Włóczykij 177 Report post Posted February 22, 2008 @Slider, szacun za cierpliwość Miejmy nadzieje że zaczepy będzie omijał wzorowo. Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 22, 2008 Dzieki Jeszcze fotki jednego z moich popperów podobny do Salmo lecz wielkością trochę do Yo-Zuri. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 22, 2008 @slider@- wielkie gratki - masz swoje 10 minut. Jak to dociążasz ? Tylko w pierwszej części ? Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 22, 2008 Raczej tak ale w nie których innych tez ale strasznie mało Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
traker 3 Report post Posted February 22, 2008 cześć, fajne wobki - łamaniec i popper - ja też trochę strugałem, te ze zdjęcia są bodajże z jesionu. Trochę małe rozmiary, ale to na razie na próbę. Na razie nie mam czasu ich wykończyć bo sesja i obrona pracy, ale jak skończę to pokażę. Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 22, 2008 traker to działaj , kończ i wsadzaj tu - czekamy. Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 22, 2008 Slider - no pięknieś to uczynił Share this post Link to post Share on other sites
traker 3 Report post Posted February 22, 2008 [quote]traker to działaj , kończ i wsadzaj tu - czekamy.[/quote] Spoko, ale trochę poczekacie, bo jeszcze mam dwa egzaminy a później obrona w marcu. Share this post Link to post Share on other sites
CEBUL 1 Report post Posted February 22, 2008 [quote]traker to działaj , kończ i wsadzaj tu - czekamy.[/quote] Spoko, ale trochę poczekacie, bo jeszcze mam dwa egzaminy a później obrona w marcu. [/quote] @traker co tam egzaminy jak niedługo się sezon zaczyna Share this post Link to post Share on other sites
FISH 29 Report post Posted February 22, 2008 @slider@ gratuluję pomysłu,cierpliwości i wykonanie. Ja z trudem wykonuję trzyczęściowca Czekam na premierę filmu przedstawiającego pracę. Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted February 23, 2008 Oj czekamy czekamy Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 23, 2008 Z pewnych źródeł dowiedziałem się że dziś testu raczej nie będzie - także czekamy do jutra Share this post Link to post Share on other sites
warciak 5 Report post Posted February 23, 2008 @slider Łamaniec jest pierwsza liga czekam na film z pracą ale napewno będzie killer natomiast co do poperów to bym przykładu z salmo nie brał bo ich poper jest cieniutki słabo leci,słabo pracuje itd...Yo-zuri nigdy nie miałem.Teraz kupiłem na allegro jedną ale napewno podróbka ,zobaczymy jak przyjdzie.Natomiast na roverze salmo należy się wzorować ystanse na jaką leci ten wobler bije na głowę wabiki o połowe cięższe no i praca rewelka szkoda że nie ma modelu większego nie potrzebowałbym pontonu. jeszcze raz gratki za łamańca piękna robota Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 23, 2008 W tym roku mam zamiar trochę top waterow zrobić coś w stylu heddona torpedo.Co do poppera to jak na razie bez żadnego większego wysiłku rzucałem nim ok 30m. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 23, 2008 Trochę lepiej już wygląda Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 23, 2008 o kurde piękny - jaką techniką malowany? czy tam obklejany? nawet nie wiem ale super wyszło Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 23, 2008 Ołówek i folia Za parę godzin Testy!!! Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted February 24, 2008 Fiu fiu chyle czolo piekny Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 24, 2008 Testy przebiegły tak sobie poniewaz jest zbyt lekki i trzeba bedzie jedna z kotwic obciążyć lub przy agrafce. http://www.wrzuta.pl/film/g6JXic2IEB/ Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted February 24, 2008 A testowałeś je z kotwicami czy bez? Bo jeśli bez to po dodaniu kotwic może wcale nie pracować. Moja rada wstaw ster z tyłu w postaci ogonka tylko nie pionowo a poziomo i lekko pod kontem. Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 24, 2008 Z kotwicami. Co taka przeróbka miała by zmienić Ja sie w ogóle zastanawiam sie żeby dać ster. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted February 24, 2008 Taka przeróbka (czyli ster z tyłu)destabilizuje prace woblera a w szczególności jego ogon co sprawia że łamaniec bardziej się wije. Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 24, 2008 [quote]Taka przeróbka (czyli ster z tyłu)destabilizuje prace woblera a w szczególności jego ogon co sprawia że łamaniec bardziej się wije. [/quote] Pomyślę nad tym poniewaz trudno będzie zamontować, części maja po ok trochę mniej niż 1cm. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 24, 2008 Jak masz gdzie to dodaj ołowiu tylko raczej w przedniej części, bo dodając za dużo w środkowej, osłabiasz jego pracę . Przerobiłem to przy moich poprzednich łamańcach i musiałem wybierać ołów ze środkowej części. Share this post Link to post Share on other sites
lesiewicz 950 Report post Posted February 24, 2008 A jeśli masz zamiar dać ster z przodu to napewno jego praca też będzie dobra. Myślałem że to ma być swimbait bez sterowy. A taki ogonek z tyłu w kształcie płetwy poprawia pracę i nieźle wygląda. Share this post Link to post Share on other sites