Lanio 0 Report post Posted February 7, 2008 Prawie jak zywe Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 7, 2008 Wygląda mi to na kawosza. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted February 7, 2008 niby maja w sobie kawe ale wykonanie i inne materiały oprucz kawy sa inne Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 7, 2008 Już mówiłem - raczek wygląda super i pewnie będzie fajnie pracował Tylko szczypce troszeczkę za duże Ale wiem - inaczej ciężko byłoby zmieścić tam drut Share this post Link to post Share on other sites
WOBLER-W1 661 Report post Posted February 7, 2008 Nie krytykować - chwalić albo pokazać lepsze.Dla mnie raczki pierwsza klasa ! Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted February 7, 2008 Dzieki panowie za słowa uznania dzieki Share this post Link to post Share on other sites
bassy 141 Report post Posted February 8, 2008 Młodzi w natarciu , nie chce tempa podkręcać ale czuję że macie jeszcze inne fajne wynalazki w zanadrzu, także czekamy Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 8, 2008 Dziś lub jutro kończę żuka - tylko dopracuję go trochę, bo dodam nóżki i skrzydełka Więc fotki będą z opóźnieniem Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 8, 2008 [b]oleix[/b]Raczki świetne, o resztę się nie martw, czyli o ich pracę, to można na spokojnie dopracować. Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted February 11, 2008 Prace to zawsze mozna i da sie dopracowac ale takie cudenka to trzeba dopracowac ze szczegolna dokladnoscia Share this post Link to post Share on other sites
traker 3 Report post Posted February 14, 2008 Raczki jak żywe Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 16, 2008 Ostatnio wystrugałem takie coś - waży 12g, ma agresywną pracę, głęboko schodzący : Ukleja pod bolka - jest za płaska i tylko lusterkuje, ale powinno być ok - 6cm i około 8g. No i takie cuś pod okonia - 5cm, posiada tylko ogonową pracę : Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 16, 2008 Maciek zapodaj większe fotki Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 16, 2008 Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 16, 2008 Fajne Najbardziej mi sie podoba popper Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 16, 2008 A mnie pod względem wszystkiego, czyli pracy, wyglądu, wagi, głębokości pracy itd. podoba się ten z ogonkiem Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 16, 2008 Mam coś podobnego ale nie ma pletw i oczu.I jest brzydki Na pletwy jakiegoś dobrego pomysłu nie mam. A oczy to będę musiał skąd załatwić epoksydowe jak czasem można kupić w sklepie muchowym. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 16, 2008 Płetwy robione pędzelkiem też mi wychodzą brzydko - robiłem długopisem i były piękne Ale mam nowy lakier i rozmazuje długopis do płyt CD Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted February 16, 2008 Chodzi mi o materiał z jakiego mogę zrobić pletwy. Jeśli chodzi o markery do płyt CD to wystarczy polakierować lakierem akrylowym i już nie będzie sie zmywał albo kupić marker olejny. Ostatnio kupiłem taki marker tylko do przerabiania obrotówek kosztuje ok 10zł. Pozdrawiam Slider Share this post Link to post Share on other sites
Rutt 4 Report post Posted February 16, 2008 no fajne nowe wobki. Mi też najbardziej podoba sie ten popper Share this post Link to post Share on other sites
Oleix 1,353 Report post Posted February 16, 2008 Hehe maciek ten popper pływa???? Jak tak to fajna sprawa na troszke głebsze przelewy dobrze kleniki i bolki by reagowały... moim zdaniem!! Ten łamaniec tez wypas Share this post Link to post Share on other sites
Lanio 0 Report post Posted February 16, 2008 Woblerki pierwsza klasa Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 16, 2008 Pooperek tonie, ale pracuje 5cm pod powierzchnią i na powierzchni wody - ma pracę ogonową - identyko jak w wobkach Pana Krzyszczyka Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted February 16, 2008 Mam do bardzo doświadczonych kolegów prośbę. Zrobiłem szkic wobka, którego zamierzam wykonać: [b]FOTO[/b] Wiem jedno - obciążenie jest źle rozmieszczone - i tu moja prośba o to, by ktoś mi pomógł. Możecie foto zgrać na komputer i dorysować w Paint inny rozkład obciążenia? Zadanie dla extra doświadczonych Wobek 3 częściowy na 2-łączach. 95mm planowana długość korpusu, ale przez łącza wobek będzie większy Kolega [b]Slider[/b] zaproponował coś takiego: Share this post Link to post Share on other sites
Yeah 33 Report post Posted February 17, 2008 tu masz jakieś jointed nie do konca to co chciales, ale zobacz jak to robią doświadczeni producenci:) http://xoomer.alice.it/cjbur/a_xray.htm http://thebassman.tripod.com/Rap-Info-22.html http://www.in-depthangling.com/articles/stears_jerkbaits.htm l aha i moim skromnym zdaniem (na produkcji wobków sie nie znam), ale jak tak rozmieścisz obciążenie (na dole i w każdej z części) to chyba nie uzyskasz agresywnej pracy. bardziej coś jak ospały wąż ale jest 5 rano i moge się mylić zajrzyj jeszcze tu: http://fishing.net.my/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12823 Share this post Link to post Share on other sites