Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

po nowym roku cos być może wrzuce na forum w dział sprzedam

a teraz spadam i wracam po świetach

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM

Jade w rodzinne strony nad odre :D

ps: Tym wobkom brakuje tylko podpisu i około 3 warstw lakierku i koncowy efekt bedzie po wstepnym polerowaniu filcem :D

pozdrawiam

to i ja przedstawie swoje nowe 7-emki na kropki pracowałem troche nad obciazeniem ale było warto a sezon zbliża sie duzymi krokami! :mellow:

Ładne - oby były skuteczne. Ja zacząłem robić wobki, których nie można kupić w sklepie. Np. powierzchniowe uklejki do łowienia okoni. Robię też takie 3-częściowe jerki. Nie stać mnie na kupno 1szt. sklepowej za 40zł więc sam strugam :D

Wesołych Świąt

myśle że beda łowne starałem sie im nadac troszke inna prace niż w innych woblerach pstragowych które strugam

Wesołych Świąt!

Bardzo fajne siódemeczki i owady. Jestem pod wrażeniem. :D
Podobno Polska to kraj absurdu , ale patrząc na to co się dzieje w tym temacie i powyżej jak widzę jak fani rodbuildingu skłądają swoję wędki to chciałbym powiedzieć pomysłodawcy tego powiedzenia , że na g****e się zna!
Z innej beczki , tej właściwej.
Moje pomysły na owady.

Przemek a jak z brzuszkami?? jakie kolory?? bo im robisz ciemniejsze kolory tym sa skuteczniejsze wobblerki nie wiem czy wiesz :D ogólnie bardzo ciemne zgniło zielone,czarne i inne brudasy są najskuteczniejsze ale czasem warto mieć pare jasnych kolorków u mnie jazie bardzo lubialy jaskrawki :D

[b]Szymel[/b] piękności! :D Tylko ja bym tak nie robił - w kółko tego samego kształtu :D Nad rzeką potrzeba kilkunastu rodzajów woblerów :D

gratuluje wszystkim talentu i checi robienia wobków bo ten kto robi to wie ile trzeba poświecic czasu na dobry wobler

Wesołych Swiat!!

[quote]
[b]Szymel[/b] piękności! :D Tylko ja bym tak nie robił - w kółko tego samego kształtu :D Nad rzeką potrzeba kilkunastu rodzajów woblerów :D
[/quote]

maciek tak sie jakos dziwnie sklada ze na podstawie jednego korpusu manewrujac tylko obciazeniem, jego polozeniem czy sterem mozna uzyskac tyle rodzajow akcji ze...

ale ty przeciez robisz wobki i pewnie sam o tym doskonale wiesz...

Maciek, można robic rożne kształty, ale tak jak @mifek powiedział - zmieniając miejsce obciążenia oraz kąt steru - mamy zupełnie inny wobler. :D

[quote]
Przemek a jak z brzuszkami?? jakie kolory?? bo im robisz ciemniejsze kolory tym sa skuteczniejsze wobblerki nie wiem czy wiesz :D ogólnie bardzo ciemne zgniło zielone,czarne i inne brudasy są najskuteczniejsze ale czasem warto mieć pare jasnych kolorków u mnie jazie bardzo lubialy jaskrawki :D
[/quote]

Witaj Oleix.
Zauważyłem pewną zależność między nasłonecznieniem , barwą wody a żerowaniem kleni i upodobaniem jego , jeśli chodzi o określony kolor lub jego barwę dlatego takie barwy jak na zdjęciach poniżej poparte jeszcze kilkoma jej odmianami zupełnie wystarczają.

... i od grzbietu.

p.s Szymel - recpect!!!

[quote]
[/quote]

maciek tak sie jakos dziwnie sklada ze na podstawie jednego korpusu manewrujac tylko obciazeniem, jego polozeniem czy sterem mozna uzyskac tyle rodzajow akcji ze...

ale ty przeciez robisz wobki i pewnie sam o tym doskonale wiesz...
[/quote]

Co z tego :D Nie wszystko da się zrobić w jednym kształcie. Można zrobić kilka kombinacji i na tym się kończy.

4 różne rozmieszczenia x 3 różne stery x X różnych kolorów x 2 sztuki każdego = zwiększenie do maximum możliwości trafienia na killera :D
Można długo dywagować... ale tylko autor będzie wiedział co i dla czego ja uważam że to ma sens.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...