BOB 18,974 Report post Posted February 27, 2016 Szczere gratulacje :) Share this post Link to post Share on other sites
olo86 2,073 Report post Posted February 27, 2016 Robert - gratulacje :) oczywiście nie zapomnisz o zestawie porządnych jerków dla "towarzyszy podróży"? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted February 27, 2016 I ode mnie przyjmij gratulacje :) Share this post Link to post Share on other sites
joker 5,503 Report post Posted February 27, 2016 Nie spodziewałem się aż tylu wejść na ten artykuł. Raptem w 10 dni blisko 3500 odsłon, do tego duża ilość komentarzy. Tym samym cieszę się z podwójnego sukcesu, debiutu i wyjazdu. Bardzo dziękuję każdej osobie, która uznała, że warto dać głos na ten tekst. :) Do wyjazdu jeszcze chwila, więc coś się wystruga, kto wie, może będzie kolejny udany debiut, tym razem nowej przynęty :) Share this post Link to post Share on other sites
Zed Zgred 1,925 Report post Posted February 27, 2016 Życzę Ci aby wyjazd był tak udany jak Twój debiut :good: Share this post Link to post Share on other sites
malinabar 9,476 Report post Posted February 27, 2016 Serdeczne gratulacje i połamania na wyprawie :) ! Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted February 27, 2016 Gratuluję wygranej w konkursie ! Z czytanie wody na Stora Bellen w maju będzie trochę inaczej niż na rzece ale myślę Robert że nie będzie to dla Ciebie problem :) Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted February 27, 2016 Robert gratuluję wygranej :) Share this post Link to post Share on other sites
mefik 347 Report post Posted February 27, 2016 Gratulacje! będzie się działo ;) Share this post Link to post Share on other sites
Rodu 723 Report post Posted February 27, 2016 Gratulacje wygranej i świetnego artykułu. Połamania na szkierach . Share this post Link to post Share on other sites
bartsiedlce 5,614 Report post Posted February 27, 2016 Wielkie graty Robert. Twój poradnik pomoże wielu rzecznym łowcom. Czytaj szkier, jak rzekę, oby Odyn sprzyjał Twoim łowom. Share this post Link to post Share on other sites
tomasz196209 41 Report post Posted February 28, 2016 Świetny artykuł Share this post Link to post Share on other sites
skagit 8 Report post Posted April 22, 2016 Dzięki za podzielenie się wiedzą,bardzo klarownie i konkretnie. Share this post Link to post Share on other sites
robiciu 3 Report post Posted January 23, 2017 Witam dużo ciekawych informacji Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted October 16, 2017 Witam czy ktos jest w posiadaniu badz moze mnie nakierowac na jakies opracowania dotyczace rzek. O co mi dokladnie chodzi? Sa pewne zaleznosci wplywajace na wystepowanie ryb na danych odcinkach rzeki, niektore "bankowki" swieca pustkami natomiast "krok" dalej ryby "wylaza" na brzeg. Co wplywa na to , ze ryby wybieraja pewieni rzeki "gardzac" innym , z natury identycznym. Ktos prowadzil jakies badania? Nie chodzi mi o konkretna rzeke, chce miec punkt zaczepienia "badajac swoja". Dzieki. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 16, 2017 (edited) "Wędkarstwo rzeczne" Marek Szymański ... masz już zaliczone? Edited October 16, 2017 by BOB1 Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted October 16, 2017 "Wędkarstwo rzeczne" Marek Szymański ... masz już zaliczone? Juz daaaawno :) przeczytalem jednym tchem. Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted October 16, 2017 Sa podane miejsca, gdzie powinny wystepowac drapiezniki, Problem w tym ze ich tam nie ma. Poswiecilem jednemu odcinkowi rzeki (ok 500-700m) sporo czasu, miejsce wymarzone dla ryb. Rozne pory roku, rozne pory dnia i nic. Kawalek dalej z jednego dolka wyjezdzaly, klenie, bolenie i okonie. Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted October 16, 2017 Rzeka niemiecka , presja znikoma. Dochodze do wniosku , ze w Polsce latwiej mi sie lowilo :) Owszem mialem mety na niemieckich rzekach, ktore dawaly piekne ryby, ryby o jakich w Polsce nawet nie marzylem. Ryby, byly tam w okreslonych godzinach w okreslonych porach roku. Troche sie pozmienialo. Natomiast jedna rzeka, jest wyjatkowo kaprysna, czasem da fajnie, glownie schodze o kiju . Ot taki jej urok, wiem, ze na niektorych odcinkach sa ryby, duze ryby widzialem je, inny odcinek rzeki, podobny charakter, rzeka milczy. Kocham ja bez wzajemnosci :) Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted October 16, 2017 Nie będę odkrywczy a wręcz, to co napiszę zabrzmi jak banał i "oczywista oczywistość": nie ma wymiernych zasad i jednoznacznych zależności. I o to chodzi... Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted October 16, 2017 Cos jednak musi byc, czasem w wodzie wystepuje jakis "magnes" badz odstraszacz na ryby. Jest jeszcze jedno rozwiazanie, prwadopodobnie slowo klucz, nie potrafie lowic ryb :) Share this post Link to post Share on other sites