Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

zdjęcia z komurki także może troche bardziej niż troche kwadratowe, woblerki sprawdzone wszystkie wkońcu chodzą jak trzeba czyli bardzo drobno (po 2 latach produkcji woblerów do śmieci) szału może nima szare boki czarny niebieski lub zielony grzbiet, ale...

W związku z tym że i mnie wzieło na dłubanie (foto) chciałbym zapytać bardziej doświadczonych, co daje umieszczenie oczka w sterze oprócz tego, że głębiej moze schodzić wobek.

troche dokładniej napisze:
drewno: balsa stery: poliwęglan lakier: domalux
drut: bardzo fajny miękki drut do woblerów znalazłem na allegro
(poprowadzony przez cały korpus)
waga: około 5-8g (ważyłem na wadze w biedronce z dokładnośćią
do 5g :mellow:) niektóre są tonące niektóre nie, jeżeli toną to
bardzo powoli długość: 7,4-7,8 cm
wyważone bardziej na tył co sprawia ze mają drobniejszą akcje

Oserwuje ten watek od dluzszego czasu i pomyslalem ze pochawale sie tym co sam wystrugałem.

Aerograf się spsuł i trza kombinować :D
Środkowy po lewej jeszcze nie dokończony, brak uszek i steru
http://img25.imageshack.us/img25/3135/tndscf0330.jpg

Z dziś, jeszcze lakier położyć i czekać do 1 :mellow:

http://img9.imageshack.us/img9/1531/tndscf0332.jpg

Ostatnio zrobiłem taki grzbiecik - niebieski (B-Blue). To do tych, którzy mają je w innych kolorach. Z wiadomych przyczyn, jeszcze nie sprawdzony na bolkach, ale powinno być dobrze.

wszystkie korpusy 25zł? to mi cos dziwnie ? sie nie kalkuluje!ile ich jest naprawde? bo dopracowene ; ze zdjecia wnioskuje. :mellow:

METR - zwróć uwagę że Cena minimalna nie została osiągnięta.

J A Z - Bardzo fajny, prosty i schludny woblerek :D jak ze sklepu :D

Flls - rozumiem, że aerograf sie popsuł, ale mogłeś troszkę bardziej zaprzyjaźnić się z pendzelkiem ale poza szczegółami jak przejścia itd. (które wiadomo że są bardziej dla wędkarza) jest ok. Tylko po co Ci teraz na wiosnę takie duże? :D

fishbartek1 - ładne i starannie zrobione baryłki :D na mojej Narwi takie też są bardzo skuteczne, ale niestety nie na klenie

Jacek_bp - ładne, szczególnie ten z pierwszej fotki, ale jak dla mnie troche za duże :D u mnie woblery zaczynają się od 1,5 a kończą na 6cm (i wiem, że może to być mój błąd, ale co ja poradze że z 3cm woblerkiem na końcu zestawu czuje się najlepiej )

[quote]

Jacek_bp - ładne, szczególnie ten z pierwszej fotki, ale jak dla mnie troche za duże :D u mnie woblery zaczynają się od 1,5 a kończą na 6cm (i wiem, że może to być mój błąd, ale co ja poradze że z 3cm woblerkiem na końcu zestawu czuje się najlepiej )
[/quote]
Troche spore fakt, sa to jedne z wiekszych w moim zbiorze (nie mam wiekszego niz 10cm). Robiłem je z myślą o szczupaku mam nadzieje ze beda sie im podobały tak i mnie a widze, ze i Tobie.

Rutt, duże bo lubię duże :lol: Nie no, ogółem są robione na cąły sezon, mniejsze sie właśnie robią, choć 3 sztuki musowo ubyły bo piesek babci je wpier... pogryzł znaczy się :angry:

mare7 - to chyba początki, co? a woblerki widze nie dokończone jeszcze, brak na nich bezbarwnego lakieru zewnętrznego - nie zapomnij o nim :D

A stery lepiej wyglądają niepomalowane :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...