Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Archanioł - świetne. Ten z oczami ma takie inteligentne spojrzenie...

Jedne może wabić, choć inne będzie odstraszać intelektem :)

Białek - dopracuj kształt tułowia. Rzuć okiem na wzór ze stepa.  Do zdjęcia daj neutralne, jednokolorowe tło, mucha będzie lepiej widoczna (niebieskie, białe) i więcej światła.

Robota spowodowała, że wypadłem z obiegu, ale jeśli nie zostałem zdyskwalifikowany to dziś nadrobię. Nie wiem czy zonker w innym kolorze może być....., białego materiału nie mam. Mój jest z piżmaka w wersji "brown zonker".

robert.bednarczyk - mucha zawiązana dobrze. Sprawdzi się na Dunajcu bez wątpienia. Choć białe też by się przydały.

Robert - na przyszłość postaraj się o neutralne, jednokolorowe, kontrastowe tło. Mucha będzie lepiej widoczna.

robert.bednarczyk - mucha zawiązana dobrze. Sprawdzi się na Dunajcu bez wątpienia. Choć białe też by się przydały.

Robert - na przyszłość postaraj się o neutralne, jednokolorowe, kontrastowe tło. Mucha będzie lepiej widoczna.

Obiecuję, że się postaram, choć za diabła nie mam pomysłu na warsztat fotograficzny przy benchu,...... a rąk brakuje .....

Tło przydaje się nie tylko przy zdjęciach. Samo kręcenie jest przyjemniejsze i mam wrażenie łatwiej o precyzję kiedy mam jedno kolorowe tło (dodam że mam lekką wadę wzroku i noszę okulary) dlatego na ramieniu lampy podwiesiłem niebieską piankę A4 i mam tło.
Taki wniosek wyciągnąłem z filmów mcphail'a - wszystko dokładnie widać na tle jego niebieskiej koszuli Edited by Luka81

Luka81 - jednorodne tło mniej męczy oczy, więcej widać i łatwiej się kręci. Wystarczy za imadłem umieścić właśnie piankę, kawałek kartonu itp. Kolor niebieski na tło jest bardzo uniwersalny i dobry zarówno do zdjęć jak i kręcenia.

Czytam, że będzie aktualizacja wykonanych zadań a mój Zonker wsiąkł z powodu błędu strony, pozwalam sobie wstawić ponownie :)

[attachment=366022:DSC_31.jpg]

Ponieważ aktualnie mam unieruchomioną rękę, nie jestem w stanie nic więcej ukręcić i muszę zakończyć naukę w szkółce na zonkerze.

Pozostałym Uczestnikom szkółki życzę wytrwałości :):) :)

Czytam, że będzie aktualizacja wykonanych zadań a mój Zonker wsiąkł z powodu błędu strony, pozwalam sobie wstawić ponownie :)

Ponieważ aktualnie mam unieruchomioną rękę, nie jestem w stanie nic więcej ukręcić i muszę zakończyć naukę w szkółce na zonkerze.

Pozostałym Uczestnikom szkółki życzę wytrwałości :):) :)

Grażynko , jako koledzy z jednej klasy ;)  , życzymy Ci jak najszybszego powrotu do pełnosprawności :) .

Nasze grono pedagogiczne , narzuciło takie tempo nauki w szkółce , że zdążysz rękę wyleczyć i przejść pełny proces rehabilitacji , a my będziemy pewnie w połowie trzeciego etapu :P .

Dasz radę nadrobić :).

W końcu miałem okazję przetestować swoje streamery kręcone wg tego wzoru. Wszystkie trzy kolory - biały, czarny i szary złowiły ryby!! jestem bardzo zadowolony i jednocześnie potwierdzam ich skuteczność ;)

Biały był tak agresywny, że nawet złowił kamień... ;)))

Umarło już?

-

Tak Tomku , pacjent zmarł. :(

Miała być mowa pożegnalna , wieńce  i.t.p. . A tymczasem odbył się tylko cichy pogrzeb. :lol:

http://jerkbait.pl/topic/69697-czy-zaliczy%C5%82em-kurs-czyli-lista-wykonanych-zada%C5%84/page-2

Edited by pisarz

• Create New...