Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

Mialem przyjemnos byc w tym sklepie w Lomzy kolo dworca .Wybor a w szczegolnosci rekodziela byl pokazny.Sklepik pekal w szwach od woblerow a ja B) jak w muzeum, podziwialem.Nieodbiegajac jednak od tematu walcze dalej zeby wkleic zdjecia Moich KATASTROF.Troche to potrwa ,pytanie tylko -czy zdaze na czas.Poki co podziwiam Wasze codenka. :D

@termos w razie byś sie nie wyrabial czasowo to pusc je do mnie.

jak zwykle służę pomocą :D

Dorzucam swojego gwizdka.

Długość 75 mm, tonący (ciężki łeb, lekki ogon).

Rochu widzę, że lubisz zupełnie nowe projekty i pomysły. Bardzo ciekawa koncepcja.

Ja często strugam klasykę, ta z reguły nie zawodzi na rzekach.

P.S.
Sklep w Łomży przy dworcu to, skarbnica wyrobów rzemieślniczych, jestem tam kilka razy w roku. :mellow:

ja mam jeszcze trochę z Łomży wobków :D czesto tam bywałem :D :D ładnie pomykasz po wobki z Płocka troszke drogi jest Łomży ale rozumiem,że zachaczasz o tamtejszą Narew :mellow: :lol:
fanje wobki @jiker coś mi sie wydaje ze dobre na bolki :D

Na głowę nie upadłem, by po woblera jechać ileś tam kilometrów i to do tego kilka razy w roku. :lol:
Po prostu mam taką pracę, że jeżdżę po połowie naszego przepięknego kraju. :mellow:

@Yach poprosil bym Ciebie o wklejenie tego zdjatka ;) .
@ mifek rowniez dzieki .W somie nic specjalnego ,taki maly komplet .Moze kiedys sie wezme i je dokoncze.Wiosna pachnie w powietrzu.I przydalo by sie wrzocic je do wody.
@joker niezly polysk. ;) @Roch super te ploteczki :mellow:

[quote]

[/quote]

jak tylko wroce do domu to ci wrzuce, bo nie mam kompa swojego. mysle poniedzialek wtorek..

A to moje woblerki na trotki 2007.
PS. CDN :D a następne zdjęcia postaram się żeby były lepiej widoczne

Witam, czy ktoś z was móglby mi powiedzieć z jakiej pianki/tworzyw sztucznych najlepiej robić wobki??

Pupilki! Nawet swoją pułeczkę mają! No, ale czego się nie robi dla swoich dziełek :D

[quote]

[/quote]

Prosiłeś o twoje zdjęcie :

@Yach -wielkie dzieki :D :D
Pozostalo Mi jeszcze tylko -wstawienie drotu,wywazenie,pomalowanie,polakierowanie ,kotwice i do boju . :lol: :lol: :lol: Prawdziwe kolki :lol: :lol: Martwi Mnie tylko jedno ,czy oby niezadoze troszke. :D

no ja swoje cukierki zabrałem dzisiaj nad wode i troche podłamany jestem, wiekszość nie chodzi tak jak chciałem :wacko:

[quote]
Seeb dzięki,powiedz mi tylko jeszcze który z tych systemów jest najlepszy do woblerów??
[/quote]

@Tomku niestety nie mam pojęcia w tym temacie,wyszperałem tylko ten link z zasobów forum ale jak dobrze poszukasz na starszych stronach to na pewno znajdziesz wszystkie potrzebne info.Było tego naprawde sporo.
Pozdr.Seba

[quote]
no ja swoje cukierki zabrałem dzisiaj nad wode i troche podłamany jestem, wiekszość nie chodzi tak jak chciałem :wacko:
[/quote]
Nie poddawaj się pokombinuj trochę z uszkiem ,sterem i nauczą się chodzić.

@Yeah -podobno te najwieksze rybki bija wlasnie w takie niezbyt perfekcyjnie chodzace cokierki.O czym sam niejednokrotnie sie przekonalem. :D Mam takiego wobka -WOBLERY KUJAWSKIE-
Chodzil nienagannie az sie zepsol i zaczal skrecac na boki -
I wiezs co ,dopiero pokazal na co go stac.Szczupaki bily jak opentane.
Dzis przypomina on raczej popera lub jego strzempy :huh: :huh:

Choć nie umywam się do przedmówców, to muszę się pochwalić swoją robotą z drzewa olchowego, bo straszną mam kupę z tego radochy a sezon już niedługo :mellow:

mam tylko problem z kupnem drutu cr-ni 1,2 mm, ale ważne że coś się robi. Pozdrawiam wszystkich strugających, piwko.

Krzysio, z tego co widze, to Twoje jerki cyba nie beda mialy sterów... tak sobi emysle ze mozesz miec pewien problem... z oznaczeniem pływalności naturalnie :mellow:

No taaa, jest to pewien problem. Może zanim kupie kij i multika za 15 lecie pracy w Thomsonie to cos wymysle :mellow: , piwko. Na razie to czekam aż ktoś mi podpowie gdzie kupic drucik 1,2 mm, a moze wystarczy jedynka?
pzdr

Zajrzyj do sklepu z artykółami spawalniczymi.Można tam zakupić drut ze stali nierdzewnej do spawania tig-iem. Są różne grubości tego drutu od średnicy 0.6 do bodajże 1,5 mm

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...