Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

no nareszcie wątek rusza, zima za oknem to i co po niektórzy ostro dłubią !!! Tak trzymać Panowie , obiecuję, że i ja coś wrzucę jak już się obronie i będę miał chwilę.

[quote]
Tak napewno ster dołożę i coś domaluje :D .Priorytetem jednak jest dla mnie ten wzorek Boleniowy Ślizgacz 7cm 15g który będzie chodził przy powierzchni a przy podciągnięciu ma wyskoczyć z wody-no takie plany są :lol: Oko przylepiłem żeby było widać gdzie dół gdzie góra.

[/quote]

Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś na priva pisałem o czymś takim ale w konwencji obciążenia mocno pyska co powinno dać efekt ładnego kolibania w opadzie.

Generalnie ciągniesz to idzie w górę a w przytrzymaniu masz coś a'la łowienie w opadzie.
[/quote]
Tak było coś takiego ale chodziło o co innego w tym projekcie.No i jeszcze jedna wiadomość skórki nie będą już dostępne{jedynie na specjalne zamówienie a ich cena mocno wzrasta}.Skupiłem się na malowaniu i pójdę w tym kierunku.

Witam. Zima w pełni, więcej czasu, więc trzeba coś podłubać.

http://img801.imageshack.us/img801/3081/dscn7597.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/3798/dscn7598.jpg
Boleniówki 6 i 7 cm. , tonące, mocna praca, może aż za mocna..

http://img232.imageshack.us/img232/4796/dscn7600n.jpg
Te miały być pod klenika-jazika. Wzór okonka raczej nie pasuje do tych ryb, ale zobaczymy.. :D 3-4 cm. pływające. Bardzo ładnie pracuję nawet przy wolnym zwijaniu.

http://img413.imageshack.us/img413/9144/dscn7610r.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/3064/dscn7612.jpg
.. i w trakcie ustawiania, baryłki sumowe 7 cm. pływające. Bardzo mocna praca.

Pozdrawiam

Forecast ja to nie wiem mi przy tych 1,8cm mało łap nie pourywało.
Strzebla druga warstwa,jeszcze jeden transparent i zmienią się bardzo :D

te łamańce pracują zabójczo!!! Normalnie tak mi się podoba zę aż sam chyba pokombinuję z tego typu konstrukcja bo efekt może być zabójczy dla rybek .

Pold3k super praca. Jak rozmieściłeś obciążenie w łamańcach no i oczywiście w jakich proporcjach?

Obciazenie jest umieszczone dośc nisko, w pierwszej czesci 15g tam gdzie jest glowa i na poczatku drugiej 6g (gdybym umiescil w drugiej czescie ciezar na srodku lub koncu spowodowalo by to mniej agresywna prace)

[quote]
Obciazenie jest umieszczone dośc nisko, w pierwszej czesci 15g tam gdzie jest glowa i na poczatku drugiej 6g (gdybym umiescil w drugiej czescie ciezar na srodku lub koncu spowodowalo by to mnie agresywna prace)
[/quote]

Dokładnie tak :D

Dzięki Tomy, staram się robić woblery coraz dokładniej. Raczej juz dopracowalem w miare moich mozliwości jerka i moje łamańce chociaż jesli chodzi o wygląd to dużo mi brakuje do twoich malowanek :mellow:

[quote]
Dzięki Tomy, staram się robić woblery coraz dokładniej. Raczej juz dopracowalem w miare moich mozliwości jerka i moje łamańce chociaż jesli chodzi o wygląd to dużo mi brakuje do twoich malowanek :mellow:
[/quote]
Pold3k ja tam nic nie widzę żeby brakowało.Moim zdaniem są dopracowane,swoją drogą ciekawe jak by taki łamaniec o kształcie uklei zrobić z pracą wężową pod Bolka.

Będzie można spróbować, tylko na razie ja jestem uziemiony z powodu braku lipy. Wysyłka z lipą jest w drodze i czekam na nią z niecierpliwością

[quote]
Będzie można spróbować, tylko na razie ja jestem uziemiony z powodu braku lipy. Wysyłka z lipą jest w drodze i czekam na nią z niecierpliwością
[/quote]
Pewnie od Bodzia :D jego czasem trzeba pogonić <_<

[quote]
,swoją drogą ciekawe jak by taki łamaniec o kształcie uklei zrobić z pracą wężową pod Bolka.
[/quote]
Tomku , już robiłem takie łamańce 9 i 7 cm dla jednego kolegi z innego forum . Bardzo ładnie sprawdzały się na szczupaczkach ale pod bolki ? :unsure: Z ich lotnością jest znacznie gorzej jak przy jednoczęściowych boleniówkach czy klamkach . No i oczywiście waga też jest inna .

Sporo czasu zajęło mi aby odkopać te fotki w sieci . To już historyczne rękodzieła i w realu już nie żyją :lol: , padły na polu walki . Gdyby je ładnie pomalował albo dał skórkę to może by i nawet jakiś bolesław się oszukał . Oczywiście lotność nie była za wielka bo i ciężar znikomy .

Grzebania przy tym było co nie miara ze względu na niewielkie rozmiary .

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...