Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

cześć, fajne wobki - łamaniec i popper - ja też trochę strugałem, te ze zdjęcia są bodajże z jesionu. Trochę małe rozmiary, ale to na razie na próbę. Na razie nie mam czasu ich wykończyć bo sesja i obrona pracy, ale jak skończę to pokażę. <_<

[quote]
traker to działaj , kończ i wsadzaj tu - czekamy.
[/quote]
Spoko, ale trochę poczekacie, bo jeszcze mam dwa egzaminy a później obrona w marcu. :mellow:

[quote]
traker to działaj , kończ i wsadzaj tu - czekamy.
[/quote]
Spoko, ale trochę poczekacie, bo jeszcze mam dwa egzaminy a później obrona w marcu. :mellow:
[/quote]
@traker co tam egzaminy jak niedługo się sezon zaczyna :lol:

@slider@ gratuluję pomysłu,cierpliwości i wykonanie.
Ja z trudem wykonuję trzyczęściowca :mellow: Czekam na premierę
filmu przedstawiającego pracę.

Z pewnych źródeł dowiedziałem się że dziś testu raczej nie będzie :( - także czekamy do jutra :mellow:

@slider
Łamaniec jest pierwsza liga czekam na film z pracą ale napewno będzie killer natomiast co do poperów to bym przykładu z salmo nie brał bo ich poper jest cieniutki ;) słabo leci,słabo pracuje itd...Yo-zuri nigdy nie miałem.Teraz kupiłem na allegro jedną ale napewno podróbka ,zobaczymy jak przyjdzie.Natomiast na roverze salmo należy się wzorować ystanse na jaką leci ten wobler bije na głowę wabiki o połowe cięższe no i praca rewelka szkoda że nie ma modelu większego nie potrzebowałbym pontonu. B)
jeszcze raz gratki za łamańca piękna robota

W tym roku mam zamiar trochę top waterow zrobić coś w stylu heddona
torpedo.Co do poppera to jak na razie bez żadnego większego wysiłku rzucałem nim ok 30m.

Pozdrawiam
Slider

o kurde piękny - jaką techniką malowany? czy tam obklejany? nawet nie wiem ale super wyszło :mellow:

A testowałeś je z kotwicami czy bez?
Bo jeśli bez to po dodaniu kotwic może wcale nie pracować.
Moja rada wstaw ster z tyłu w postaci ogonka tylko nie pionowo a poziomo i lekko pod kontem.

Taka przeróbka (czyli ster z tyłu)destabilizuje prace woblera a w szczególności jego ogon co sprawia że łamaniec bardziej się wije.

[quote]
Taka przeróbka (czyli ster z tyłu)destabilizuje prace woblera a w szczególności jego ogon co sprawia że łamaniec bardziej się wije.
[/quote]

Pomyślę nad tym poniewaz trudno będzie zamontować, części maja po ok trochę mniej niż 1cm.

Pozdrawiam
Slider

Jak masz gdzie to dodaj ołowiu tylko raczej w przedniej części, bo dodając za dużo w środkowej, osłabiasz jego pracę . Przerobiłem to przy moich poprzednich łamańcach i musiałem wybierać ołów ze środkowej części.

A jeśli masz zamiar dać ster z przodu to napewno jego praca też będzie dobra.
Myślałem że to ma być swimbait bez sterowy.
A taki ogonek z tyłu w kształcie płetwy poprawia pracę i nieźle wygląda.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...