CEBUL 1 Report post Posted June 28, 2008 Filmiki instruktażowe-rewelka. @Wobler malowanie na powietrzu,a zwłaszcza na wietrze (to było widac na filmikach) wydawałoby sie, że powinno sprawiac trudności, ale co perfekcja to perfekcja!!Gratki talentu! Ps. Szablon z blaszki ołowianej-musiałbym długo myślec- zawsze używałem tektury Share this post Link to post Share on other sites
pafek 252 Report post Posted June 28, 2008 http://youtube.com/watch?v=1gsW8xoR5jo pike swimbait ile to może ważyć ? Share this post Link to post Share on other sites
CEBUL 1 Report post Posted June 28, 2008 Spora przyna,ale skoro pływa to dużo nie waży.Choc zalezy od rozmiarów tego swimbaita- z filmu trudno ocenic. Mogę się mylic 20-30 gr :roll:He he no to już jest duzo Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted June 28, 2008 Batory też pływał a ważył sporo więcej Share this post Link to post Share on other sites
CEBUL 1 Report post Posted June 28, 2008 [quote]Batory też pływał a ważył sporo więcej [/quote] A Tytanik zatonął choc też dużo ważył Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted June 28, 2008 Jakiś czas temu zrobiłem jednemu koledze 2 swimbajciki . Jeden miał coś około 8 z groszem cm a drugi niecałe 7 w całości z ogonem . Co chwilę mi pisze jak trzepie na nie szczupaki i sandacze . Obydwa są tonące dlatego łapie podrywająć z dna na dwa razy a potem opad .Trochę musiał je jeszcze dociążyć . Dwie śruty przed swimkiem . Teraz będę cudował takiego typowego do opadu tylko żeby po poderwaniu dalej tak ladnie tańczył . Zobaczę , może coś wyjdzie . Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted June 29, 2008 [quote]Batory też pływał a ważył sporo więcej [/quote] Waldku, z ust mi to wyjołeś, sam trochę na takich różnych pływałem, największy miał prawie 35 tys DWT Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted June 30, 2008 Paweł dobra robota. Lepiej pokazać malowania sprayem już się chyba nie da. Szablon, super pomysł. Share this post Link to post Share on other sites
artur650 0 Report post Posted July 1, 2008 Zapraszam wszystkich na moją aukcję w Allegro,szukaj artur650 lub wobler Spinart Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted July 12, 2008 Heh , dzisiaj miałem trochę czasu po południu , poszedłem więc do mojej pracowni ( garażu ) i wyskrobałem kilka korpusów na woblerki kleniowo , jaziowo , okoniowo , pstrągowo , szczupakowe . Tak naprawdę to bardziej pod jazia , klenia . Korpusy mają od 4.3 do 5 cm . Jak sądzicie , jakie barwy im nadać ? Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted July 12, 2008 Korpusiki bomba co do barw to standardowo jakies okonki,tygryski i kolorki imitujace male rybki srebrny bok i czarny grzbiet Share this post Link to post Share on other sites
elpojo 230 Report post Posted July 14, 2008 [quote] woblerki kleniowo , jaziowo , okoniowo , pstrągowo , szczupakowe Jak sądzicie , jakie barwy im nadać ? [/quote] ...brzanowe jeśli nadałbyś im barwy wojenne kiełbia Mimo iż brzmi to jak żart chętnie którymś z nich przechytrzyłbym jakąś barwenę... Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted July 14, 2008 [quote] ...brzanowe jeśli nadałbyś im barwy wojenne kiełbia Mimo iż brzmi to jak żart chętnie którymś z nich przechytrzyłbym jakąś barwenę...[/quote] Musiałbyś mi pokazać jak miało by to wyglądać to może by mi się udało coś takiego dla Ciebie zmajstrować . Share this post Link to post Share on other sites
CEBUL 1 Report post Posted July 14, 2008 @Wobler taki stary fachowiec od wobków powinien wiedziec jak je pomalowac Wal kolorki naturalne- to co w przyrodzie żyje!! Na bank będą skuteczne- no w końcu wiesz co robisz Pozdrawiam CEBUL Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted July 14, 2008 [quote]@Wobler taki stary fachowiec od wobków powinien wiedziec jak je pomalowac Wal kolorki naturalne- to co w przyrodzie żyje!! Na bank będą skuteczne- no w końcu wiesz co robisz Pozdrawiam CEBUL [/quote] Hi hi , aleś mi dowalił Cebul . Share this post Link to post Share on other sites
CEBUL 1 Report post Posted July 14, 2008 [quote]@Wobler taki stary fachowiec od wobków powinien wiedziec jak je pomalowac Wal kolorki naturalne- to co w przyrodzie żyje!! Na bank będą skuteczne- no w końcu wiesz co robisz Pozdrawiam CEBUL [/quote] Hi hi , aleś mi dowalił Cebul .[/quote] Sorka @Wobler nie chciałem Pozdro. CEBUL Share this post Link to post Share on other sites
elpojo 230 Report post Posted July 16, 2008 [quote] ...brzanowe jeśli nadałbyś im barwy wojenne kiełbia Mimo iż brzmi to jak żart chętnie którymś z nich przechytrzyłbym jakąś barwenę...[/quote] Musiałbyś mi pokazać jak miało by to wyglądać to może by mi się udało coś takiego dla Ciebie zmajstrować .[/quote] Oczko do zaczepiania obowiązkowo w sterze by pracował jak najgłębiej... Kolorystyka a'la kiełb czyli coś wpadającego w okopcone srebro. Waga na styk PŁYWAJĄCY/NEUTRALNY. Praca oszczędna, nie szeroka o drobnej, niegasnoącej i wyczuwalnej amplitudzie. Oto mój ideał Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted July 16, 2008 [quote] Oczko do zaczepiania obowiązkowo w sterze by pracował jak najgłębiej... Kolorystyka a'la kiełb czyli coś wpadającego w okopcone srebro. Waga na styk PŁYWAJĄCY/NEUTRALNY. Praca oszczędna, nie szeroka o drobnej, niegasnoącej i wyczuwalnej amplitudzie. Oto mój ideał [/quote] No to narobiłeś mi roboty na najbliższe 2 lata Share this post Link to post Share on other sites
elpojo 230 Report post Posted July 17, 2008 ...biję się w pierś! ...wystarczy by pracował Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted July 18, 2008 Nygus jestem , nie chciało mi się kombinować z kolorkami . Wobkom trzeba jeszcze te stery powklejać i na testy . Share this post Link to post Share on other sites
Jeziorm 1 294 Report post Posted July 18, 2008 Ładne te Twoje wobki....ciekawe jak praca.... pzdr Share this post Link to post Share on other sites
CEBUL 1 Report post Posted July 18, 2008 Widzę, że @Wobler nadajesz każdemu z wobków jakieś imię Jeden Grześ drugi Adam Dżołk @Wobler widzę równiweż,że kolory takie typowo szczupakowe! A wspomniałem o naturalnych Zobacz jakie chłopaki tną bolesławy na przynęty typu 100%-prawie-ukleja!!Nie ulega również wątpliwości, że i na te kolorki połapiesz!! Tego Ci życzę!!! Pzdr. CEBUL Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted July 18, 2008 I przy zakupie można sobie zamówić jakie imie się chce dla swojego woblera? Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted July 19, 2008 He he - te imiona to faktycznie jeden kolega z Łodzi zamówił . Faktycznie słyszę coraz częściej o skuteczności uklejki ( kolor ).Teraz mam wyjazd z rodzinką nad morze ale jak wrócę to pomyślę nad takimi . Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted July 19, 2008 Ekstra wyszly te wobki ale i tak cos czulem na poczatku ze pomalujesz je na jakies -ala okonki- bomba Share this post Link to post Share on other sites