wobler129 2,882 Report post Posted December 15, 2009 Zerknij tutaj - też fajne oczko: http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=News& ;file=article&sid=1868&mode=&order=0&thold=0 Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted December 22, 2009 nowa produkcja Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted December 22, 2009 szykują się nastepne Wesołych Swiąt życzę wszystkim !!! pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted December 22, 2009 no i dodam nowe robale Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted December 22, 2009 ladne ladne... nie ma co Share this post Link to post Share on other sites
Przemek 341 Report post Posted December 22, 2009 Superkrystek nie sprzedał byś kilku robaków? Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted December 22, 2009 po nowym roku cos być może wrzuce na forum w dział sprzedam a teraz spadam i wracam po świetach WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM Jade w rodzinne strony nad odre ps: Tym wobkom brakuje tylko podpisu i około 3 warstw lakierku i koncowy efekt bedzie po wstepnym polerowaniu filcem pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Przemek 341 Report post Posted December 22, 2009 Jako pierwszy zamawiam robaki Share this post Link to post Share on other sites
fishbartek1 317 Report post Posted December 22, 2009 to i ja przedstawie swoje nowe 7-emki na kropki pracowałem troche nad obciazeniem ale było warto a sezon zbliża sie duzymi krokami! Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted December 22, 2009 Ładne - oby były skuteczne. Ja zacząłem robić wobki, których nie można kupić w sklepie. Np. powierzchniowe uklejki do łowienia okoni. Robię też takie 3-częściowe jerki. Nie stać mnie na kupno 1szt. sklepowej za 40zł więc sam strugam Wesołych Świąt Share this post Link to post Share on other sites
fishbartek1 317 Report post Posted December 22, 2009 myśle że beda łowne starałem sie im nadac troszke inna prace niż w innych woblerach pstragowych które strugam Wesołych Świąt! Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted December 22, 2009 W takim razie wypada życzyć powodzenia od 01.01.2010 Share this post Link to post Share on other sites
Przemek Szymański 0 Report post Posted December 22, 2009 Bardzo fajne siódemeczki i owady. Jestem pod wrażeniem. Podobno Polska to kraj absurdu , ale patrząc na to co się dzieje w tym temacie i powyżej jak widzę jak fani rodbuildingu skłądają swoję wędki to chciałbym powiedzieć pomysłodawcy tego powiedzenia , że na g****e się zna! Z innej beczki , tej właściwej. Moje pomysły na owady. Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted December 22, 2009 Przemek a jak z brzuszkami?? jakie kolory?? bo im robisz ciemniejsze kolory tym sa skuteczniejsze wobblerki nie wiem czy wiesz ogólnie bardzo ciemne zgniło zielone,czarne i inne brudasy są najskuteczniejsze ale czasem warto mieć pare jasnych kolorków u mnie jazie bardzo lubialy jaskrawki Share this post Link to post Share on other sites
konktenbit 40 Report post Posted December 23, 2009 bardzo ładne Szymel przypominają mi woblery, jak by to powiedzieć, zzamiedzy - Storki Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted December 23, 2009 [b]Szymel[/b] piękności! Tylko ja bym tak nie robił - w kółko tego samego kształtu Nad rzeką potrzeba kilkunastu rodzajów woblerów Share this post Link to post Share on other sites
fishbartek1 317 Report post Posted December 23, 2009 gratuluje wszystkim talentu i checi robienia wobków bo ten kto robi to wie ile trzeba poświecic czasu na dobry wobler Wesołych Swiat!! Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted December 23, 2009 [quote][b]Szymel[/b] piękności! Tylko ja bym tak nie robił - w kółko tego samego kształtu Nad rzeką potrzeba kilkunastu rodzajów woblerów [/quote] maciek tak sie jakos dziwnie sklada ze na podstawie jednego korpusu manewrujac tylko obciazeniem, jego polozeniem czy sterem mozna uzyskac tyle rodzajow akcji ze... ale ty przeciez robisz wobki i pewnie sam o tym doskonale wiesz... Share this post Link to post Share on other sites
Szymel 0 Report post Posted December 23, 2009 Maciek, można robic rożne kształty, ale tak jak @mifek powiedział - zmieniając miejsce obciążenia oraz kąt steru - mamy zupełnie inny wobler. Share this post Link to post Share on other sites
donkicha 183 Report post Posted December 23, 2009 Spoko spoko Maciek wie... Share this post Link to post Share on other sites
Przemek Szymański 0 Report post Posted December 23, 2009 [quote]Przemek a jak z brzuszkami?? jakie kolory?? bo im robisz ciemniejsze kolory tym sa skuteczniejsze wobblerki nie wiem czy wiesz ogólnie bardzo ciemne zgniło zielone,czarne i inne brudasy są najskuteczniejsze ale czasem warto mieć pare jasnych kolorków u mnie jazie bardzo lubialy jaskrawki [/quote] Witaj Oleix. Zauważyłem pewną zależność między nasłonecznieniem , barwą wody a żerowaniem kleni i upodobaniem jego , jeśli chodzi o określony kolor lub jego barwę dlatego takie barwy jak na zdjęciach poniżej poparte jeszcze kilkoma jej odmianami zupełnie wystarczają. ... i od grzbietu. p.s Szymel - recpect!!! Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted December 23, 2009 [quote][b]Szymel[/b] piękności! Tylko ja bym tak nie robił - w kółko tego samego kształtu Nad rzeką potrzeba kilkunastu rodzajów woblerów [/quote] maciek tak sie jakos dziwnie sklada ze na podstawie jednego korpusu manewrujac tylko obciazeniem, jego polozeniem czy sterem mozna uzyskac tyle rodzajow akcji ze... ale ty przeciez robisz wobki i pewnie sam o tym doskonale wiesz...[/quote] Co z tego Nie wszystko da się zrobić w jednym kształcie. Można zrobić kilka kombinacji i na tym się kończy. Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted December 23, 2009 4 różne rozmieszczenia x 3 różne stery x X różnych kolorów x 2 sztuki każdego = zwiększenie do maximum możliwości trafienia na killera Można długo dywagować... ale tylko autor będzie wiedział co i dla czego ja uważam że to ma sens. Share this post Link to post Share on other sites