mówi, zrobię inne kształty, aby wężej zamiatały dupkami. Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted December 24, 2009 lipa balsa ? Share this post Link to post Share on other sites
Szymel 0 Report post Posted December 24, 2009 [quote]lipa balsa ?[/quote] Caly czas robiłem z lipy, ostania seria jest z balsy, te nowe korpusy tez. Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted December 24, 2009 czy poza oklejonymi szmata robisz nie oklejane ?? Share this post Link to post Share on other sites
Szymel 0 Report post Posted December 24, 2009 Wszystkie woblery są oklejanie tkaninami. Fajna zabawa z klejeniem, super efekt no i wzmacnia wobka. Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted December 24, 2009 nie no szmata robi bardzo duzo chociażby wciagnie duzo lakieru zeby było gładko itp do tego wyrównuje wszelkie zalamania na korpusie Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted December 26, 2009 Ostatnio zacząłem robić kilka żuczków , nie mam wielkiego doświadczenia w ich produkcji ale coś tam wychodzi . Mam nadzieję , że te żuczki jak i inne które już są w fazie produkcji przyczynią się do tego że jakiś kleń lub jaź spojrzy na mnie łaskawym okiem . Skończyłem tez kolejnego łamańca , tym razem to będzie egzemplaż dla mnie . W maju pokombinuję z nim na starorzeczach bo świetnie można nim imitować chorą rybkę . Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted December 27, 2009 Paweł dla mnie bomba Share this post Link to post Share on other sites
mare7 1 Report post Posted December 27, 2009 jak dla mnie też są zarąbiste Share this post Link to post Share on other sites
biosteron 93 Report post Posted December 28, 2009 Nadbużańskie Hand Made cd. Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted December 28, 2009 prawdziwe piękności... Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted January 2, 2010 korpus wobka boleniowego z nowej formy technologia piankowa Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted January 2, 2010 szpiegu tak jak mowilem. zobacz jak wyglada korpus salmo minnon 5/6. pobaw sie ze sterem a ktopki z jutrzejszej rzeczki beda same na brzeg skakaly Share this post Link to post Share on other sites
szpiegu 1,167 Report post Posted January 2, 2010 w planach jest też zrobienie tego wobka z innym sterem i nieco innym obciazeniem co by szerzej pracował a jutro........ niestety futro tabsy od rana jem zle sie czuje i niestety musze odpasc Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted January 3, 2010 Moje kruszynki. 1,5-1,8cm. Ubiorę je tak: Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted January 3, 2010 Ładne kruszynki będą Share this post Link to post Share on other sites
Zulus 3 Report post Posted January 3, 2010 [quote]w planach jest też zrobienie tego wobka z innym sterem i nieco innym obciazeniem co by szerzej pracował a jutro........ niestety futro tabsy od rana jem zle sie czuje i niestety musze odpasc[/quote] I niestety zapach kropkow znow przeszedl mi kolo nosa... a mialo byc tak pieknie Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted January 4, 2010 [quote]Ładne kruszynki będą [/quote] W tamtym roku sprzedałem około 10szt. moich żuczków i chciałem poznać opinię. Jeden Pan ( z trzech kupujących ) napisał do mnie miłego e-maila Chciał kupić zapas żuczków, mówił, że są świetne. Co prawda łowił małe klenie do 40cm, ale w dużych ilościach. I jak zwykle na zimę - tknęło mnie i już zabieram się do strugania Zrobiłem też extra Swimbaita 11,5cm, który pracuje dosłownie jak ryba Javallon. I pięknie lusterkuje na opadzie. Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted January 4, 2010 [quote]Ładne kruszynki będą [/quote] W tamtym roku sprzedałem około 10szt. moich żuczków i chciałem poznać opinię. Jeden Pan ( z trzech kupujących ) napisał do mnie miłego e-maila Chciał kupić zapas żuczków, mówił, że są świetne. Co prawda łowił małe klenie do 40cm, ale w dużych ilościach. I jak zwykle na zimę - tknęło mnie i już zabieram się do strugania Zrobiłem też extra Swimbaita 11,5cm, który pracuje dosłownie jak ryba Javallon. I pięknie lusterkuje na opadzie.[/quote] Twoje biedrony są nadal w moim pudełku i dają radę Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted January 4, 2010 Hihi [b]@Slider@[/b] te biedrony to dość dawno były Ale ładnie zamiatały na powierzchni - te mikrusy pracują tak samo. Share this post Link to post Share on other sites
Karaś 6 Report post Posted January 4, 2010 wobler129 jak rozmieściłeś obciążenie w łamańcu ,że udało ci się uzyskać lusterkowanie w opadzie? Mógłbyś wstawić jakiś szkic? Share this post Link to post Share on other sites