WOBLER-W1 661 Report post Posted October 28, 2009 Ja również oddaję szacunek za to robactwo bo wiem , że zrobienie go zabiera sporo czasu i do tego malowanie też podnosi stopień trudności . Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted October 28, 2009 Niebieskie tez występują w naturze Jeden z chrząszczy ma imitować Sichrawa górską, a drugi Sichrawa karpacką. Wzory biorę ze strony http://www.owady.net/ jakby ktoś chciał się też pobawić. Pozdr Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 28, 2009 O rany bigrafi mam prusakolep daj adres to ci wyślę bo masz plagę robactwa a tak na serio to świetna robota Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted October 29, 2009 @bigrafi i inni popatrzcie na tego owada z allegro http://www.allegro.pl/item799060335_woblerek_zuk_majowy_na_k lenie_i_jazie_prawdziwy.html przeczytajcie opis, juz nawet chrabąszczom w du..pe wciskają olow i lakieruja Share this post Link to post Share on other sites
bolo 1 Report post Posted October 29, 2009 Ciekawe jaka byłaby interpretacja przy łowieniu na wodach górskich. Naturalna czy sztuczna przynęta? Co o tym myślicie? Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted October 29, 2009 Napewno określona by była jako sztuczna, jest wobler a jak wiadomo zaliczony jest do sztucznych przynęt. Share this post Link to post Share on other sites
barach3 39 Report post Posted October 30, 2009 Oczywiście, że sztuczna. No chyba,że jest w tym woblerku jakieś życie Share this post Link to post Share on other sites
bolo 1 Report post Posted October 31, 2009 Dla przypomnienia fragmenty z RAPR PZW: ...Przynęty naturalne zwierzęce to organizmy żywe lub martwe, a także ich części...' ...Łowiąc ryby metodą spinningową lub trollingową wolno używać jednej wędki,uzbrojonej w jedną przynętę sztuczną... I właśnie dlatego nie wolno spiningować martwą rybką uzbrojoną w systemik robiący z niej woblera. Share this post Link to post Share on other sites
Homegeon 415 Report post Posted November 2, 2009 Ostatnio z myślą o sumiastych wystrugałem takiego maluszka waga ok 120g długość 13,5cm, dla porównania obok Rapala Shad Rap 10cm. Share this post Link to post Share on other sites
heyah 0 Report post Posted November 2, 2009 @Homegeon nie chciałbyś sprzedać kilka tych cacek Share this post Link to post Share on other sites
Homegeon 415 Report post Posted November 2, 2009 Póki co gotowa jest tylko jedna sztuka jak byś był zainteresowany pisz priv Share this post Link to post Share on other sites
toto2 0 Report post Posted November 3, 2009 A ja mam pytanie, poniewaz zrobilem sobie forme do odlewania woblerow z pianki, teraz zastanawiam sie czy mogl bym uzyc do odlewow pianki poliuretanowej pistoletowej(poj.ok.700ml cena ok.15zl) czy musi to byc cos innego? Share this post Link to post Share on other sites
heyah 0 Report post Posted November 3, 2009 Poczytaj tutaj http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=691& start=0& Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 5, 2009 A tu kilka nowych wzorków pod bolusia Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted November 5, 2009 I pod kleniojazia Share this post Link to post Share on other sites
biosteron 93 Report post Posted November 6, 2009 Nadbużańskie Hand Made Share this post Link to post Share on other sites
Jeziorm 1 294 Report post Posted November 6, 2009 Niezłe biosteron, to twoje dzieło ? pzdr Share this post Link to post Share on other sites
biosteron 93 Report post Posted November 6, 2009 Chciałbym mieć takie uzdolnienia w tym kierunku,lecz niestety ich nie mam.To robota takiego Pana co mieszka niedaleko mnie,struga tylko dla siebie,po długich namowach, zechciał mi sprzedać cztery sztuki,które tu zaprezentowałem. Share this post Link to post Share on other sites
benjam87 1 Report post Posted November 6, 2009 to i ja wrzucę coś swojego strugam od niedawna a dokładnej od lutego tego roku ( ten wobek z myślą o boleniu >pierwszy oklejaniec< pozostałe korpusy z tego rzutu pomalowane emalią w sprayu) Pozdrawiam i podziwiam wasze dzieła Hand made, Grzesiek. Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted November 6, 2009 @benjam87 powiedzmy że moze byc budowa korpusu ale kolorystyka musi bardzie przypominac uklejke lub pokarm podobnym do pokarmu bolenia, czyli bardziej jasne kolory,,, srebro,biel,perła itp. takie kolory żeby odbijału promienie słoneczne pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Krystek 48 Report post Posted November 6, 2009 [quote]Nadbużańskie Hand Made [/quote] @biosteron pierwszy po lewej od góry bym kupił od ciebie ale mysle że nie jest na sprzedaż ładny wobek jak i inne niedługo pokaże moje wobki Share this post Link to post Share on other sites
toto2 0 Report post Posted November 16, 2009 A ja apropos woblerowania, natknalem sie kiedys na linka(chyba wloska strona) gdzie pokazane bylo jak zrobić woblera jaziowo-kleniowego nazwijmy z orzecha wloskiego. Czy ma ktos moze linka do tej strony? Szukam usilnie ale gdzies mi go wcielo. Z gory dzieki za pomoc. Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted November 17, 2009 ostatnio takie popełniam długość 3,5 cm materiał: lipa robie też okonki, ale zdjęć jeszcze nie porobiłem żadnych Share this post Link to post Share on other sites
Sławek 312 Report post Posted November 17, 2009 Imitacja orzecha włoskiego i pęczaku niesamowicie realistyczna . No wobki fajnie wyglądają - jak ryby będą łowić to już pełnia szczęścia Share this post Link to post Share on other sites
Homegeon 415 Report post Posted November 17, 2009 Nadruk był robiony na zwykłym papierze ? Share this post Link to post Share on other sites