Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

[quote]
Ciekawe @Phala
Powiedz mi jeszcze czy to wystrugane czy jakis odlew z pianki.Kolory to widze że raczej jakaś kalkomania :D
[/quote]
Korpus jest wystrugany z drewna

Ta kalkomania to ma jedna wade -rozlewa sie i nadaje przynecie nowe kolorki, znawcy radza zeby odrazu klejic dziorki w wobkach.Kropelka do uslog. :D
Oj piekne te Wasze robotki. :mellow: moze i Ja kiedys sie wezme poki co podziwiac i jezszcze raz podziwiac.

paier foto nigdy sie nie rozmyje chyba, ze rozpuszczlnikiem bedziesz tarł :lol: to nima bata będzie po fotce :lol:
ja używam lakieru domalux i fotek nierusza :mellow:
pozdro
hasior :D

@hasior
-to moze zalezy od tonerow jak papier jest ok.
Dawno, dawno temu kupilem od rosjan takiego wobka ,powylewal po calosci.Jak sie pozniej okazalo to mu tylko dobrze zrobilo.Zaczelo cos na niego brac , niedlogo jednak .Skonczyl zywot na zaczepie. :(

Trzeba przyznać że jest piękny :huh:
Najbardziej podoba mi się to że ma realistyczne kształty.Naprawde superrrrrr.

Rzeczywiście, kształt, kolorystyka i detale; piękne rękodzieło! A jak pracuje, jeśli już był w pracy :D?
Pozdrawiam z zazdrością,

Ja jeszcze niemoge wyjść z podziwu poprzednich wobków które kiedys pokazaleś a z następną nowością wychodzisz :D Piękny krąpik ;)

@Slawek super sprawa ten twoj krapik. :D ,do zlodzenia przypomina zywego.Mam tylko pytanko odnosnie materialu.-piana czy drewno , bo cos czuje ze strogany.Jak tak to jeszcze raz pelen podziw. ;)
Ja stoje na etapie szlif i moze w nastepnym tygodniu wrzoce pare zdjec .

nieeee noooo

krąpik jest odjechany na maxa!!!

jakby wedkarze z całęgo świata mieli dostęp do takich przynęt to taka rapala i inne by chyba mosiały upadłość ogłosić :lol:
jeszcze raz Polak potrafi i basta,wystarczy kilka wobków z forum jerkbait,by przyćmić całe zagraniczne lurebuilding-stronki.tak jest :mellow:
pozdro

Dziękuję za uznanie. Krąpik to typowy glider. Bardzo ładnie zakręca :D. To oczywiście piankowy jerk, ale ile serca w niego włożyłem, to tylko ja wiem :D. Był już próbowany na jesieni zeszłego roku i był bardzo skuteczny, nawet na 30cm szczupaczki (na większe też :D).
Jeżeli chodzi o dokładny opis pracy to pewnie Remek mógłby opisać ją (ma jeden z prototypów w kieszeni) w porównaniu do innych jerków, bo ja to tylko nasze krajowe znam :D.
Pozdrawiam
Sławek

@Sławek

patrz jaki ten Remek jest, nic nie powiedzial <_< pewnie bał się że jak zwykle będę chciał połozyć łapę :lol: :lol:

Mimo wszystko, miło że go wsypałeś B) Pokaż może te mniejsze kuzyny co z testowej jerkówki mają latać

Pozdrawiam

Friko :D
Mniejsze kuzyny mają po 7 cm i mniej ważą a wyglądają prawie tak samo :D
Z testowego kijka będą latać i inne, ale jak nie dokończona robota to nie pokazuję :D

PS Remka nie wkopałem, bo ten prototypowy model widać nawet w relacji na stronie głównej a i mignął kolorem w Taakiej Rybie :D. Jednak wtedy nie wyglądał tak jak teraz.

@slider@ witam kolejnego strugacza

@hasior
Firma Hasiorex :mellow:, już nazwa jest chwytliwa, podoba mi się i te glidiery też

@phala
Jak prototyp wygląda tak ładnie, to co dopiero wersja dopracowana. Gratulacje.

@Sławek
chyba szykuje się kolejna konkuręcja dla Rapali na naszym rynku, zdominowanym zresztą przez Salmo.

Witam. Co prawda mój wobler nie jest tak piękny jak reszta pokazanych. :( Ale się pochwale... :mellow:

Długość 9cm
Waga 32g
Wolno tonący

Sorki za jakość ale skaner. :(

panowie wędkarstwo pwełne jest tajemnicz pewną doza niepewności podeszliśmy do tematu ale teraz to juz wór z Mistrzami lurebuildingu,to naprawde jest konkurencjia dla masówy :unsure: bójcie się potentaci przynetowi <_< hand made-y nadchodzą :lol:
pozdro

[quote]
to naprawde jest konkurencjia dla masówy :unsure: bójcie się potentaci przynetowi <_< hand made-y nadchodzą :lol:
pozdro
[/quote]

i o to chodzi, i o to chodzi :mellow: miałem nadzieję że doczekam takich czasów w kąciku.... - i nadchodzą one szybciej niż się spodziewałem :o :o

Pozdrowienia dla wszystkich lurebuilderów

[quote]

Jeżeli chodzi o dokładny opis pracy to pewnie Remek mógłby opisać ją (ma jeden z prototypów w kieszeni) w porównaniu do innych jerków, bo ja to tylko nasze krajowe znam :D.

[/quote]

Cześć,
Sławek racja. Twój jerk jest w mojej kieszeni kurtki. Nawet na pstrągach był ze mną. Bardzo mi się podoba, tak samo jak szczupaczek. Teraz dopiero zauważyłem krąpika (wersja komercyjna) ... jestem pod ogromnym wrażeniem! Super!

Sławek produkuje jeszcze fantastyczne woblery pstrągowe. Miałem okazję przekonać się o ich możliwościach. Sam już zamówiłem kilka(naście) sztuk :lol:

A tak generalnie ujmując to super rozwinął się ten wątek. Gratuluję Wam umiejętności! Czekam na kolejne zdjęcia.

Pozdrawiam
Remek

P.S.
Brakuje mi jeszcze jednego gościa :D, który robi wspaniałe przynęty - on wie o kim mówię <_<

Panowie piękne rzeczy tu pokazujecie, widzę ze moja robota jest już daleko w tyle za waszym rękodziełem, a malowanie aerografem to era kamienia łupanego hihi.

siudak

@suidak,spoko spoko,Twoje jerki maja Twoj niepowtarzalny styl i z tego co się orjetuje są konkretnie skuteczne,tak juz jest ludzie kombinuja,jak tu zrobic coś żywego a zarazem martwego :lol:A moze czas tez pokombinować z realem :unsure: ???prawde mowiąc to mniej roboty jest z oklejańcem niż z malowanym aerografami.no ale to w moim przypadku łatwiej.
Ty masz już warsztat o wieloletnie doświadczenie.kto wie może niebawem zobaczymy Twoje oklejanki :D
pozdro
hasior-polish lurebuilding amator :lol:

Sidak napisał:
[quote]
widzę ze moja robota jest już daleko w tyle za waszym rękodziełem, a malowanie aerografem to era kamienia łupanego hihi.
[/quote]

Ba! Dla mnie areograf to SF. Technologia przyszłości...

Co do oklejanek: mają bardzo silny urok, bo są bardzo, bardzo realistyczne. Pacykowanie pędzelkami nigdy nie da tego efektu (da inny, tys pikny :D )

Od malowania i tak ważniejsza jest praca przynęty. I to wymaga najwiekszej wiedzy i doświadczenia. To się liczy. Żaden wzór (malowanie czy oklejanie) nie pomoże, jeśli jerk tonie jak siekiera...

Ostatecznie liczy się jedno: łowność.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...