Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

dryzd - pierwszy z lewej jak dla mnie to zasłużona 5 (bdb), ten z prawej takie 4+ (kształt tułowia i przewijka nie tak ładne jak w tym z lewej).

Ogólnie - bardzo dobrze, a biorąc pod uwagę ferwor spraw przedwyjazdowych to wybitnie.

Jeszcze dwa do pudełka :)

[attachment=319077:DSCF1857.JPG][attachment=319078:DSCF1861.JPG]

Pozdrawiam

Ale z wczoraj ten oliwkowy (po prawej u góry) jest taki sobie... :)

Mirek , zgadzam się w całej rozciągłości . Najciekawsze jest to -_-  , że trzy miesiące temu byłbym z niego dumny :D , a dzisiaj się wstydzę :( .

BoBrzanka - pamiętaj, że nitkę z tyłu muchy chowamy!

Ma jej nie być widać na końcu tułowia, chyba, że celowo ją tam dajemy (zwykle w jakimś kontrastowym, jaskrawym kolorze).

Dubbing na tułowiu - trzeba trochę wyczesać, aby miękko wchodził w rybie pyszczki.

Przewijka - staraj się układać zwoje symetrycznie, w równych odstępach i pod tym samym kątem do poprzedniego zwoju.

Świetne kolory wybrałaś. Dobre zestawienia.

A autor tego wzoru i stepa - Krystian Pucek, to Twój krajan z Wrocławia! Więc muchy świetne na okoliczne wody.

Miałam świadomość z niedoskonałości poprzednich much, ale i tak chwilę czasu zajęło mi ich wiązanie. Błędem było użycie sztucznego dubbingu, ponieważ trudno go wyczesać.

Wczoraj kręciłam kolejne egzemplarze już na dubbingu króliczym, lepiej się układa :)

[url=https://naforum.zapodaj.net/36011bed7683.jpg.html]36011bed7683.jpg[/url]

ups, trochę nitka wystaje :(

[url=https://naforum.zapodaj.net/b9e84a6f8061.jpg.html]b9e84a6f8061.jpg[/url]

Cześć

Akita 14. Taki sobie trzeba poćwiczyć.

sandy%20jig_zpsoe5xmt7w.png

Pozdrawiam

Sławek

sdd_ - piękny, wychuchany. Co najwyżej dałbym mniej promieni w ogonku, aby szybciej nurkował. Ale to już niuans i kwestia gustu.

Hak 12 , ogonek z z mallard flank.

[attachment=320950:test.jpg]

Wszystkie na haczykach #10 i na zwykłych główkach, które niestety utrudniają lepsze wykończenie.

Ostatni eksperymentalny, bez dubbingu, tylko na podkładzie z szarej nici.

W ramach nadrabiania opóźnienia mój "sandy" na haku #12. Jedyna modyfikacja to różowa główka, bo z takimi właśnie idealnie mi "chodziły" te nimfy na sanowych pstrągach w ub. roku. Edited by robert.bednarczyk

sucharfishing - spróbuj większy haczyk, na początek najlepiej w rozmiarze 12. Tułów jakiś milimetr dłuższy, na całej prostej części haczyka. Przewijka musi być nawinięta w równych, symetrycznych nawojach o równym odstępie i skosie. Ogonek zawiązałeś ładny. Kształt tułowia też przyzwoity.

• Create New...