remek 10,499 Report post Posted March 14, 2016 Trochę w odwrotnej kolejności, bo część narzędzi już zaprezentowaliśmy. Dzisiaj jednak przegląd najczęściej wykorzystywanych narzędzi w wiązaniu much. Prezentujemy podstawowy zestaw.https://www.youtube.com/watch?v=HkabgYIvX-c&feature=youtu.be Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted February 10, 2018 Nie wiem czy to odpowiedni temat ,mam problem z pękajaca nicią wiodącą, zastanawia mnie czy problem tkwi w nawijarce, jeśli tak to jaką polecacie . Share this post Link to post Share on other sites
Marszal 843 Report post Posted February 10, 2018 Nawijarka tnie nić. Musisz wymienić na nową z ceramiczna końcówką lub koralikiem na końcu. Już za 20 - 24 PLN kupisz dobrą nawijarkę na lata użytkowania. Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 10, 2018 Nie wiem czy to odpowiedni temat ,mam problem z pękajaca nicią wiodącą, zastanawia mnie czy problem tkwi w nawijarce, jeśli tak to jaką polecacie .Pytanie tylko co to znaczy ....? W których momentach pęka nić? Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted February 10, 2018 Podczas nawijania nici przy robieniu mikro jiga. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted February 11, 2018 Główki jigowe z tym nacięciem potrafią mieć ostre krawędzie w tym rowku (nie powinny ale zdarza się) to może być jeden powód. Dwa jak zaciągasz nić, staraj się ciągnąć bobinkę pionowo w dół, tak aby nitka nie była naciskana przez krawędź rurki bobinki. Te które nie mają wykończenia ceramicznego potrafią ciąć nitkę. Poza tym zaciągaj z czuciem ;) Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted February 11, 2018 Zamówiłem z wykończeniem ceramicznym ,a ta którą mam pewnie znajdzie zastosowanie .Dzięki za rady ,nawet się nie spodziewałem że to tak wciąga :) . Share this post Link to post Share on other sites
Luka81 66 Report post Posted February 11, 2018 Wklej szklany koralik z obu stron. Jak sklepikiem to lakierem uv. Nie rwie nitki, wszystko działa. Share this post Link to post Share on other sites