Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

[quote]

http://zapodaj.net/8ee0900686c3.jpg.html
[/quote]

Rewelacyjna książka, naprawdę, naprawdę polecam - dlaczego??? Jeżeli ktoś coś tworzy, w naszym przypadku (jerkbaitowym) woblery, to jest właśnie to, szukanie i dochodzenie do końca drogi (produkowanie super woblerów), a nie zastanawianie się na pierwszej lepszej krzyżówce (problemy produkcyjne) w którą stronę skręcić. Trzeba iść dalej (zmieniać, ulepszać), do końca, aż dojdzie się do perfekcji, wtedy będzie wiadomo, że droga była wybrana prawidłowo, czego tobie @killer1224 życzę.

[quote]
Tomy poczekaj chwilę, pobiegnę do banku jutro po małe co nie co, coby starczyło mi na wszystkie Twoje nowości! :lol:
[/quote]
Bez przesady po za tym nie wiem czy pójdzie do ludzi.Tym czasem prace trwają i na ta chwile wygląda tak:

Tomy napisał:

Bez przesady po za tym nie wiem czy pójdzie do ludzi.

No wiesz co? Ja zacząłem kolekcjonować Twoje wyroby. A tu taka kicha! :lol:

'Tym czasem prace trwają i na ta chwile wygląda tak:'

Ukleja gigant po sylwestrowej imprezie z podbitym okiem

Wygląda obiecująco :D

Guest
[quote]
Tomy napisał:

Bez przesady po za tym nie wiem czy pójdzie do ludzi.

No wiesz co? Ja zacząłem kolekcjonować Twoje wyroby. A tu taka kicha! :lol:
[/quote]

Tomy... Wygląda na to że zapoczątkowałem nową świecką tradycję...

Ja cię muszę wymolestować o coś szczupakowatego chyba... 12 cm. ze sterem i schodzące do około 3 metrów... :mellow:

oj Tomy ładnie zapodałeś w nowym roku :huh: muszę sie pospieszyć i zrobić fotki moich strzebelek bo jak ty wstawisz swoje to bedzie pozamiatane :lol:

Spidi ale ładne!!!Moje to będą takie mikro strzebelki z 2cm pod korbę UL.Tym czasem pomalowane ale to tylko tło teraz pójdzie właściwa farba :D .Oko przegięte co do wielkości jak to u narybku.

tak tez myślałem że to może być coś wyjatkowego Tomy czekam na końcowy efekt ciekawe co tam im jeszcze dołożysz :mellow:

Tak napewno ster dołożę i coś domaluje :D .Priorytetem jednak jest dla mnie ten wzorek Boleniowy Ślizgacz 7cm 15g który będzie chodził przy powierzchni a przy podciągnięciu ma wyskoczyć z wody-no takie plany są :lol: Oko przylepiłem żeby było widać gdzie dół gdzie góra.

Tomy,

Rozszarpię Ciebie! :mellow:

Czy Ty jesteś cudotwórcą? Pytam, bo Twoje wobki na pewno są CUDOWNE.

Ładnie się podlizuję! <_< :lol: :lol: :lol:

Tomy, miałem właśnie podobny pomysł z woblerem skaczącym na powierzchni, myślałem jednak nad trochę inny rozwiązaniem, ale taki żywot studenta, za dużo nauki by coś pokombinować...

spidi świetne wobki. Bardzo mi się podoba ta szkoła malowania :D

Kryst bardzo ładnie :D .Wszystkie wzorki jak tylko się sprawdzą będziesz miał :D
Tomass no zobaczymy co na to Bolki czy nie pękną ze śmiechu na widok tego Ślizgacza :lol:
A to nowy materiał który zamierzam użyć do małych boleniówek,na fotkach słabo widać ale daje po oczach patrzałki w tych wobkach będą niebiesko,zielono,srebrne pryzamtyczne epoxy-drogie jak jasna cholera ale sam jestem ciekaw efektu.

tomek a ja się właśnie zastanawiałem czemu mylar jest tak rzadko używany przy zabawie w wobkowanie :D

[quote]
tomek a ja się właśnie zastanawiałem czemu mylar jest tak rzadko używany przy zabawie w wobkowanie :D
[/quote]
To się właśnie przekonamy wszyscy na mojej skórze :lol:

Do wymyślenia czegoś podobnego zainspirowała mnie pewna historia. Kiedyś wobler zaplatał mi się specyficznie za przednia kotwicę, więc chciałem go szybko zwinąć bo nie liczyłem że coś zainteresuje się takim woblerem, i w połowie zwijania żyłki zaatakował ja bolek co prawda nie duży, ale zaciekawiła mnie ta sutuacja, przynęta skakała na odległość +-20cm. Myślę ze na twojego ślizgacza na pewno uda się coś skusić.Jak znajdę trochę wolnego czasu to sam coś pokombinuję.

Guest
[quote]
Tak napewno ster dołożę i coś domaluje :D .Priorytetem jednak jest dla mnie ten wzorek Boleniowy Ślizgacz 7cm 15g który będzie chodził przy powierzchni a przy podciągnięciu ma wyskoczyć z wody-no takie plany są :lol: Oko przylepiłem żeby było widać gdzie dół gdzie góra.

[/quote]

Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś na priva pisałem o czymś takim ale w konwencji obciążenia mocno pyska co powinno dać efekt ładnego kolibania w opadzie.

Generalnie ciągniesz to idzie w górę a w przytrzymaniu masz coś a'la łowienie w opadzie.

[quote]
no to zdążyłem:) a to moje wobki kolekcja zima 2011 B)

http://images43.fotosik.pl/504/1f98320253f17e2fmed.jpg

http://images41.fotosik.pl/498/350e1f4df0dbacfemed.jpg

http://images39.fotosik.pl/499/c1f1636474d245f5med.jpg

http://images38.fotosik.pl/497/79088471d21eb0camed.jpg

http://images50.fotosik.pl/504/ccdf465179671151med.jpg
[/quote]
Super Wobki,Może zdradzisz więcej szczegółów jak to tak ladnie pomalowales:-)))

[CODE]Super Wobki,Może zdradzisz więcej szczegółów jak to tak ladnie pomalowales:-)))[/CODE]

ja wiem czy ładnie po prostu po swojemu miałem koncepcje jak te przynęty mają wyglądać i doprowadzenie techniki malowania zajęło mi do tej pory 3 sezony (wobki robię tylko od grudnia do lutego)założenie było takie żeby nikt tak nie malował i były rozpoznawalne bez podpisu :mellow: jakbym wstawił pierwsze moje wobki to jak teraz na to patrze to tragedia jeśli chodzi o wygląd a ryby łowiły sie na nie :lol: także ja używam tylko paru kolorków spreyu firma motip do tego paru kolorków farbek humrol i lakier do paznokci i pisaki i to wszystko no i troszku trzeba pomalować ja zrobiłem już pewnie z 300 wobków jak mi sie bedzie chciało to wstawie moje pierwsze zobaczysz różnicę

Czy mi się wydaje, czy ten super efekt uzyskujesz w ten sposób, że dajesz czarny podkład, na to kolor, a potem przejeżdżasz trochę papierem ściernym aż przebijesz się do czarnego?

jeden z pierwszych piankowych :D na przelewowe klenie i jazie w głowie siedzi SDR muszę popracować nad tym malowanie na szybko :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...