Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 29, 2016 Archanioł - świetne. Ten z oczami ma takie inteligentne spojrzenie... Jedne może wabić, choć inne będzie odstraszać intelektem :) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 29, 2016 Białek - dopracuj kształt tułowia. Rzuć okiem na wzór ze stepa. Do zdjęcia daj neutralne, jednokolorowe tło, mucha będzie lepiej widoczna (niebieskie, białe) i więcej światła. Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted May 15, 2016 Robota spowodowała, że wypadłem z obiegu, ale jeśli nie zostałem zdyskwalifikowany to dziś nadrobię. Nie wiem czy zonker w innym kolorze może być....., białego materiału nie mam. Mój jest z piżmaka w wersji "brown zonker". Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 21, 2016 robert.bednarczyk - mucha zawiązana dobrze. Sprawdzi się na Dunajcu bez wątpienia. Choć białe też by się przydały. Robert - na przyszłość postaraj się o neutralne, jednokolorowe, kontrastowe tło. Mucha będzie lepiej widoczna. Share this post Link to post Share on other sites
robert.bednarczyk 2,115 Report post Posted May 21, 2016 robert.bednarczyk - mucha zawiązana dobrze. Sprawdzi się na Dunajcu bez wątpienia. Choć białe też by się przydały. Robert - na przyszłość postaraj się o neutralne, jednokolorowe, kontrastowe tło. Mucha będzie lepiej widoczna. Obiecuję, że się postaram, choć za diabła nie mam pomysłu na warsztat fotograficzny przy benchu,...... a rąk brakuje ..... Share this post Link to post Share on other sites
Luka81 66 Report post Posted May 22, 2016 (edited) Tło przydaje się nie tylko przy zdjęciach. Samo kręcenie jest przyjemniejsze i mam wrażenie łatwiej o precyzję kiedy mam jedno kolorowe tło (dodam że mam lekką wadę wzroku i noszę okulary) dlatego na ramieniu lampy podwiesiłem niebieską piankę A4 i mam tło. Taki wniosek wyciągnąłem z filmów mcphail'a - wszystko dokładnie widać na tle jego niebieskiej koszuli Edited May 22, 2016 by Luka81 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted May 22, 2016 Luka81 - jednorodne tło mniej męczy oczy, więcej widać i łatwiej się kręci. Wystarczy za imadłem umieścić właśnie piankę, kawałek kartonu itp. Kolor niebieski na tło jest bardzo uniwersalny i dobry zarówno do zdjęć jak i kręcenia. Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted November 25, 2016 Czytam, że będzie aktualizacja wykonanych zadań a mój Zonker wsiąkł z powodu błędu strony, pozwalam sobie wstawić ponownie :) [attachment=366022:DSC_31.jpg] Ponieważ aktualnie mam unieruchomioną rękę, nie jestem w stanie nic więcej ukręcić i muszę zakończyć naukę w szkółce na zonkerze. Pozostałym Uczestnikom szkółki życzę wytrwałości :):) :) Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted November 26, 2016 Czytam, że będzie aktualizacja wykonanych zadań a mój Zonker wsiąkł z powodu błędu strony, pozwalam sobie wstawić ponownie :) Ponieważ aktualnie mam unieruchomioną rękę, nie jestem w stanie nic więcej ukręcić i muszę zakończyć naukę w szkółce na zonkerze. Pozostałym Uczestnikom szkółki życzę wytrwałości :):) :) Grażynko , jako koledzy z jednej klasy ;) , życzymy Ci jak najszybszego powrotu do pełnosprawności :) . Nasze grono pedagogiczne , narzuciło takie tempo nauki w szkółce , że zdążysz rękę wyleczyć i przejść pełny proces rehabilitacji , a my będziemy pewnie w połowie trzeciego etapu :P . Dasz radę nadrobić :). Share this post Link to post Share on other sites
marcin1741 52 Report post Posted May 10, 2017 W końcu miałem okazję przetestować swoje streamery kręcone wg tego wzoru. Wszystkie trzy kolory - biały, czarny i szary złowiły ryby!! jestem bardzo zadowolony i jednocześnie potwierdzam ich skuteczność ;) Biały był tak agresywny, że nawet złowił kamień... ;))) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted June 2, 2017 Umarło już? Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted June 3, 2017 (edited) Umarło już? - Tak Tomku , pacjent zmarł. :( Miała być mowa pożegnalna , wieńce i.t.p. . A tymczasem odbył się tylko cichy pogrzeb. :lol: http://jerkbait.pl/topic/69697-czy-zaliczy%C5%82em-kurs-czyli-lista-wykonanych-zada%C5%84/page-2 Edited June 3, 2017 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites