Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

Nie wiem January jakie oczy masz na myśli, ale jeśli chodzi o woblery to zwracam bardziej uwagę na inne elementy jak np akcja i takie tam :D

jajakub-zrobie jak mowisz moze cos pomoze .
Dziekuje
january
OKO JEST NAJWAŻNIEJSZE!!!

I albo mi kolega uwierzy ,albo bedę musiał wrzucić trochę argumentów.
Chetnie poczytam nowosci -wkoncu oprzekonali mnie finowie ze i na oko ryby biora .Ostatnia nowosc pewnego molocha to mormycha -oko w roznych kolorach -kussamo ma jeden chak w swoich podlodowych -ciekawe czemu jeden?
January poprosimy o wyklad
RYBIE OKO -gwarancja sukcesu
:D

ogólnie rzecz biorąc to moje wobki są ok a z oczami walcze już 2 sezon naklejałem malowałem a teraz zapałka?
no nic spróbuje posłucham mistrza a z tym czarnym scenariuszem to ale mi dałeś :(
chyba zaczne zbierać brzózki na miotły :mellow:

Zamiast zapałki ja używam czasem wiertła (oczywiście stroną gładką)doszlifowanego tak aby powierzchniua była idealnie płaska.
Jest też inny patent a mianowicie plastykowy wkład (rurka) od gel pena.
Ma grube ścianki i wychodzą bardzo ładne oczka z dziurką w środku, taka obwódka.
Póżniej jak robisz żrenicę to nawet lekko wypukła się nie rozmywa

Witam mam pytanie odnosnie lakieru,jaki wy uzywacie i jaki waszym zdaniem jest najlepszy do wobkow oklejonych kalkomania,czekam na propozycje.

Jaki lakier ?
A każdy dobry poliuretan typu Domalux, Harzlak itp pod warunkiem że nie rozpuści folii.
Ale to już musisz sprawdzić experymentalnie.

Mialem nadzieje ze bedzie wiecej odpowiedzi ale poczekam jeszcze,ja myslalem nad jakims drozszym ktorego nie bede musial nakladac po 5 warstw tylko max 3.pozdrawiam

ja tam wole pobawić się blaszkami, a co za tym idzie boschem i pilnikiem :mellow: a co do wobków to jakbym miał strugać to by mi chyba materiału zabrakło :lol:

to ja się pochwale:
materiał: lipa
długość: ok 12cm
waga: 29,2g
pływający (nie wiem jak z kotwicami ale trochę grzbietu wystaje to pewnie nie utonie)

http://images34.fotosik.pl/35/ceeef6a1cc46355fm.jpg

http://images25.fotosik.pl/107/49531d4a79060f66m.jpg

http://images27.fotosik.pl/108/633317ae9016714dm.jpg

niestety nie mam jak tego przetestować, bo brak sprzętu, może ktoś chce to zrobić ?? :D
nieudolne próby były i udało mi się go sprowadzić na ok 1m, przy wynurzaniu lekko kiwa się na boki, mi sie praca podoba :D

Jeśli można pomóc to ja chętnie pomogę. w zasadzie co tydzien jestem na wodzie szczupakowej więc może coś się nawet uwiesi

B) zrobie wszystko co w mej mocy by go rzetelnie przetesować

[quote]
B) zrobie wszystko co w mej mocy by go rzetelnie przetesować
[/quote]
Mifek tylko nie urwij podczas pierwszego wyrzutu:)

ginel specjalniez myslą o Tobie pierwszy rzut wykonam na trawie :mellow:

znaczy sie ze niby co... chcesz mi go zabrac??? ;) powiem temu czerwonemu Panu. to moj kumpel ... :mellow: i CIe wykasuje ;) albo da Ci bana ku uciesze Twego szefa

[quote]
chcesz mi go zabrac??? ;) powiem temu czerwonemu Panu. to moj kumpel ... :mellow: i CIe wykasuje ;) albo da Ci bana ku uciesze Twego szefa
[/quote]

:lol: :lol: Jakie mafijne kontakty

Tylko siedzieć cicho bo można komuś zajść za skore.

Pozdrawiam
Slider

Tak troche poza tematem, ale tez na temat wobków.Panowie co to za wobek? Mi to wygląda na Dorado, ale teraz w ofercie tego nie ma. Kupiłem te wobki parę lat temu, a teraz nie mogę ich znależc.

[quote]
Tak troche poza tematem, ale tez na temat wobków.Panowie co to za wobek? Mi to wygląda na Dorado, ale teraz w ofercie tego nie ma. Kupiłem te wobki parę lat temu, a teraz nie mogę ich znależc.
[/quote]

Przypadkiem to nie woblery rapa?

moim zdaniem to Rapy,
model chyba ukleja

edyta:

fajnie lol 3 godz byla otwarta strona jak pisalem odpowiedz ... to mnie ubiegło paru

jak patrze na zdjęcie to trochę sie róznią. Inne mają wykończenia oczek, inny ster(kształt i material)Inny kształt głowy wobka. Cały korpus bardzo podobny. No nie wiem. Na tym zdjęciu co zapodałem tego nie widać, ale przeslę dokładniejsze.

Witam ginel
Milem cos podobnego firmy Dorado w tamtym modelu ster byl troche wiekszy ,ksztaltem jednak na 99% przypominal D.

Witajcie.
Wygląda mi to na starego Stinga Dorado, teraz w ofercie już tego
nie ma jak wielu innych ręcznie robionych, niestety wtryskarka
czy inne takie wyparły to co bhyło dobre i niepowtarzalne. Tak
już bywa, niestety.
Pozdro Jachu

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...