Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 8, 2016 marckus - zadzior zawsze można spłaszczyć, czasem sam coś skręcę na zadziorze, bo niektórych modeli haczyka nie ma czym zastąpić w bezzadziorach. To drobiazg. Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted April 9, 2016 Niestety nie miałem białego więc takie oto dziwadło wykonałem. [attachment=312775:20160409_170709.jpg][attachment=312776:20160409_170631.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted April 9, 2016 Zrobiony z tego co miałem , ładnie pracował w wodzie ale już zdążyłem urwać :) kilka takich zrobię na zapas [attachment=312779:zonker.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted April 9, 2016 pisarz - ten patriotyczny to bardziej w barwach Japonii, dużo białego i czerwona kropka. Nasz musiałby być typowym "pół na pół" flagowcem :) ale też da się zrobić. Do flagowca , to mu jeszcze dużo brakuje. Jednak powoli zbliżam się do "Polska biało-czerwoni" :D . Share this post Link to post Share on other sites
llarg 36 Report post Posted April 10, 2016 Z braku białego - szary królik. pierwsze podejście - chroniczny brak czasu, zostały tylko weekendy. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted April 10, 2016 Proszę szanownego ciała pedagogicznego , zdaję sobie sprawę że moje Zonkery daleko odbiegają od wzoru który powinniśmy kręcić, by choć zbliżyć się do doskonałości -_- . Na swoje usprawiedliwienie powiem , że z wykształcenia jestem chemikiem i uwielbiam eksperymentować :rolleyes: .A tak naprawdę , to jest to wyraz buntu i protestu za brak listy materiałów do następnych stepów i wydłużanie czasu z prezentacją następnego zadania ;) . Pamiętajmy że jest to szkoła i takie wydłużanie czasu nauki , skraca nam wakacje :D . Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted April 10, 2016 Piotrek ależ mi się podoba ten zilonkawo/seledynowy. Wysłano z Samsung S6 EDGE Plus Share this post Link to post Share on other sites
luk_hna 370 Report post Posted April 12, 2016 Może nie do końca zgodne ze stepem, ale też zonkery. Łowione i sprawdzone na Sanie ;) Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted April 12, 2016 Dołączam mojego "zonka" do kolekcji prac szkolnych ;) Cóż, nie jestem nim zachwycona i przyznaję nie było łatwo, po wczorajszej zapowiedzi Remka mam obawy co dalej.... ale nie poddam się tak łatwo [url=https://naforum.zapodaj.net/9e31de002bce.jpg.html][/url] Share this post Link to post Share on other sites
maqu77 64 Report post Posted April 12, 2016 Mam pytanie jakiej szerokości ma być ten pasek zonkera bo mój ma ok.5-6mm i wydaje mi się za szeroki.pociać go na węższe paski? Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted April 12, 2016 (edited) Z tego co się dowiedziałem , to pasek skóry szerokości 6mm jest do większych much np. szczupakowych. Do zaprezentowanej tutaj muchy powinien być zonker 4mm i ja takiego stosowałem. Zaznaczam, że moja wiedza w temacie materiałów muchowych , to wiedza bardzo słaba i wymaga weryfikacji profesora Mirosława. Edited April 12, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
bartkano 37 Report post Posted April 12, 2016 Witam Mój Zonker od tygodnia nakręcony, ale nie było czasu wrzucić [attachment=313496:DSCF7518.JPG] Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 13, 2016 pisarz - masz rację. Do much pstrągowych 4mm jest w sam raz, a jeśli ktoś tnie paski samodzielnie, może zrobić nawet węższe, do haczyków 8-12. 6mm to paski najlepsze do much trociowych i szczupakowych. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 13, 2016 bartkano - ładny i skuteczny. Tak trzymaj. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 13, 2016 BoBrzanka - całkiem udany. Nic się nie martw, wspólnie damy radę. Poziom trudności musi rosnąc, aby cały czas się czegoś uczyć. Share this post Link to post Share on other sites
szymek07 35 Report post Posted April 14, 2016 Moja wersja zonkera: Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
elefant68 57 Report post Posted April 15, 2016 W końcu i mi udało się zrobić zonkerka. Zabrałem materiały ze sobą w podróż i w zaciszu pokoju Hotelowego przy słabym świetle udało się zrobić takiego cudaka :P . Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 15, 2016 (edited) szymek07 - trochę za bogato. Daj szczuplejszy tułów i mniej materiału przy główce. Poza tym ok. Edited April 15, 2016 by Mirosław Pieślak Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted April 15, 2016 elefant68 - wygląda nieźle. Tylko na tych zdjęciach nie widać szczegółów, ale myślę, że jest ok. Na "wygnaniu" każda mucha liczy się podwójnie i daje szansę oderwania się w stronę naszego hobby. Graty za mobilizację. Share this post Link to post Share on other sites
sucharfishing 68 Report post Posted April 15, 2016 niestety nie miałem białego dubbingu więc zrobiłem muchę w odcieniu oliwkowym na haku w rozmiarze 4, muszę pokręcić więcej streamerów bo jakoś kiepsko mi idą. [attachment=314719:IMG_1831.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted April 16, 2016 Jeszcze jedna próba z flagowcem :D i Zonker Grizzly. Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted April 17, 2016 Cześć Dorwałem fajny materiał (squirrel/wiewiórka) i ukręciłęm takie maluszki. Nie trzymałem się proporcji (policzki-chciałem dodać trochę ciała). Akita #16 AK507BL Pozdrawiam Sławek Share this post Link to post Share on other sites
Łagodny Bizon 106 Report post Posted April 17, 2016 Wczoraj byłem na rybach... a właściwie na wędkowaniu ;-)), a dzisiaj odrabiam zaległości :-) Zacząłem od białych ale później przeszedłem na inny kolor bo mój biały zonker z jakiegoś łysawego królika był... haki różne tułów biały królik lub kremowy zając, przewijka: żyłka a w tym ciemniejszym drucik. Michał. [attachment=315044:P4170079.JPG] [attachment=315045:P4170080.JPG] [attachment=315046:P4170082.JPG] [attachment=315047:P4170084.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
daniel. 335 Report post Posted April 17, 2016 No taki prawie zonker: Share this post Link to post Share on other sites
maqu77 64 Report post Posted April 17, 2016 Oto mój efekt pracy przy imadle.Na moje oko ogon zonkerka chyba za długi,ale niech ocenia to specjaliści. Share this post Link to post Share on other sites