Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 4, 2016 dryzd - pierwszy z lewej jak dla mnie to zasłużona 5 (bdb), ten z prawej takie 4+ (kształt tułowia i przewijka nie tak ładne jak w tym z lewej). Ogólnie - bardzo dobrze, a biorąc pod uwagę ferwor spraw przedwyjazdowych to wybitnie. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 4, 2016 maqu77 - wygląda nieźle, ale niestety, zdjęcie ciemne i nie ostre. Trudno mi wypowiadać się o szczegółach. Share this post Link to post Share on other sites
michaaaal 152 Report post Posted May 4, 2016 Jeszcze dwa do pudełka :) [attachment=319077:DSCF1857.JPG][attachment=319078:DSCF1861.JPG] Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted May 4, 2016 Ale z wczoraj ten oliwkowy (po prawej u góry) jest taki sobie... :) Mirek , zgadzam się w całej rozciągłości . Najciekawsze jest to -_- , że trzy miesiące temu byłbym z niego dumny :D , a dzisiaj się wstydzę :( . Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 4, 2016 pisarz - co szkoła, to szkoła... Zobaczysz za rok! Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 4, 2016 BoBrzanka - pamiętaj, że nitkę z tyłu muchy chowamy! Ma jej nie być widać na końcu tułowia, chyba, że celowo ją tam dajemy (zwykle w jakimś kontrastowym, jaskrawym kolorze). Dubbing na tułowiu - trzeba trochę wyczesać, aby miękko wchodził w rybie pyszczki. Przewijka - staraj się układać zwoje symetrycznie, w równych odstępach i pod tym samym kątem do poprzedniego zwoju. Świetne kolory wybrałaś. Dobre zestawienia. A autor tego wzoru i stepa - Krystian Pucek, to Twój krajan z Wrocławia! Więc muchy świetne na okoliczne wody. Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted May 5, 2016 Miałam świadomość z niedoskonałości poprzednich much, ale i tak chwilę czasu zajęło mi ich wiązanie. Błędem było użycie sztucznego dubbingu, ponieważ trudno go wyczesać. Wczoraj kręciłam kolejne egzemplarze już na dubbingu króliczym, lepiej się układa :) [url=https://naforum.zapodaj.net/36011bed7683.jpg.html][/url] ups, trochę nitka wystaje :( [url=https://naforum.zapodaj.net/b9e84a6f8061.jpg.html][/url] Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted May 5, 2016 pisarz - co szkoła, to szkoła... Zobaczysz za rok! Był żal za ............ :( . To i jest pokuta :D . Share this post Link to post Share on other sites
sucharfishing 68 Report post Posted May 6, 2016 nie było czasu zrobić zdjęcia ale wkońcu i mój sandy jig proszę o sugestie co tu poprawić na haku 16 Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted May 8, 2016 Cześć Akita 14. Taki sobie trzeba poćwiczyć. Pozdrawiam Sławek Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 9, 2016 BoBrzanka - jest progres. Ten rudy już całkiem udany. Takiego zawiązałbym z wiarą na końcu zestawu. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 9, 2016 sdd_ - piękny, wychuchany. Co najwyżej dałbym mniej promieni w ogonku, aby szybciej nurkował. Ale to już niuans i kwestia gustu. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted May 10, 2016 Mirek , to już czwarty tydzień jak kręcimy Sandy jig -_- . Czekamy na nowe zadanie :) . Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted May 12, 2016 Hak 12 , ogonek z z mallard flank. [attachment=320950:test.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
sucharfishing 68 Report post Posted May 12, 2016 Mirku a co z moja mucha bo nie wiem co poprawić w niej :) Share this post Link to post Share on other sites
marcin1741 52 Report post Posted May 15, 2016 Wszystkie na haczykach #10 i na zwykłych główkach, które niestety utrudniają lepsze wykończenie. Ostatni eksperymentalny, bez dubbingu, tylko na podkładzie z szarej nici. Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted May 15, 2016 (edited) W ramach nadrabiania opóźnienia mój "sandy" na haku #12. Jedyna modyfikacja to różowa główka, bo z takimi właśnie idealnie mi "chodziły" te nimfy na sanowych pstrągach w ub. roku. Edited May 15, 2016 by robert.bednarczyk Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted May 15, 2016 Jeszcze jedna na haku #14 ze złotą główką. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 22, 2016 robert.bednarczyk - ta ostatnia najładniejsza. Dobre proporcje i wyczesanie. Brawo. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 22, 2016 sucharfishing - spróbuj większy haczyk, na początek najlepiej w rozmiarze 12. Tułów jakiś milimetr dłuższy, na całej prostej części haczyka. Przewijka musi być nawinięta w równych, symetrycznych nawojach o równym odstępie i skosie. Ogonek zawiązałeś ładny. Kształt tułowia też przyzwoity. Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted November 25, 2016 To ostatnie moje muszyska ;) [attachment=366029:DSC_35.jpg] [attachment=366030:DSC_36.jpg] Share this post Link to post Share on other sites