zukiet 1 Report post Posted November 25, 2008 Najlepiej podkład(nitro białe ok.3 warstwy)+ spray(ogólnie akrylowe np.motip chociaż drogie są)+ lakier ( domalux poliuretanowy ) to zestaw którego ja używam . Share this post Link to post Share on other sites
toto2 0 Report post Posted November 25, 2008 Dzieki wielkie zukiet , a mozesz podac mi nazwe tego nitro ktorego uzywasz Share this post Link to post Share on other sites
toto2 0 Report post Posted November 25, 2008 I jeszcze jedno ogolne pytano.Czy jak kupie na allegro jakis tani aerograf to da rade nim malowac nie kupujac kompresora? mozna np. samemu dmuchac czy cos? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 25, 2008 mialem wstawic je wczoraj ale czasu braklo a tu wobek specjalnie zmajstrowany na 1 stycznia 2009 powinien zdac egzamin na rozpoczeciu Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted November 25, 2008 [b]Adzio[/b] super łamańce! Świetne Współczuje pstrągom Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 25, 2008 no dzieki ale tu widze ze dyskusja sie rozwinela na temat aerografu, no to i ja sie podlacze chodzi o cene kompresora do aero, na allegro sa ale po 300 zl o ile dobrze pamietam, sam aero nie jest az taki drogi tylko ten kompresor nikt sie nie orientuje przypadkiem czy mozna kupic gdzies jakis troszke taniszy?? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 25, 2008 W necie znalazlem kompresor za 295+ koszta przesylki czyli ponad 300 zl ale chyba trza bedzie uzbierac kase i zainwestowac Share this post Link to post Share on other sites
toto2 0 Report post Posted November 25, 2008 http://allegro.pl/item481401130_kompresor_mini_sprezarka_fv_ wyprzedarz.html tu jest jakis za 200pln Share this post Link to post Share on other sites
kajman 19 Report post Posted November 25, 2008 Witam. Na początek nie musisz kupować kompresora,zrób go sam tanim kosztem. Popytaj o agregat od starej lodówki, na szrotach lub w serwisach AGD.Jak będziesz miał szczęście to trafisz za grosze, a od znajomych, którzy wymieniają lodówkę za darmo.Potrzebne Ci będzie kawałek przewodu, wtyczka,włącznik,2m silikonowego wężyka akwarystycznego i trójnik akwarystyczny+ butelka po 2l napoju i odrobina ligniny.Całość poskładasz w kilkanaście minut. Mój służy prawie 10 lat i jest bezawaryjny. Pomalowałem nim setki wobków.Ma jeszcze jedną zaletę-hałasuję tak samo jak lodówka.Jak załatwisz agregat daj znać na forum to powiem Ci co dalej. Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted November 26, 2008 woblerki pstrągowe super fajny szczególnie ten pierwszy łamaniec a co do kompresora to ja poszedłem maxymalnie po taniości i korzystam z czegoś takiego : http://allegro.pl/item476439639_opryskiwacz_cisnieniowy_4l_o grodowy_fvat_gw.html - jedyna wada - przed malowaniem trzeba podjąć ok 30sekundowy wysiłek fizyczny Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 26, 2008 No ten za 200 zl to juz nieglupi i cena nie wygorowana nad takim to juz mozna sie zastanowic Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted November 26, 2008 [b]Adzio[/b] Twój pierwszy łamaniec przypomina mi wobki Siek-M 200zł to rzeczywiście cena do strawienia... Jednak nie pogniewałbym się, gdyby sprzedawali takie kompresory za 50zł Share this post Link to post Share on other sites
Jeziorm 1 294 Report post Posted November 26, 2008 Wobler to wez sie za produkcje i sprobuj sprzedac za 50 zł bedziesz miał sporo klientów Share this post Link to post Share on other sites
pafek 252 Report post Posted November 26, 2008 adzio, fajnie wyglądają łamańce. Jak pracują ? Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 26, 2008 Wobki maja zywa ale drobna prace Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 26, 2008 A co do kompresorow za 50 zl to by mogly byc no ale zawsze moglo by byc jeszcze drozej Share this post Link to post Share on other sites
toto2 0 Report post Posted November 26, 2008 A ja mam pytanie apropo OPRYSKIWACZ CIŚNIENIOWY. Jak nim malujesz? Podlaczyles pod niego jakis aerograf czy cisniesz z tej firmowej dyszy? Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted November 26, 2008 podłączyłem do niego aerograf: a tak to wyglądało jeszcze przed pomalowaniem: w rączce jest jakaś tam regulacja ciśnienia przez siłe nacisku - da sie to wyczuć. Ogólnie nie jest źle i jest tanio szczególnie że ja miałem juz w domu ten sprzęt Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted November 30, 2008 Nowy filmik : http://pl.youtube.com/watch?v=wGQ82YCXO2U Pozdrawiam . Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted November 30, 2008 Bardzo fajny Ciekawy i naprawde szybki sposób, dosłownie wobler w 5 min. Jednak pewnie trudno będzie zrobić tym sposobem wobler o długości np. 3cm. a własnie takie lubie najbardziej. Sposób naprawde bardzo dobry, gratuluje pomysłu i wprawy Pozostaje tylko jedno pytanie: czy wykonując woblery w ten sposób, dalej można dumnie mówić o sobie jestem strugaczem ? Share this post Link to post Share on other sites
biosteron 93 Report post Posted November 30, 2008 [quote] Pozostaje tylko jedno pytanie: czy wykonując woblery w ten sposób, dalej można dumnie mówić o sobie jestem strugaczem ? [/quote] @Rutt ,lepiej mówić: jestem facetem który wykonuje łowne woblery .Ja jestem w posiadaniu dwóch woblerkow boleniowych kolegi @WOBLER-W1,co do ich łowności,to dopiero mogę coś powiedzieć w przyszłym sezonie boleniowym . Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted November 30, 2008 A ja wczoraj strugnalem kilka korpusow...drut w srodku juz jest tylko trzeba klej przyszlifowac troche bo brzydko wyglada rowek... Wobki bez obciążenia..docelowo na pstrąga w rzece jeziorce. Share this post Link to post Share on other sites
adzio 0 Report post Posted November 30, 2008 Witam witam widze ze mamy nowego strugacza Share this post Link to post Share on other sites
pafek 252 Report post Posted November 30, 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=HX60m9CxIoo&feature=relate d może i nie trwałe, ale wykonanie zajmuje z 5 min max. Share this post Link to post Share on other sites
stasiu 0 Report post Posted November 30, 2008 Co za miłe przywitanie...na jerkbaicie to strugacz może nowy, ale wogóle to juz z rok strugam:D Share this post Link to post Share on other sites