Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 24, 2016 luk_hna - super. Tylko nad wodę ruszać! Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted March 24, 2016 (edited) Jeszcze jedna próba . Według rad Mirka , na bogato z CDC , a oszczędniej z nitką. Edited March 24, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted March 24, 2016 Pięknie :( U mnie totalny brak czasu ale w święta obiecuje się poprawić Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted March 24, 2016 Jeszcze trochę i ja od Was będę się uczył ;P Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted March 24, 2016 Jeszcze trochę i ja od Was będę się uczył ;P :D Tomek masz poczucie humoru :D Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 25, 2016 pisarz - jest świetnie. Poważnie. Jeszcze ogonek lekko do góry (też o tym pisałem) i ten sterczący promień przy oczku wyeliminować i będzie perfekcyjnie. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted March 26, 2016 Niestety wykorzystałem już wszystkie dłuższe promienie sterówki bażanta :( . Dlatego zmuszony przez życie -_- i mocno zmotywowany przez Mirka :) , spróbowałem ukręcić tułów na dwie raty .Podchodziłem do tego jak pies do jeża , a okazało się nie takie trudne :doh: . No i według zaleceń " ogonek lekko do góry". Share this post Link to post Share on other sites
millku 45 Report post Posted March 26, 2016 oto moja ;) Share this post Link to post Share on other sites
maqu77 64 Report post Posted March 26, 2016 Oto i ja znalazłem troszkę czasu aby popracować nad kolejnym zadaniem.Oto wynik, chyba najlepsza z ukręconych: Share this post Link to post Share on other sites
elefant68 57 Report post Posted March 27, 2016 Moje wczorajsze. Trochę kiepskie zdjęcia no i muchy też mają wiele do poprawek :D Na hakach 18 i 14 Hends Share this post Link to post Share on other sites
Łagodny Bizon 106 Report post Posted March 27, 2016 Moja pierwsza :) haczyk nr 14 [attachment=309607:P3270062.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
bartkano 37 Report post Posted March 28, 2016 Witam Przepraszam, że tak późno Hak 16tka [attachment=309904:DSCF7515.JPG] Wesołych ostatnich chwil świąt :) Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted March 28, 2016 Widzę już kolejny wzór, a ja z opóźnieniem wstawiam zaległe zadanie wszystkie na haczyku 14 Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted March 28, 2016 U mnie totalny brak czasu ale w święta obiecuje się poprawić Mojego serdecznego kolegę chyba dopadło lenistwo, albo miał na myśli inne Święta :D . Sebastian słowo się rzekło ....................dawaj swoje dzieło :) Share this post Link to post Share on other sites
Bugi86 135 Report post Posted March 28, 2016 (edited) Hej. Jak zwykle za 5 dwunasta, ale jest. Tym razem dodatkowo trud ostatnich dwóch dni dał się we znaki dzisiaj wieczorem, a rówinież fakt, że od paru miesięcy nie kręciłem suchych muszek, pomimo to udało się parę sztuk zdjąć w całości z imadła ;) Dodatkowo motywował mnie fakt, że coś podobnego do tego wzoru pojawiło się już ostatnio nad wodą jak byłem (niestety ze spinem), no i widać już było miejscami zbiórki (ale raczej lipieniowe bo delikatne). Śmiem twierdzić że w ciągu ok 2 tygodni sucha pójdzie w ruch ;) [attachment=309979:20160328_225133-1.jpg] Od lewej do prawej od # 18 do 12. Edited March 28, 2016 by Bugi86 Share this post Link to post Share on other sites
Bugi86 135 Report post Posted March 28, 2016 I jeszcze pytanie: Po ile much z danego rodzaju i wielkości zabieracie ze sobą nad wodę?? Bo tak sobie uświadomiłem, żę zabranie nawet po 2 szt. z danego wzoru w różnej wielkości (załóżnmy od 12 do 18), dodatkowo z jeżynką ale bez cdc, lub z cdc ale bez jeżynki daje nam ok dwadzieściakilka much w jednym wzorze! Więc albo wiesz co lata i dobierasz muchy albo nie wiesz i bierz człowieku 4 pudełka po brzegi wypełnione muszkami ;) Share this post Link to post Share on other sites
Licus 239 Report post Posted March 29, 2016 (edited) I jeszcze pytanie: Po ile much z danego rodzaju i wielkości zabieracie ze sobą nad wodę?? Bo tak sobie uświadomiłem, żę zabranie nawet po 2 szt. z danego wzoru w różnej wielkości (załóżnmy od 12 do 18), dodatkowo z jeżynką ale bez cdc, lub z cdc ale bez jeżynki daje nam ok dwadzieściakilka much w jednym wzorze! Więc albo wiesz co lata i dobierasz muchy albo nie wiesz i bierz człowieku 4 pudełka po brzegi wypełnione muszkami ;) 4 pudełka to samych nimf, ze 3 pudełka suchych, pudełko streamerów, dwa pudełka mokrych much, a nadal zdarza się, że nie ma nic co akurat lata czy wodą płynie... po 5 sztuk z każdej dobrze mieć (min. po 3) Edited March 29, 2016 by Licus Share this post Link to post Share on other sites
Bugi86 135 Report post Posted March 29, 2016 Tego się obawiałem... niby człowiek idzie się zrelaksować nad wodę, a obłożony jak juczny osioł. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted March 29, 2016 Jak już nabierzesz wprawy, to będziesz zabierał dwa pudełka i narzędzia z materiałami. Jak zawsze tak robię, mam podstawowe muchy, a jak czegoś braknie to dokręcam na miejscu ;) PS. @BoBrzanka co to jest to zielona z puchem zamiast jeżynki na tym ostatnim zdjęciu? ;) Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted March 29, 2016 (edited) to zielone to jest jeżynka ze świątecznego - zielonego koguta, ot taka wariacja :) wczoraj kręciłam muchy na szybko i przy braku wprawy wychodzi różnie i chyba zdjęcie troszkę nie z tej strony zrobione Edited March 29, 2016 by BoBrzanka Share this post Link to post Share on other sites
Bugi86 135 Report post Posted March 29, 2016 Jak już nabierzesz wprawy, to będziesz zabierał dwa pudełka i narzędzia z materiałami. Jak zawsze tak robię, mam podstawowe muchy, a jak czegoś braknie to dokręcam na miejscu ;) Chyba bym nie dał rady skupić się na kręceniu jak bym widział oczkujące ryby ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted March 29, 2016 to zielone to jest jeżynka ze świątecznego - zielonego koguta, ot taka wariacja :) wczoraj kręciłam muchy na szybko i przy braku wprawy wychodzi różnie i chyba zdjęcie troszkę nie z tej strony zrobione Staraj się wybierać pióra bez tego puchu, a jak już, to oczyść go, bo chłonie wodę i jeżynka nie zdaje swojego zadania ;) Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted March 30, 2016 Dzięki za uwagi, wstawiam poprawioną wersję :) [url=https://naforum.zapodaj.net/ce99100b97fd.jpg.html][/url] Share this post Link to post Share on other sites
Archanioł 606 Report post Posted March 30, 2016 Ogonek chyba jest trochę za długi. O proporcjach proponuje poczytać tutaj ... http://www.home.fishing.pl/fly/wykonywanie/suche.html Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted March 30, 2016 Mojego serdecznego kolegę chyba dopadło lenistwo, albo miał na myśli inne Święta :D . Sebastian słowo się rzekło ....................dawaj swoje dzieło :) Piotrze brak czasu ale zmotywowałeś mnie.... Moje dwie paskudy [attachment=310396:20160330_172406.jpg][attachment=310397:20160330_172652.jpg][attachment=310398:20160330_175210.jpg] Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites