Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

Mam pytanko do portalowych strugaczy- czym najlepiej zalepiać nacięcie na stelaż w malutkich( 2-3 cm) korpusach. Klej,szpachla samochodowa czy coś innego. Dzięki z góry za pomoc.

Witam.Proponuję używać distalu,ale nie tego rapid tylko zwykłego(biały).Rozrabiaj na metalowej pokryce od słoika.Po wymieszaniu podgrzej nad zapalniczką aż pojawią się bąbelki(ok.3-4sek.)Distal po tym zabiegu robi się bardzo płynny i ładnie wypełnia nacięcie.Nakładaj z lekkim nadmiarem,a po 3-4 godzinach jak zwiąże nadlewy zetnij tapeciakiem.Potem daj mu poleżeć przez noc i wygładż papierem.Distal dodatkowo stabilizuję wobka.Pozdro. :D

Zgadzam się z kajmanem, eśli chodzi o wobki 2-3cm. Kiedyś mi spory bolek zmasakrował smużaka, popękał, rozwarstwił się, uszka się zniekształciły, ale stelaż zalany distalem przetrwał :lol: .

jaz ale jazgarki to nie karasie ze sie moga ciupciac miedzy soba. potrzebne jest troche wieksze stado tarlakow :mellow:

no to ma za...bistą pogodę na tarło, pewnie gdzieś pod mostem stoi za filarem sie chowa przed deszczem i wiatrem ale najważniejsze żeby tarło wyszło :lol:

aaaaaaaaaaaa jak tak patrzę na ten środkowy egzemplarz to coś mi mówi że mój ulubiony model rapali w kolorze OG(olive green) wyleci ze składu podstawowego :huh:

Jeszcze jestem, jeszcze jestem, a pogoda jest przepiękna (Tofik wie) - cholera :angry: . Dobrze, że ten most (Warta) jest taki szeroki to chociaż nie będzie deszcz padał.

[quote]
jaz ale jazgarki to nie karasie ze sie moga ciupciac miedzy soba. potrzebne jest troche wieksze stado tarlakow :mellow:
[/quote]

Mifek prowokujesz, chociaż wiesz, że w moim akwarium są jeszcze inne ryby, karasie też by się znalazły takie 11cm:

Szybka fotka, bo Warta czeka.

JAZ nei wyglupiaj sie. chyba nie powiesz mi ze chcesz zeby uklejki kopulowaly z jazgarkami... ;) no bez przesady...

a karasie... no coz.. jak bedziesz mial takie min 12-13 cm to daj znac :mellow:

Gdzie tak się dzieje? :mellow:

Podaj adres, też wyślę!

a co do wobków - odpowiednie kolory i mamy fajowe trociowce. Głęboko nurkują?

pomyślałem sobie że gdyby JAZ te jazgarki pomalował na okonia i yellow tiger to jeszcze kilku pewniaków wyleciało by z podstawowego składu, pracę tych przynęt już widziałem więc kolego do roboty!!!!!!!!!!!!!!

Pracują bardzo drobno z doza częstotliwością wychyleń można je nawet postawić w miejscu i bardzo ładnie migocze

Uff, przebrnąłem przez wątek. Jestem pod wrażeniem wyrobów kolegów.Szczególnie zwraca uwagę przepiękne wykończenie niektórych woblerów czego przy większej produkcji nie udaje się osiągnąć.I kolejne co zwróciło moją uwagę to wieloczłonowce. Sam nie zrobiłem nigdy więcej niż trzy człony w woblerze.
Link do moich wobków, niestety fotki masakryczne, strona nie aktualizowana przez kilkanaście ładnych lat.
http://wobler.republika.pl/wobl_gal/fil_kol_31.htm

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...