bigrafi 2,708 Report post Posted April 30, 2009 Jak będzie trzeba to można ponęcić Share this post Link to post Share on other sites
elpojo 230 Report post Posted April 30, 2009 [quote]Jak będzie trzeba to można ponęcić [/quote] Mam taką rozległą łachę, na pewno do wieczora coś wyzbierałoby zanętę Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted April 30, 2009 [quote] Mam taką rozległą łachę[/quote] Gdzie?? Jakieś konkretne namiary?? (może być PW) Albo może jakiś wspólny wypad po 1?? Share this post Link to post Share on other sites
Ziom 443 Report post Posted May 11, 2009 A ja dzisiaj zrobiłem coś takiego z myślą o klenio-jaziach http://img139.imageshack.us/img139/51/dsc00023u.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Ziom 443 Report post Posted May 11, 2009 Dziś woblerek przeszedł testy nad wodą, praca rewelacyjna Share this post Link to post Share on other sites
spinn1990 0 Report post Posted May 27, 2009 [quote]Witam wszystkich. Pochwalę się też moją zabawą. To moje ostatnie wypocinki. Mała wariacja na temat okonka - po lewej stronie z grzechotką. A to moje robactwo [/quote] witam, a z czego pan wykonuje nozki? Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted May 27, 2009 Z piór bodajże perliczki. Share this post Link to post Share on other sites
Bendericus 0 Report post Posted June 5, 2009 Takie bolenióweczki ostatnio zrobiłem... Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted June 5, 2009 Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z żywicą pod nazwą envirotex? Przymierzam się do budowy maszynki do suszenia woblerów jak na załączonym linku http://www.youtube.com/watch?v=maDqElSry4s&feature=chann el Ja obecnie używam epidianu5 polskiej produkcji, rezultaty są nawet zadowalające, jednak jakość powierzchni przy użyciu envirotexu jaką prezentują crankbuilderzy z finlandi jest porażająca. Idealnie szklista powierzchnia. Czy warto kupić envirotex? 1kg Epidianu5 z utwardzaczem kosztuje jakieś 50zł. Envirotex przez ebaya jest prawie 3x droższy+przesyłka. jeśli ktoś próbował tego to bardzo proszę o odpowiedź. pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted June 5, 2009 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=124831 & jest cos takiego jak wyszukiwarka, trzeba tylko chciec Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted June 5, 2009 ale wstyd chyba szukałem z błędem w pisowni dzięki Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted June 5, 2009 mimo wszytko, odpowiedź na pytanie główne pozostaje bez odpowiedzi. Jak się ma envirotex do epidianu5? nie chcę kupować go w ciemno. czy envirotex po zmieszaniu też jest lekko zmętniały a potem nabiera przezroczystości> czy też od razu jest w miarę transparentny? A może uzyskanie idelnej przezroczystości tkwi w czymś innym? Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted June 5, 2009 envirotex to z w zasadzie dwuskladnikowa politura na wysoki polysk o krzysztalowej i trwalej przejzystosci Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted June 5, 2009 to może inaczej... czy przy użyciu envirotexu uzyskam dużo lepszą przezroczystość niż tu: Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted June 5, 2009 widziales kiedys meble politurowane na wysoki polysk? Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted June 5, 2009 myślę, że jasno wynika o co mi chodzi... dlatego jest ten temat. Tak jak napisałem, efekt przy użyciu epidianu jest zadowalający, ale dążymy do ideału, zatem... jeśli ktoś używał epidianu i envirotexu to czy rzeczywiście różnica jest aż taka duża? Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted June 5, 2009 Boleniowe cudaki, raz testowane, niestety ze skutkiem zerowym. Share this post Link to post Share on other sites
siewicz 12 Report post Posted June 12, 2009 Koledzy mam takie dość pilne pytanie, a nie chce zakładać specjalnie nowego tematu. Będę dawał znajomemu do pocięcia balsę, z które mam zamiar robić jerki wzorowane na sliderach 7-10cm. Jaką grubość sobie zażyczyć? 10mm czy 15mm? A może 20mm? Skłaniam się w stronę 15mm, ale jeszcze postanowiłem zapytać Was Z góry dzięki za pomoc Share this post Link to post Share on other sites
Maras 55 Report post Posted June 13, 2009 Jak na moje szkoda balsy, jest chyba ...zbyt delikatna. popróbuj z innego twardszego drewna. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted June 14, 2009 również uważam że szkoda zachodu z balsą. Będziesz musiał nałożyć kilka warstw żywicy epoksydowej, żeby korpus miał odpowiednią twardość. Może lepiej lipa, albo coś z twardszych jeśli masz szlifierkę taśmową. Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted June 14, 2009 Lipa albo topól powinna być dobra Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted June 14, 2009 Witam a oto moje stadko zaraz po tarle Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted June 14, 2009 Troszkę małe Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted June 14, 2009 W sumie ja tez nic nie widze Share this post Link to post Share on other sites