adzio 0 Report post Posted March 30, 2009 Ostatnio znalazlem chwilke i w koncu sobie cos zmajstrowalem. Czegos takiego mi brakowalo w pstragowym pudeleczku Share this post Link to post Share on other sites
Robson1981 89 Report post Posted March 31, 2009 Czytając wiele artykułów dotyczących produkcji woblerów, postanowiłem tej zimy spróbować samemu. Na początku testowałem oklejanie. Praca to żmudna, więc zakończyłem na 5 sztukach. Nie wiedziałem wtedy że lakiery bywają niełaskawe dla niektórych farb, więc wyszło jak wyszło. Teraz wykonuje boleniowe latawce - wersja tonąca ma 12g a pływająca 6g. Efektami pochwale się niebawem. Share this post Link to post Share on other sites
Robson1981 89 Report post Posted March 31, 2009 I dalej bączki . Miały być na klenie ale wyszły 5cm. Chyba to troszkę za dużo... Jak myślicie? Share this post Link to post Share on other sites
benito 8 Report post Posted March 31, 2009 @RobertGizycki Niektórzy łowią klenie na takie 'duże' woblery z powodzeniem ale u mnie by się raczej nie sprawdziły:P Share this post Link to post Share on other sites
spinn1990 0 Report post Posted March 31, 2009 witam, czy moze mi ktos pomoc??? mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic??? lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek? Share this post Link to post Share on other sites
w.d.wobler 20 Report post Posted March 31, 2009 Robert-tak trzymaj ! Pozdrówka ! Share this post Link to post Share on other sites
Jeziorm 1 294 Report post Posted April 1, 2009 [quote]witam, czy moze mi ktos pomoc??? mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic??? lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek? [/quote] Witam, Taka gumkę mozesz kupic w pasmanterii - trzeba ja roźciąć i wydobyć z niej te właście ( cienkie ) gumki. taką gume stosują szwaczki do wszywania w jakies spodnie itd. Powiesz babce w sklepie o co Ci chodzi i napewno Ci pomoże... Share this post Link to post Share on other sites
spinn1990 0 Report post Posted April 1, 2009 [quote]witam, czy moze mi ktos pomoc??? mam problem ze zdobyciem gumek do zrobienia nozek w wobkach owadzich. czy mozna gdzies takie gumeczki kupic??? lub jakies inne materialy do wykonania takich nozek? [/quote] Witam, Taka gumkę mozesz kupic w pasmanterii - trzeba ja roźciąć i wydobyć z niej te właście ( cienkie ) gumki. taką gume stosują szwaczki do wszywania w jakies spodnie itd. Powiesz babce w sklepie o co Ci chodzi i napewno Ci pomoże... [/quote] dzieki;) Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted April 14, 2009 Taki w święta strugnięty Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted April 14, 2009 @flls na podobne wobki własnej produkcji łowiłem w warcie sandacze nocą,jest tylko małe ale, to było 10lat temu no ale na szczęście szczupaków mamy sporo więc ...połamania kija. p.s jeśli mogę coś zasugerować to proponuję robić wieksze oczka do kółek łącznikowych Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted April 14, 2009 [quote]@flls na podobne wobki własnej produkcji łowiłem w warcie sandacze nocą,jest tylko małe ale, to było 10lat temu no ale na szczęście szczupaków mamy sporo więc ...połamania kija. p.s jeśli mogę coś zasugerować to proponuję robić wieksze oczka do kółek łącznikowych [/quote] No małe ale to zawsze gdzieś jest ale co zrobić... Na Sandacza troszkę duży może być, ma 17 cm.. Co do oczek to są dobrze zrobione, już nawet kółeczka w niego włożyłem i śmigają ładnie, na fotce po prostu lakier i farba nie były do końca obskubane z oczek Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted April 14, 2009 właściwie chodziło mi bardziej o kształt,w rozmiar nie wnikam i może dlatego oczko wydało mi sie małe Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted April 15, 2009 Tak mi się cuś skojarzyło z jednymy takymy SALMO Ale widzę, że ster chyba szerszy. 17 centów długości? Chyba nie mam takich pudełek Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted April 15, 2009 [quote]Tak mi się cuś skojarzyło z jednymy takymy SALMO Ale widzę, że ster chyba szerszy. 17 centów długości? Chyba nie mam takich pudełek [/quote] Ster jest szeroki to fakt, lae i tak pewnie ulegnie spiłowaniu po testach nad wodą, które zweryfikują jego pracę. No z pudełkiem na takie przynęty właśnie też mam problem,muszę cos wypatrzeć w sklepie albo sam jakąś skrzynkę czy cuś w tym stylu zmontować Share this post Link to post Share on other sites
marcin k 57 Report post Posted April 20, 2009 Witam Moje ostatnie boleniówki i poppery wykonane na podstawie książki Jacka Stępnia. Nigdy na poppery nie łowiłem , w tym sezonie spróbuje. Share this post Link to post Share on other sites
xein 6 Report post Posted April 20, 2009 jak dla mnie bomba ten w srodku wobler to jest czym oklejany czy malowany ?? jesli mozna wiedziec to czym ?? Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted April 21, 2009 Wygląda to na pazłotko z opakowania po papierosach . Share this post Link to post Share on other sites
marcin k 57 Report post Posted April 21, 2009 Ten w środku oklejany jest pazłotkiem z masła EXTRA POMORSKIEGO , grzbiecik czarny spray. Share this post Link to post Share on other sites
pafcio0 7 Report post Posted April 26, 2009 Wprawdzie nie mojej roboty, ale z pewnością ubarwi ten wątek: Autorem tego cacuszka jest Mistrz Leszek Dylewski . Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted April 27, 2009 Witam wszystkich. Pochwalę się też moją zabawą. To moje ostatnie wypocinki. Mała wariacja na temat okonka - po lewej stronie z grzechotką. A to moje robactwo Share this post Link to post Share on other sites
marcin k 57 Report post Posted April 27, 2009 Witam Kleniowo-jaziowe, skończone Share this post Link to post Share on other sites
adamek 14 Report post Posted April 28, 2009 Witam wszystkich! Zwracam się do was z pytaniem i bardzo proszę o odpowiedz. Jak umieścić obciążenie w woblerze typowo boleniowym pracującym pod powierzchnią wody. Mój wob będzie miał 8 cm. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
bigrafi 2,708 Report post Posted April 29, 2009 na 1 maja Share this post Link to post Share on other sites
Ziom 443 Report post Posted April 29, 2009 Bardzo pokaźne stadko Share this post Link to post Share on other sites
elpojo 230 Report post Posted April 30, 2009 [quote]na 1 maja [/quote] Zamierzasz nęcić?! Share this post Link to post Share on other sites