Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

[quote]
zrobi ktoś tego wróbla?? Embarassed
prooosze :mellow:
[/quote]

moze sam sprobujesz?

Myślę że dobra imitacja wróbla będzie trudna do wykonania i trudno nią będzie łowić. zwróć uwagę na to, że wróbel ma pióra, nogi itd.

robiąc coś na kształt ptaka z drewna, lub podobnego materiału, będzie on bardziej przypominał żabę lub jakieś inne stworzenie.

ale wszystko przed tobą, może akurat uda ci się zrobić coś łownego :D

[quote]
zrobi ktoś tego wróbla?? Embarassed
prooosze :mellow:
[/quote]

moze sam sprobujesz?

Myślę że dobra imitacja wróbla będzie trudna do wykonania i trudno nią będzie łowić. zwróć uwagę na to, że wróbel ma pióra, nogi itd.

robiąc coś na kształt ptaka z drewna, lub podobnego materiału, będzie on bardziej przypominał żabę lub jakieś inne stworzenie.

ale wszystko przed tobą, może akurat uda ci się zrobić coś łownego :D
[/quote]

oj cicho kurka :mellow:
to śliczny wróbelek ma być i tyle :mellow:
nie bedzie przypominał zaby bo będzie ładny...
jak by january zrobił by było super
bo ten jego raczek to czysta poezja

i nie trudno by bylo nim zucać tylko się dno niego przekonać

W niektórych kręgach taki ptaszek wcale nie byłby rewelacją. Organizowane są nawet konkursy najdziwniejszych przynęt. Ja kiedyś zaproponowałem, by zrobić jerka w postaci wieżowca. Mogę się założyć, że w końcu dałoby się na niego złowić rybę :D

Alternatywna przynenta .Mi udalo sie zrobic jerka po opakowanu z tabletek mosujacych.Tuning w postaci oczu i do wody.Sam padlem ze smiechu jak zlapalem pierwszego i ostatniego zebacza.Najtrodniejsze bylo jednak opanowanie techniki ktora to nazwalem,technika utylizcji starych opakowan.
Ptaszek wedlog Mnie powinien ujrzec swiatlo dzienne .CZY ZNAJDZIE SWOJEGO STWORCE? :D

TERMOS13

Miejmy nadzieję że wróbelek znajdzie wkrótcę swojego strórcę.
Trzymajmy kciuki ! :mellow:

Oczywiscie ze sie doczeka :D
A tak z innej beki to chcial bym podziekowac wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.WIELKIE DZIEKUJE ,SZCZERE DZIEKI CHLOPY.Jedno jest pewne ,zaden chyba kraj niem takiego wyboru REKODZIELA jak MY.Powinnismy to cenic i korzystac z tego bogactwa ,bo choc kazdy z NAS ma w podelku niezliczone ilosci przynent.To te wyrabiane przez pasjonatow sa BEZCENNE.
[POLSKIE REKODZIELO NAJLEPSZE NA SWIECIE] :D :D :D

Postanowiłem pochwalić się moim rękodziełem 3-ma SDR-ami do trollingu.Testy wodne wypadły pomyślnie ciekawe czy potwierdzą to ryby. :mellow:

wygladaja bardzo ciekawie... choc ster wrzucilbym ciut grubszy... :mellow:

[quote]
wygladaja bardzo ciekawie... choc ster wrzucilbym ciut grubszy... :mellow:

[/quote]
@mifku 2mm poliwęglan jeszcze mnie nie zawiódł.

nie no 2m to juz spoko... tylko jakos tak mizerniutko na zdjeckiu wyglada... chyba slabo go karmiles

[quote]
nie no 2m to juz spoko... tylko jakos tak mizerniutko na zdjeckiu wyglada... chyba slabo go karmiles
[/quote]

niema to jak ster grubosci 2 m :D:D:D

[quote]
Oczywiscie ze sie doczeka :D
A tak z innej beki to chcial bym podziekowac wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.WIELKIE DZIEKUJE ,SZCZERE DZIEKI CHLOPY.Jedno jest pewne ,zaden chyba kraj niem takiego wyboru REKODZIELA jak MY.Powinnismy to cenic i korzystac z tego bogactwa ,bo choc kazdy z NAS ma w podelku niezliczone ilosci przynent.To te wyrabiane przez pasjonatow sa BEZCENNE.
[POLSKIE REKODZIELO NAJLEPSZE NA SWIECIE] :D :D :D

[/quote]

Szczera prawda ceńmy rękodzieła !

Ostatnio zgubiłem całe pudełko pstrągowe rękodzieł z połowy polski, cudowne imitacje pstrążków, cierników, śliziki, strzebelki i istna perełka: imitacja minonga :( w sumie ok 30 woblerków i kilka ręcznych obrotówek, wahadełek i jigów. Wydałem na to ok 400zł ale wartość dla mnie dużo większa. Cios w plecy.

Teraz staram się sam wykonać kilka przynęt aby móc się wymienić - żadko kto sprzedaje rękodzieła, łatwiej się wymienić, a kilka szt. nawet otrzymałem w prezencie.

Jak wykończe swoje przynęty to zaprezentuję w tym wątku :D

Jak wykończe swoje przynęty to zaprezentuję w tym wątku :D
@pafek-Czekam z niecierpliwoscia. :D

Coś ostatnio mało zdjęć się tutaj pojawia więc wrzucę coś swojego :D

Piękne woblerki. Mam prośbę proszę o wrzucanie oprócz zdjęć parametry techniczne woblerków - długość, waga. Byłoby to dla mnie bardzo pomocne.

Pozdrawiam
Remek

Remku, wagi nie znam niestety a długość to 55mm i 60mm (sam korpus).
Uprzedzając ewentualne komentarze niektórych użytkowników odnośnie braku większej ilości parametrów - woblery robię tylko dla siebie, nie jestem producentem tylko hmm.. artystą :mellow: i każdy mój woblerek jest dla mnie w swoisty sposób unikalny.

Assam,
Ja to rozumiem, ale ciągle poszukuję woblerków, które pozwolą mi na swobodne operowanie zestawem castingowym. Dla mnie woblerek, musi troszkę ważyć - powyżej 4g.

Pozdrawiam
Remek

Remku, jak się pewnie domyślasz, ta uwaga nie była skierowana do Ciebie. Wracając jeszcze do wagi.. myślę, że z kotwicami 4 gramy powinny mieć ale głowy nie dam. Spróbuję przy okazji gdzieś je zważyć :D

Udało mi się zważyć woblerki na wadze sklepowej, obydwa mają według niej 4 gramy ale waga nie była super dokładna.

[quote]
Assam,
Ja to rozumiem, ale ciągle poszukuję woblerków, które pozwolą mi na swobodne operowanie zestawem castingowym. Dla mnie woblerek, musi troszkę ważyć - powyżej 4g.

Pozdrawiam
Remek
[/quote]
Poczekaj jeszcze chwilkę na moje szósteczki. Są pływające a lataja jak pociski :D

Fajne woblery [b]Assam[/b] :D Pozdrawiam

Czesc

Mam teraz mozliwosc zrobienia lepszych zdjec wobkow niz kiedys pokazywalem i pare osob chcialo zobaczyc larwy na pstraga wiec pokazyje :

2 woblery maja zlamane stery (wada robienia sterow z plyty cd :( )

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...