PiotrekS 0 Report post Posted January 31, 2009 Witam Jeśli moje woblery się podobały to przedstawię jeszcze woblery na szczupaka ,które zrobiłem w tamtym roku. Do sezonu pozostało jeszcze parę miesięcy ale można coś podpatrzyć i zrobić coś podobnego. i jeden z bliska Woblery zrobiłem tak ,że schodzą na około 1 do 1,5 metra. Sprawdzone i łowne .W maju staram się spędzić zawsze kilka dni na Mazurach w okolicach Mrągowa. Na ten sezon przygotowuję kolejne. Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted January 31, 2009 Ostatnio trochę dłubałem , już kilka woblerków zbliża się ku ukończeniu więc mogły już pozować do zdjęcia . Ich przeznaczenie pewnie jest dosyć czytelne . Można się dokładniej przyjrzeć . Widzicie to uciekające stado uklei ? Share this post Link to post Share on other sites
abarth7 4 Report post Posted January 31, 2009 Panowie,macie coś do odsprzedania na testy?:)Jakieś kleniówki:) Share this post Link to post Share on other sites
Trout 12 Report post Posted January 31, 2009 Śliczna ławiczka Przeznaczenie bardzo jasno zobrazowane Share this post Link to post Share on other sites
wojtas 2 Report post Posted February 1, 2009 w jaki sposób rozmiescic obciązenie w takim woblerku jak te ostatnio zamieszczone? Share this post Link to post Share on other sites
pawel79 105 Report post Posted February 1, 2009 Chętnie zakupię kilka tych boleniowych killerków. Jeżeli jest taka możliwość i cena okazyjna. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
plakon83 0 Report post Posted February 1, 2009 Wrzucam moje wczorajsze stadko do waszej oceny, stworzone z myślą o okonkach, pracują, myślę, nienajgorzej, przynajmniej w wannie;) Długość korpusów 25-30mm, masa jeszcze niesprawdzona, około 2-3gramów, jedna kotwiczka z tyłu. niestety nie mogę znaleźć ładowarki do aparatu, więc jakość niestety komórkowa, za co sorka;) na testach;) i prawie całe stadko Share this post Link to post Share on other sites
toretto1979 0 Report post Posted February 1, 2009 Witam.Jako że mamy zimę postanowiłem postrugac wobki. Pierwsze swoje wobki strugałem 15 lat temu,stąd też już pewne doświadczenie ,ale czytając forum nie mogłem się powstrzymac i znowu ogarnęła mnie wariacja. Zdjęcia wstawię niebawem ,może już dziś.Oceniajcie komentujcie . Pozdrawiam wszystkich zboczeńców Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 1, 2009 [quote]Chętnie zakupię kilka tych boleniowych killerków. Jeżeli jest taka możliwość i cena okazyjna. Pozdrawiam [/quote] Witaj , takie informacje to na PW . Pozdrawiam , Paweł B . Share this post Link to post Share on other sites
Homegeon 415 Report post Posted February 7, 2009 pierwsze 2 korpusy(z prawej strony) gotowe do zalakierowania + jeden do wykończenia, żółtymi lub srebrnymi akcentami i parę gołych korpusów Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 7, 2009 widze, że grono forumowych strugaczy rozszerza się fajnie czas na coś ode mnie: Share this post Link to post Share on other sites
Tomass 10 Report post Posted February 8, 2009 macie może jakiś szybki i łatwy sposób aby zrobić otwór na stelaż???? bo wycinanie skalpelem jest trochę pracochłonne. Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 8, 2009 Brzeszczotem Share this post Link to post Share on other sites
fishbartek1 317 Report post Posted February 8, 2009 Witam a to moje wobki pstrągowe dodam że nie maja jeszcze nowych właścicieli! Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 8, 2009 Fajne Woblery Te ciemne są super Share this post Link to post Share on other sites
fishbartek1 317 Report post Posted February 8, 2009 nie tylko fajnie wyglądają Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 8, 2009 Dzisiaj wkleję kilka moich okonków które ostatnio zrobiłem i już są po testach . Okonki maja od 5 do 5,7cm długości . Pięknie pracują , tak jak ja lubię , czyli duża częstotliwość i nie za szeroka praca . Idealnie trzymają się wody , bez względu jak szybko są prowadzone i w jakimkolwiek nurcie . Pełna satysfakcja . Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted February 8, 2009 Piękna seria. Czy pierwowzorem były może wyroby H.Gębskiego? Takie tam, luźne skojarzenie Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 8, 2009 [b]popper[/b] masz dobre oko . Kiedyś jak zaczynałem swoją przygodę z woblerkami kupiłem sobie 2 woblerki H . Gębskiego , wtedy jeszcze żył . Przyglądałem się im i zastanawiałem się jak uzyskać taką pracę wobka . Obydwa mają przyszlifowane stery ale on tak robił nad wodą , dopracowywał aby pracowały perfekcyjnie . Mam je w swoich zbiorach do dzisiaj i chyba już nigdy nie pójdą do wody . To z czystego sentymentu . Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted February 8, 2009 Paweł widze ze wykonales kawal doooobrej roboty przy tych okonkach (i wczesniejszych boleniowkach) moje oklejanki sie chowaja Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 9, 2009 [quote] Paweł widze ze wykonales kawal doooobrej roboty [/quote] Dzięki , staram się aby stopniowo nabierały coraz lepszego wyrazu , pozdrawiam Paweł B . Share this post Link to post Share on other sites
Maynard 222 Report post Posted February 9, 2009 Super prezentacja wyrobów... już widzę jak gruuuby kleń wyskakuje zza swojego krzaczka, kamienia... i z całą siłą wali w zmagającego się z silnym prądem okonka... Super! Pozdrawiam, Grzesiek Share this post Link to post Share on other sites
Włóczykij 177 Report post Posted February 9, 2009 Wiem ze mówione było już o tym kilka razy ale żadna odpowiedź nie zapadła mi w pamięć. Zapytam jeszcze raz Czym przyklejacie materiał brokatowy do wobka żeby nie było przebarwień jak klej na wierzch wyjdzie i żeby na krawędziach nie odchodził w hartzlacku? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted February 9, 2009 Ja uzywam zwyczajnego kleju do butow tylko z tym ze jest on bezbarwny /tylko nazwy nie pamietam, jak sobie przypomne to napisze bo teraz sam nie mam zadnej tubki z tym klejem/ koszt to ok 4 zl. Jak dla mnie jest on bardzo dobry szybko schnie i bardzo dobrze trzyma tkanine. A tu kilka moich ostatnich oklejanek: Share this post Link to post Share on other sites
Włóczykij 177 Report post Posted February 10, 2009 A samą tkaninę kładziesz na wcześniej zalakierowanego wobka? czy tkanina idzie na gołe drewno? Share this post Link to post Share on other sites