@slider@ 860 Report post Posted February 24, 2008 Dam coś w stylu oliwki przy agrafce albo coś podobnego jak ciężarek jak do softbaita.W tedy powinno być trochę lepiej. W nie których dałem może z 1/2gramy ołowiu i tam od razu jest słabsza praca Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
warciak 5 Report post Posted February 24, 2008 Żeby nie było ,że się tylko wymądrzam a w ręku skalpela nie miałem.Kilkanaście wobków na klenia,jazia i okonia póżniej będą na esoxy ale myślę ,że do maja się wyrobie.Pierwsze żuczki z korpusów erka erka ,nawiasem mówiąc są bardzo dobre natomiast satysfakcja z uzytkowania chyba nie będzie tak jak ze swoich ale wyszły chyba ok.Oceńcie sami Share this post Link to post Share on other sites
warciak 5 Report post Posted February 24, 2008 i jeszcze kilka wobków Share this post Link to post Share on other sites
warciak 5 Report post Posted February 24, 2008 i moje balsowe maluchy największy ok 2 cm Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted February 24, 2008 woooow piękna kolekcja... aż ślinka cieknie i dech zapiera Share this post Link to post Share on other sites
traker 3 Report post Posted February 24, 2008 [quote]woooow piękna kolekcja... aż ślinka cieknie i dech zapiera [/quote] Zgadzam sie całkowicie Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted February 24, 2008 rapala i salmo sie chhowaja! po prostu cos pieknego Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 24, 2008 Czy to wszystkie będą bezsterowce ? Kolorki super ! Share this post Link to post Share on other sites
Zelldo 229 Report post Posted February 24, 2008 No wobki piękne killery że... długo robiłeś tą kolekcje? Share this post Link to post Share on other sites
warciak 5 Report post Posted February 24, 2008 Stery będą ale powoli brak czasu w moim wypadku jest naprawde odczuwalny, co do czasu to nie liczyłem bo siadam do nich bardzo rzadko ale myślę że kilkanaście godzin roboczych.Ale przy takiej ilości nie czas jest ważny tylko to żeby się do każdego tak samo przyłozyć.Jak zrobić 50 wobków z których dobrych będzie 10 to lepiej się poświęcić i z 20 mieć dobrych 18. A z wobków ,które zrobiłem w zeszłym sezonie byłem super zadowolony naprawde spisały się na 5 niestety większość została w Warcie. ale jak jest wojna są ofiary. dzięki i pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted February 25, 2008 hehe na wojnie zawsze musze byc ofiary Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted February 26, 2008 Hehehe no to macie oske predatora Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 27, 2008 Piękna Jak żywa Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted February 27, 2008 nie pogada.... wymiatasz, osa 1 klasa ! Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted February 27, 2008 to raczej skrzyżowanie końskiej muchy z szerszeniem, nie no żartuję , jak dla mnie rewelka. Pozdro Jachu Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 27, 2008 wykonanie --> tylko jakaś spora jak na ose - czepiam sie można wiedzieć z czego robisz skrzydełka? Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 27, 2008 Ladny Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
ginel 131 Report post Posted February 27, 2008 @Warciak kawał dobrej roboty.Gratuluję. Teraz nad woda mozolne ustawianie i na sezon jesteś przygotowany:) Share this post Link to post Share on other sites
pafcio0 7 Report post Posted February 27, 2008 A co mi tam. Przedstawię Wam garść moich cukierkowych smużaczków. Dobre 2 lata temu miałem ostry napad woblerozy i poczyniłem takich dziesiątki. Trochę sobie zostawiłem, a reszta czeka na lepsze czasy w szufladzie:) Wszystkie w rozmiarach 2-4cm. Balsa, bardzo niewielkie obciążenie, dental, plakatówki i domalux. Bardzo ostro zamiatają na powierzchni lub tuż pod. Ładne? A jakby komuś się zachciało mieć taki w pudełku - zapraszam na priv:) Pozdrowienia! Share this post Link to post Share on other sites
benito 8 Report post Posted February 27, 2008 @Oleix wypasiona oska! Normalnie jak prawdziwa Kleń wszystko wciągnie nawet taką wypasioną oskę Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted February 27, 2008 Chłopaki dzieki !! AA ta oska ma tylko 27mm wiec potworkiem nie jest Ps.dla ciekawych niewiem czy nie narazie sie moderatorom jest na allegro Dzisiaj skończe robic stonke tez bedzie wypas to pokarze zdjęcia I mam jeszcze kilkanaście pomysłów na owadzie woblerki np.końska mucha tez bedzie,biedronka,pluskolec i żółtobrzeżek... Share this post Link to post Share on other sites
MichałR 26 Report post Posted February 27, 2008 @oleix rewelacyjna ta osa!!! Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted February 27, 2008 a mamy kogoś na forum kto robi takie właśnie owady na szerszą skale? Share this post Link to post Share on other sites
hasior 937 Report post Posted February 27, 2008 Andrzej Lipiński robi robaczki Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 27, 2008 potwierdzam i to cudowne www.wobler.com.pl A co do osy - to mi żal byłoby sprzedawać Share this post Link to post Share on other sites