Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
TERMOS

Woblerowa wariacja

Recommended Posts

ja robię to na papierze foto ,drukuje zdjecie rybki i naklejam efekt jak na foto.chyba niezły :unsure:
hasior :D

tak to pewien rodzaj kalkomanii.
A jeśli chodzi o kształty to chciałem żeby były jak najbardziej zbliżone do naturalnych

Czesc jestem tu nowy i chcialbym wam pokazac pare moich wlasnorcznie robionych wobkow z mojej kolekcji :mellow: . Przepraszam za jakosc zdjec poniewaz byly robione komorka

witaj slider!

życze milego korzystania z forum oraz owocnej wymiany doswiadczeń :D

I ja Ciebie witam na forum @slider, życzę miłego korzystania

Rzeczywiscie, ciekawie te larwy wygladaja. Musisz sie postarac o jakas lepsza fotke i tu wrzucic :mellow:

Pozdarwiam

Kolejna sesja fotograficzna moich wyrobow :mellow:.
Sprobuje zalatwic w tym tygodniu cyfrówke i wstawie foty w lepszej jakosci bo rodzice nie chca mi pozyczyc cyfrowki bo zniszczylem na rybach obiektyw

P.s ma ktos z Wawy troche niepotrzebnego drutu i poliweglanu do wobków chetnie przyjme :D

brawo brawo,właśnie zobaczyłem w profilu :huh: kolega młody 16lat a takie ładne wobki robi,talent niewątpliwie jest :D byle tak dalej :D
pozdro

phalacrocorax :huh: :mellow: no no moj ulubiony styl jerka czyli real fish,ja tez robie jerki w tym stylu lubie naśladować jerzonko w realnej postaci bedzie jak ulał do twojego hm62 ,gratulki :D :mellow:

@phala teraz juz wiem dlaczego podobały Ci sie jerki z lurebuilding, :mellow: jeden jest podobny do Twojej rybki :mellow:

skromność skromnością ,ale trza siwadomość mieć,że coś dobrego sie zrobiło,no i napewno radocha wielokrotnie wieksza jak capniesz szczupca na swojego jerka niz na kupnego(nawet tak wymoszczonego jak tamte z lurebuilding ):D
ale jest fajnie,że tyle ludzi robi takie żeczy,jak byłem w Angli to takie gały :huh: robili,jak się im mowiło,że te jerki co łowie to hand made.Polak potrafi ,niema co :mellow:

@Phala,

zaczynasz tu normalnie wymiatac bracie :mellow: nie dość że potrafisz połowić jak sie patrzy, to teraz jeszcze te jerki... fiu fiu... :o

[quote]
To i ja ujawnię światu mój prototypowy model jerka.
15cm, pływający, masa nieznana.

[/quote]
@phala
[b]masa nieznana[/b] to go juz dyskwalifikuje :mellow: :mellow: :mellow:

Ciekawe @Phala
Powiedz mi jeszcze czy to wystrugane czy jakis odlew z pianki.Kolory to widze że raczej jakaś kalkomania :D

Niestety nie mogę ujawnić swojej technologii bo trochę handluję swoimi wyrobami i niechcę żeby ktoś ukradł mi pomysł.Ale poproś jakiegos forumowicza to ci może wyjawi swoje pomysły np.hasiora który pisał coś o drukowaniu na papierze foto i wyklejaniu nią wobków :unsure:

niejako wywołany do tablicy,odpowiadam że obkelanie korpusu to bardzo łatwa sprawa ale!!!musi być idealnie gładki korpus,wtedy na papierze foto robimy wydruk rybki jakiej mam pasuje ,przyda się znajomość programow graficznych typu Corel draw i adobe fotoshop,boto za pomoca owych programów modelujemy nasze fotki na puzniejsze naklejki,zapewniam ,że zadna kalomania nie da takiego realnego efektu jak oklejka z paieru foto,wazne by miec w miare dobta drukarke i fotki o duzej rozdzielczosci,trochę roboty jest,więc pewnie niektórzy sie wystrasza ale ja mam to do siebie ,że lubię bawić się w takie robienie wobków,najlepiej jest pomalować goły korpus kilka razy lakietem poltem nakleić foto następnie kilka lakieru następnie znowu nanieść na grzbiet kolot npczatny poten znow lakier o gotowe po kilkunastu dniach takich roszad mozna smigać z jerkiem na rybki(tyle tych dni bo lakier musi wyschnąć)za kilanaście dni przedstawię fotki gotowych jerków ,ja swoich jerków nie sprzedaje zawsze mi je ktoś zawędzi,może jak wejdę kiedyś na drogę działalności gospodarczej to będę bardziej tajemniczy :lol:
pozdro
firma hasiorex :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...