Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Black Marabou - krok po kroku - Szkoła wiązania much

Recommended Posts

Tydzień temu opublikowaliśmy wpis jak krok po kroku wykonać Black Marabou. Dzisiaj publikujemy kompletny instruktaż - tym razem wideo. Zapraszamy!

https://www.youtube.com/watch?v=33yJevSM9J0

Bardzo dziękuję za film.
Cały czas miałem wątpliwości, które części piór, do czego powinny być użyte. Teraz już wszystko jasne.
Andrzej

Cześć

Wg mnie film bardzo pomocny, ponieważ pokazuje technikę wykonania, której ma widać na zdjęciach, np. sposób przytrzymywania nitki, czy formowania pęczków promieni.

Ja miałem problem z formowaniem wiązek. Robiłem to porcjami i jedynym sposobem ich okiełznania jaki przyszedł mi do głowy, było zmoczenie.

Pozdrawiam

Sławek 

Bałem się oglądać :) ale w końcu trzeba ukręcić więc i zobaczyć film trzeba było :) A bałem się tego co zresztą się stało, Joanna robi to tak "lekko" i spokojnie, że idę zapalić zanim wrócę do imadła :) - moje palce-serdle w życiu tak nie zrobią :). Film bardzo pomaga, dzięki.

Wszystko naprawdę fajnie mam tylko jedną prośbę :) Pani Joanna jest bardzo sympatyczną "krętaczką" ale Pan operator kamerki powinien pokazywać nam cały czas w zbliżeniu imadło :) Bo często umykają nam ważne rzeczy ;)

Wszystko naprawdę fajnie mam tylko jedną prośbę :) Pani Joanna jest bardzo sympatyczną "krętaczką" ale Pan operator kamerki powinien pokazywać nam cały czas w zbliżeniu imadło :) Bo często umykają nam ważne rzeczy ;)

Powiedz co konkretnie - kawałek filmu, to poprawimy. Jesteśmy od tego by się poprawiać i taka informacja jak Twoja jest dla nas BARDZO cenna!

Remku, zbliżenie na hak powinno być od początku do końca podczas wykonywania muchy, bo tak na prawdę ważne jest wszystko ;) W tak zwanym miedzy czasie można pokazywać materiały jakie stosujemy do wykonania danej muchy.

• Create New...