Yeah 33 Report post Posted March 14, 2007 [quote]zrobi ktoś tego wróbla?? prooosze [/quote] moze sam sprobujesz? Myślę że dobra imitacja wróbla będzie trudna do wykonania i trudno nią będzie łowić. zwróć uwagę na to, że wróbel ma pióra, nogi itd. robiąc coś na kształt ptaka z drewna, lub podobnego materiału, będzie on bardziej przypominał żabę lub jakieś inne stworzenie. ale wszystko przed tobą, może akurat uda ci się zrobić coś łownego Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted March 14, 2007 [quote]zrobi ktoś tego wróbla?? prooosze [/quote] moze sam sprobujesz? Myślę że dobra imitacja wróbla będzie trudna do wykonania i trudno nią będzie łowić. zwróć uwagę na to, że wróbel ma pióra, nogi itd. robiąc coś na kształt ptaka z drewna, lub podobnego materiału, będzie on bardziej przypominał żabę lub jakieś inne stworzenie. ale wszystko przed tobą, może akurat uda ci się zrobić coś łownego [/quote] oj cicho kurka to śliczny wróbelek ma być i tyle nie bedzie przypominał zaby bo będzie ładny... jak by january zrobił by było super bo ten jego raczek to czysta poezja i nie trudno by bylo nim zucać tylko się dno niego przekonać Share this post Link to post Share on other sites
Sławek 312 Report post Posted March 14, 2007 W niektórych kręgach taki ptaszek wcale nie byłby rewelacją. Organizowane są nawet konkursy najdziwniejszych przynęt. Ja kiedyś zaproponowałem, by zrobić jerka w postaci wieżowca. Mogę się założyć, że w końcu dałoby się na niego złowić rybę Share this post Link to post Share on other sites
TERMOS 374 Report post Posted March 14, 2007 Alternatywna przynenta .Mi udalo sie zrobic jerka po opakowanu z tabletek mosujacych.Tuning w postaci oczu i do wody.Sam padlem ze smiechu jak zlapalem pierwszego i ostatniego zebacza.Najtrodniejsze bylo jednak opanowanie techniki ktora to nazwalem,technika utylizcji starych opakowan. Ptaszek wedlog Mnie powinien ujrzec swiatlo dzienne .CZY ZNAJDZIE SWOJEGO STWORCE? Share this post Link to post Share on other sites
Daniel Wirek 39 Report post Posted March 16, 2007 TERMOS13 Miejmy nadzieję że wróbelek znajdzie wkrótcę swojego strórcę. Trzymajmy kciuki ! Share this post Link to post Share on other sites
TERMOS 374 Report post Posted March 16, 2007 Oczywiscie ze sie doczeka A tak z innej beki to chcial bym podziekowac wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.WIELKIE DZIEKUJE ,SZCZERE DZIEKI CHLOPY.Jedno jest pewne ,zaden chyba kraj niem takiego wyboru REKODZIELA jak MY.Powinnismy to cenic i korzystac z tego bogactwa ,bo choc kazdy z NAS ma w podelku niezliczone ilosci przynent.To te wyrabiane przez pasjonatow sa BEZCENNE. [POLSKIE REKODZIELO NAJLEPSZE NA SWIECIE] Share this post Link to post Share on other sites
FISH 29 Report post Posted March 25, 2007 Postanowiłem pochwalić się moim rękodziełem 3-ma SDR-ami do trollingu.Testy wodne wypadły pomyślnie ciekawe czy potwierdzą to ryby. Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted March 25, 2007 wygladaja bardzo ciekawie... choc ster wrzucilbym ciut grubszy... Share this post Link to post Share on other sites
FISH 29 Report post Posted March 25, 2007 [quote]wygladaja bardzo ciekawie... choc ster wrzucilbym ciut grubszy... [/quote] @mifku 2mm poliwęglan jeszcze mnie nie zawiódł. Share this post Link to post Share on other sites
mifek 1,620 Report post Posted March 25, 2007 nie no 2m to juz spoko... tylko jakos tak mizerniutko na zdjeckiu wyglada... chyba slabo go karmiles Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted March 25, 2007 [quote]nie no 2m to juz spoko... tylko jakos tak mizerniutko na zdjeckiu wyglada... chyba slabo go karmiles [/quote] niema to jak ster grubosci 2 m :D:D:D Share this post Link to post Share on other sites
pafek 252 Report post Posted March 28, 2007 [quote]Oczywiscie ze sie doczeka A tak z innej beki to chcial bym podziekowac wszystkim udzielajacym sie w tym temacie.WIELKIE DZIEKUJE ,SZCZERE DZIEKI CHLOPY.Jedno jest pewne ,zaden chyba kraj niem takiego wyboru REKODZIELA jak MY.Powinnismy to cenic i korzystac z tego bogactwa ,bo choc kazdy z NAS ma w podelku niezliczone ilosci przynent.To te wyrabiane przez pasjonatow sa BEZCENNE. [POLSKIE REKODZIELO NAJLEPSZE NA SWIECIE] [/quote] Szczera prawda ceńmy rękodzieła ! Ostatnio zgubiłem całe pudełko pstrągowe rękodzieł z połowy polski, cudowne imitacje pstrążków, cierników, śliziki, strzebelki i istna perełka: imitacja minonga w sumie ok 30 woblerków i kilka ręcznych obrotówek, wahadełek i jigów. Wydałem na to ok 400zł ale wartość dla mnie dużo większa. Cios w plecy. Teraz staram się sam wykonać kilka przynęt aby móc się wymienić - żadko kto sprzedaje rękodzieła, łatwiej się wymienić, a kilka szt. nawet otrzymałem w prezencie. Jak wykończe swoje przynęty to zaprezentuję w tym wątku Share this post Link to post Share on other sites
TERMOS 374 Report post Posted April 5, 2007 Jak wykończe swoje przynęty to zaprezentuję w tym wątku @pafek-Czekam z niecierpliwoscia. Share this post Link to post Share on other sites
Assam 1 Report post Posted April 5, 2007 Coś ostatnio mało zdjęć się tutaj pojawia więc wrzucę coś swojego Share this post Link to post Share on other sites
Panek 915 Report post Posted April 5, 2007 fajowskie kropczaki Share this post Link to post Share on other sites
Kuba Standera 2,705 Report post Posted April 5, 2007 no naprawdę ładne wobki Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted April 6, 2007 Piękne woblerki. Mam prośbę proszę o wrzucanie oprócz zdjęć parametry techniczne woblerków - długość, waga. Byłoby to dla mnie bardzo pomocne. Pozdrawiam Remek Share this post Link to post Share on other sites
Assam 1 Report post Posted April 6, 2007 Remku, wagi nie znam niestety a długość to 55mm i 60mm (sam korpus). Uprzedzając ewentualne komentarze niektórych użytkowników odnośnie braku większej ilości parametrów - woblery robię tylko dla siebie, nie jestem producentem tylko hmm.. artystą i każdy mój woblerek jest dla mnie w swoisty sposób unikalny. Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted April 6, 2007 Assam, Ja to rozumiem, ale ciągle poszukuję woblerków, które pozwolą mi na swobodne operowanie zestawem castingowym. Dla mnie woblerek, musi troszkę ważyć - powyżej 4g. Pozdrawiam Remek Share this post Link to post Share on other sites
Assam 1 Report post Posted April 6, 2007 Remku, jak się pewnie domyślasz, ta uwaga nie była skierowana do Ciebie. Wracając jeszcze do wagi.. myślę, że z kotwicami 4 gramy powinny mieć ale głowy nie dam. Spróbuję przy okazji gdzieś je zważyć Share this post Link to post Share on other sites
Stachu 79 Report post Posted April 6, 2007 Lukasz, Artysto! wobki - pierwsza klasa! to w rzeczy samej artystyczna robota! Share this post Link to post Share on other sites
Assam 1 Report post Posted April 6, 2007 Udało mi się zważyć woblerki na wadze sklepowej, obydwa mają według niej 4 gramy ale waga nie była super dokładna. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek 312 Report post Posted April 6, 2007 [quote]Assam, Ja to rozumiem, ale ciągle poszukuję woblerków, które pozwolą mi na swobodne operowanie zestawem castingowym. Dla mnie woblerek, musi troszkę ważyć - powyżej 4g. Pozdrawiam Remek[/quote] Poczekaj jeszcze chwilkę na moje szósteczki. Są pływające a lataja jak pociski Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted April 7, 2007 Fajne woblery [b]Assam[/b] Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted April 9, 2007 Czesc Mam teraz mozliwosc zrobienia lepszych zdjec wobkow niz kiedys pokazywalem i pare osob chcialo zobaczyc larwy na pstraga wiec pokazyje : 2 woblery maja zlamane stery (wada robienia sterow z plyty cd ) Share this post Link to post Share on other sites