Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

Wiem ze katastrofa ale nie da się tylu sztuk pokazać z bliska muszę jakoś inaczej zrobić fotki

[quote]
Wiem ze katastrofa ale nie da się tylu sztuk pokazać z bliska muszę jakoś inaczej zrobić fotki
[/quote]

Trzeba zmniejszyć jakość (nie rozdzielczość) i powinno być lepiej
Można to zrobić w aparacie w ustawieniach (kompresja) albo programem np Xnview. Ewentualnie jeśli masz dobry aparat w telefonie to też zdjęcia mało zajmują i wystarczy zjechać z rozdzielczością w programie do 600x800

jak przechowujecie lakier?
przelewacie odrazu do słoików czy lakierujecie wobki prosto z puszki?

pytam, ponieważ ostatni lakier przechowałem w słoikach x3 ok 5-6 miesięcy,po czym pokolei robiła się galaretka i zasychały.

Ja nie przelewam lakieru do słoika. Wydaje mi sie że szybciej dostanie sie powietrze spod zakrętki niż przez denko od puszki. Jak nie zagnie sie denko przy otwieraniu to powinien sporo czasu postać. Z mojego korzystam już z siedem miesięcy i nie wysycha.

Ja rozlewam do małych słoików,wąskich,ale wysokich.Nalej pod samą pokrywkę,przykryj kawałeczkiem foli spożywczej i mocno zakręć.Postaw w ciemnym miejscu,tylko nie machaj słoiczkiem,bo jak zaciapiesz folię to możesz mieć kłopot z odkręceniem.

3 Boleniowe i jeden mniejszy :D Paluszek AAA, tak zeby wielkościowo porównać
http://img14.imageshack.us/img14/6593/tndscf0435.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/3127/tndscf0436.jpg

Już od dawna nie wstawiałem tu niczego nowego , zatem dzisiaj wstawiam zdjęcia nowych uklejek . Mają po 21 - 22 gramy , 13 cm długości . Są pływające i w czasie nawet szybkiego ściągania nie schodzą głębiej jak na 0,5 m . Podczas wolnego ściągania ładnie lusterkują i delikatnie wahają się na boki . Każdy z nich ma inny ster i delikatnie inaczej pracuje .
http://images43.fotosik.pl/153/16237a180dd062a3med.jpg
Podczas pierwszych prób dobrze dawały sobie radę na bardzo mocno zarośniętym zbiorniku . Jednak przeznaczenie ich jest na wiślane nocne sandacze . Zrobione na zamówienie i według opisu mojego brata . Mam nadzieję , że będą skuteczne na nocnego mętnookiego .
http://images46.fotosik.pl/153/4fc1090b1340e321med.jpg
Pozdrawiam Paweł B .

rzecz jest taka... chce kupić envirotex lite, przeszukałem internet i online jest dostępny tylko w USA. Problemem natomiast jest to, że oni nie chcą go wysyłać za granicę bo jest łatwopalny, wybuchowy i są jakieś przepisy i takie tam bzdury.
Jeśli ktoś zna źródło w europie, jakiś sklep online, na który nie trafiłem, bardzo proszę o info.

Podobno klenie lubią ciemne przynęty . U mnie zagryzają je również okonie i szczupaki . Przekonałem się o tym podczas testowania woblerków . Czarne z czerwonymi akcentami były dwa ale niestety jednego precyzyjnie urąbał mi pan szczupły .

http://images39.fotosik.pl/150/11656d4cee0923cemed.jpg

Namalowanie jaskrawych akcentów wymaga troszkę cierpliwości i dobrze przylegających szablonów .

Witam,jestem nowy na tym forum ;) Chcialem zaprezentować oststnio wykonane woblerki kleniowe dł.4cm waga 4 gr pływajace

Frico, jak narazie nie połowiły, dopiero dzisiaj je przetestowałem. :D

@WOBLER-W1 tradycyjnie pełen profesjonalizm i robota jakby taśmowa :D

@osiak fajne :D ale moje klenie nie chcą współpracować z tak dużymi woblerkami, max to 3cm jak narazie :D

[quote]
@WOBLER-W1 tradycyjnie pełen profesjonalizm i robota jakby taśmowa :D

@osiak fajne :D ale moje klenie nie chcą współpracować z tak dużymi woblerkami, max to 3cm jak narazie :D
[/quote]

[b]Rutt[/b] , staram się ale czasu coraz mniej . Teraz robię kilkanaście takich mniejszych ok 4 cm na zamówienie pewnego kolegi który pod Szczecinem podobno klenie na nie kusi . Mam nadzieję , że będzie z nich zadowolony nie tylko on ale i jego klonki . Tak na prawdę to praca zawodowa teraz prawie całkowicie mnie pochłania .

Kolejne kleniowe woblerki, tym razem naprawde malutkie ;)
dł.2 cm waga 1 gr.Bardzo dobrze przeszły testy i ustawianie na Wkrze kuszac kilka kleników po ok.20cm

[quote]
Cześć.Jak Ty strugasz takie pchełki? :huh:
[/quote]
Podobne pchełki na allegro sięgają niebotycznych cen :huh: Przykłady: nr 1 i nr 2. I sporo innych.
Są piękne, małe dzieła sztuki ale :unsure: warto strugać samemu :mellow:

[quote]
Cześć.Jak Ty strugasz takie pchełki? :huh:
[/quote]

Jakos mi sie udaje, zajmuje to sporo czasu i naprawde trzeba miec sporą cierpliwość. Gotowy produkt bardzo cieszy zwłaszcza kiedy jest skuteczny, wiec warto poświecić troche pracy ;)

może swoje robaki powystawiam, nawet 1/4 ceny tych co wyżej byłaby fajna :mellow:

Ja ciągle szukam odpowiedniego materiału na takie nogi jak na allegro do robaków. Ma ktoś jakiś pomysł?

Pawle te Twoje woblerki są genialnie malowane ale ja normalnie reklamacje zgłaszam na te boleniowe które mi wysłałeś póki co tylko szczupaki biorą :mellow: niestety na Sanie bolenia w ogóle nie widać i nikt ich nie łapie :/

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...