wobler129 2,882 Report post Posted December 29, 2008 Michał świetne te wobki Gratulacje dla Ciebie Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted December 29, 2008 To są niedawno zrobione woblerki A jeśli coś z zeszlego roku to np. takie : Share this post Link to post Share on other sites
maniak 708 Report post Posted December 29, 2008 Ta myszka dla kotka? Wielki szacun Share this post Link to post Share on other sites
Jeziorm 1 294 Report post Posted December 30, 2008 Widać ze zima w pełni :)bo sie rusza wątek... Oleix naprawde super te wobki pzdr Share this post Link to post Share on other sites
Tomass 10 Report post Posted December 30, 2008 Nie no zagiołes mnie swoimi wyrobami istne dzieła sztuki. Gratuluje talentu Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted December 30, 2008 [quote] To są niedawno zrobione woblerki A jeśli coś z zeszlego roku to np. takie : ........ [/quote] Michał pamiętaj o pływaku , którego mi obiecałeś znajdę Cię edit a co do wobów to nic nie mówię, bo wszyscy wiedzą że są super a ja miałem okazję przekonać się o tym osobiście Share this post Link to post Share on other sites
Włóczykij 177 Report post Posted December 30, 2008 Oleix, ciesze się że jednak zdecydowałeś się wkleić jakieś foty Rozbudzają wyobraźnie ale nasuwa mi się pare pytań... Ile czasy robisz pojedynczego wobka? I czy przy tak małych gabarytach i pokręconych kształtach nie masz problemu z wypadającymi sterami? Z czego są zrobione woblerki? Share this post Link to post Share on other sites
wujek 7,497 Report post Posted December 30, 2008 Jestem pod wrażeniem Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted December 30, 2008 Oleix, jak obejrzałem Twoje dzieła dolna półka roztrzaskała mi się o klawiaturę. Co za precyzja, dokładność wykonania... jak prawdziwe...wielkie gratulacje chłopie, masz talent... P.S. z chęcią obejrzałbym Twoje boleniówki... Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted January 1, 2009 Jeden woblerek zajmuje mi okolo 2-3 dni wystruganie wklejenie stelazu,obciazenia,lakierowanie,pomalowanie,polakierowanie,w klejenie nozek,steru i wytestowanie Ze sterami raczej nie ma problemow ale zdarza sie ze jak siadzie dziennie po kilka-kilkanascie kleni + zderzenia z kamieniami,drzewami no to wypadnie ale na to niema wplywu bo w nawet najlepszych woblerkach wypadaja materialy z ktorych wykonane sa woblerki sa rozne od balsy zaczynajac poprzez latex konczac na poxipolu Share this post Link to post Share on other sites
iREK 2 Report post Posted January 1, 2009 Mysz jest genialna, żal do wody byłoby mi wrzucać Share this post Link to post Share on other sites
jerry hzs 56 Report post Posted January 1, 2009 Dopiero teraz tu zajrzalem ..jestem pelen podziwu i szacunku dla Tworcow Share this post Link to post Share on other sites
Włóczykij 177 Report post Posted January 2, 2009 Oleix, dzięki za odpowiedź i wklejaj dalej Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted January 2, 2009 W porównaniu do niektórych dzieł,moje tu będą tylko szpecić,ale to co,najważniejsze,że robione własnoręcznie .Jeszcze nie gotowe,pozostaje tylko wkleić stery. A to już niestety nie moje, lecz mojego wujka: Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted January 2, 2009 @Flls spoko,jak miałem kiedyś więcej i strugałem to moje wypociny nie były ładniejsze od twoich a rybki na nie brały nie ma co marudzić tylko na ryby smarować Share this post Link to post Share on other sites
Włóczykij 177 Report post Posted January 2, 2009 Dokładnie... Wygląd nie jest ważny, ważna jest praca. Moje boleniówki są płaskie jak deska i nie maja oczu a rybki i tak je lubią Share this post Link to post Share on other sites
Flls 0 Report post Posted January 2, 2009 Co do ich pracy to się okaże Idę strugać dalej,może jeszcze dziś dam fotki dzieła Share this post Link to post Share on other sites
pirania74 6 Report post Posted January 2, 2009 Czytam, podziwiam i szczęka opada.... sporo mamy tu MISTRZÓW strugających istne cuda.... Ja jakoś nie mogę (z braku czasu) wkleić zdjęć swoich zabawek jazio-kleniowych i boleniowych..., nie skończonych - ale zapodam tu dwie fotki, na których pokażę jak ozdobiła przynęty gumowe moja 5 letnia córka w ostatnie wakacje... jak myślicie - łowne będą? Nie miałem okazji sprawdzić... Share this post Link to post Share on other sites
biosteron 93 Report post Posted January 2, 2009 Widać zna się na rzeczy,przynęty z chwostami pierwsza klasa Share this post Link to post Share on other sites
Kamil Z. 5,130 Report post Posted January 2, 2009 istny crystal flash Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 2, 2009 chwosciki pierwsza klasa To i ja cos dodam od siebie, cos na potoki- maly teczak i takie cos ze nie wiadomo co to jest ale juz sa po testach i maja kapitalna prace mysle ze pstruchom sie spodoba Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 2, 2009 Bardzo fajne woblerki, jak one są malowane? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 2, 2009 Farbami w sprayu, tu mam jeszcze jednego wobka na trocke Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted January 2, 2009 jestem pod wrazeniem....ja niestety do dyspozycji mam plakatówki z pędzelkiem i takich ladnych przejsc zrobic nie moge Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted January 2, 2009 Pedzelkiem tez mozna piekne wobki pomalowac, wystarczy odrobina wyobrazni jeszcze jutro wstawie jakies fotki moich trociowek Share this post Link to post Share on other sites