Karaś 6 Report post Posted January 3, 2009 witam Mam pytanie, jak wykonać połączenia w wobku łamanym, podobne do tych z linku: http://xoomer.alice.it/cjbur/a_sushidancer.htm Chodzi mi konkretnie o to, że w jednym fragmencie mają być uszka a w drugim od dołu przewiercam tylko że niewiem czy na wylot oraz jaki materiał użyć jakiś grubszy nierdzewny drut czy może coś innego aby połączyć oba segemnty? Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted January 3, 2009 Przecież na tych zdjęciach wszystko dokładnie widać . Pamiętaj tylko o tym aby te wycięcia zrobić odpowiednio głęboko aby oczko po dopchnięciu do drutu nie dotykało do drewna bo wtedy może się trochę blokować . Ten otwór o który pytasz wiercisz na wylot , zatyczkę robisz z takiego drutu jak oczko . Pamiętaj też , żeby ją wkleić chociaż z jednej strony bo Ci się wysunie z otworu . Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 5, 2009 Korpusik nowego wobka, jakie proponujecie malowanie(plakatówki do dyspozycji i pastele)? Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted January 5, 2009 Najlepsze będzie takie malowanie, które Tobie najbardziej pasuje i w które Ty najbardziej wierzysz Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 5, 2009 No pewnie....macie moze jakies proste wzory co by szlo namalować pędzelkiem albo gąbeczką(efekt podobny do aero) ...interesują mnie brązowe takie...raczej ciemniejsze.. Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 6, 2009 No, woblerek skończony:) na zdjęciach nie widać dobrze, ale ten złoty lakier ładnie wyszedł:) http://video.google.pl/videoplay?docid=2726965573428239594&a mp;hl=pl Filmik z woblerkiem:) Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted January 6, 2009 @stasiu ładny ten wobek (karasio-krąpik) Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 8, 2009 Ostatnio mialem wstawic swoje wobki trociowe ale czasu nie mialem, a teraz juz nie mam tych trociowek Ale mam cos innego potoczek na potoka, juz na grubszego zwierza mysle ze lorbaskom sie spodoba Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 8, 2009 Bardzo ładny woblerek:) możesz nagrać filmik z ukazaną jego pracą??? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 8, 2009 Nie stety nie mam takiej mozliwosci Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 8, 2009 A aparatem tym, co zdjęcia robisz nie możesz? albo telefonem-ja swoje telefonem kręcę^^ Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted January 8, 2009 @Adzio, wydaje mi się, że dolne uszko trochę za mało wystaje... Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 8, 2009 Dobrze jest koleczko lacznikowe z kotwiczka wisi luzno, nic nie blokuje, jest ok Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted January 8, 2009 To w takim razie zwracam honor,bo na zdjęciu wydawało się, że jest mało miejsca na kółeczko,ale skoro mówisz, że ok to ok Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 8, 2009 No co do tego uszka to fakt tez sie troszke zmartwilem jak juz wobka skonczylem, ale git jest, zeby jeszcze pstruchy chialy brac to juz bedzie poezja A co do tego filmiku o ktory stasiu pyta to zobacze co da sie zrobic Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted January 10, 2009 Piękny. @adzio gratuluję. Uzyskałeś naprawdę dobry wzór pstrągowego killera. Naprawdę bardzo dobry Przypomina mi nieco dawniejszą produkcję Drozdiego. Kiedyś do kupienia w okolicy Zgorzelca, teraz....... w Corona Tu jednak stelaż jest inny. Jeśli w pracy bedzie miał to [b]COŚ[/b], co mają wspomniane wyżej, to na pewno pstrągi go polubią No i, jak dla mnie, Twój mógłby mieć długość 65-75 mm Pstrągi, bez większych problemów, radzą sobie z takim rozmiarem PS Właśnie, czy przez ten duży, szeroki ster, nie będzie zbyt agresywnie zamiatał ogonem ???? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 10, 2009 Sadze ze nie bedzie mial zbyt agresywnaj pracy ale to sie jeszcze zobaczy, a co do jego dlugosci to sam z ciekawosci zmierzylem go i na rowno 6 cm Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted January 10, 2009 Stasiu, adzio - bardzo fajne woblerki Mnie ogarnia już chęć polowania na klenio-jazie... [i]fotka zaraz będzie[/i] Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 10, 2009 Kleń, jaź:) Akcja fajna, szybko zamiata tyłkiem:) Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted January 10, 2009 nie dałeś mi edytować i dokleić fotki woblerki mają po ok. 1,5cm Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 10, 2009 Zacne:) jak one pracują w wodzie? Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted January 10, 2009 smużą wodę, czyli zamiatają ogonkami na samej powierzchni lub minimalnie pod z myślą o Boleniu: Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 11, 2009 @Rutt a czym malujesz te zuczki, chodzi mi jakimi farbami? Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted January 11, 2009 14 centymetrowa bestyja, na metrowe szczupaki z pewnego jeziorka Pozostaje tylko wkleić ster, waga 64g. I jakieś takie jerkopodobne cudactwo, waga 30g Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted January 11, 2009 adzio - robaczki maluje farbkami akwarelowymi w tubkach których mam chyba 25 kolorów i kosztowały mnie ok. 20zł także mam sporą palete barw (oczywiście kolory można jeszcze mieszac) za niewielkie pieniądze. Farbki te sprawdzają się bardzo dobrze i ładnie kryją (wystarczy jednokrotne malowanie), ich dodatkowym plusem jest to ze pędzelek można myc w zwyczajnej wodzie, a nie w rozpuszczalniku jak jest w przypadku farbek modelarskich które mam. A do tych konkretnych robaczków (które pokazałem wyżej), farbą główną był zwykły lakier do paznokci najprostsze rozwiązania podobno bywają najlepsze Share this post Link to post Share on other sites