Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted February 22, 2016 Piotrek nawet nie zdajesz sobie sprawy jak ja się męczę przy tym kręceniu , nitka mi się zrywa , pióra uciekają ....... Sebastian " Per aspera ad astra" , bo muszka wyszła Ci piękna :) . U mnie dochodzi problem , że nie do końca widzę co robię. Mam nadzieję , że sprzęt który już zamówiłem rozwiąże ten problem. http://allegro.pl/lupa-naglowna-okulary-precyzyjne-mocny-2-x-led-gw-i5174835598.html Share this post Link to post Share on other sites
Durzy 543 Report post Posted February 22, 2016 (edited) Cześć Nie mam czarnego chenille, można go zastąpić piórami. Może mi ktoś powiedzieć/pokazać, którymi i jak to zrobić? Ewentualnie może da się użyć czegoś w zastępstwie? Może np. pawia tak jak w RedTagu? Andrzej Edited February 22, 2016 by Durzy Share this post Link to post Share on other sites
BoBrzanka 157 Report post Posted February 23, 2016 Sebo mam ten sam problem z uciekającymi piórami, przykładam i układam a jak tylko przewiąże nitką to układają się jak chcą. A z katarem siadać do kręcenia to makabra, jedno kichnięcie i fontanna z piór ;) Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted February 23, 2016 Sebo mam ten sam problem z uciekającymi piórami, przykładam i układam a jak tylko przewiąże nitką to układają się jak chcą. A z katarem siadać do kręcenia to makabra, jedno kichnięcie i fontanna z piór ;) Grażynka nawet nie mów jakie ja mam awantury o te marabuty :lol: :lol: :lol: :lol: one latają wszędzie . Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 23, 2016 Spróbujcie przyłożyć pęczek promieni marabuta do haczyka, na górze haka. Przerzućcie nad nim luźną pętlę z nici, potem kolejną i dopiero, cały czas trzymając pęczek marabuta na górze palcami, zaciskamy pętle. Powinno pomóc. Share this post Link to post Share on other sites
bartkano 37 Report post Posted February 23, 2016 Witam Trochę się poprawiłem [attachment=301218:DSCF7495.JPG] Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 24, 2016 Jeszcze kilka dni ... dlatego przypominam i dopinguję. W poniedziałek publikujemy kolejne zadanie. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 24, 2016 bartkano - nawet nie trochę, myślę, że dużo poprawiłeś. Jest progres. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted February 25, 2016 bartkano - nawet nie trochę, myślę, że dużo poprawiłeś. Jest progres. Tylko chyba tym razem przesadził z flashem ;) Share this post Link to post Share on other sites
elefant68 57 Report post Posted February 25, 2016 Moje wypociny :P Hak Wizard nr 10 Szkoda że pióra marabuta kupiłem kiepskiej jakości. W weekend testy na wodzie ;) Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 25, 2016 Zabrania się używania słów "wypociny" itd. Optymizmu i doceniacie to co robicie. Przecież to początki. Pomyślcie co będzie za jakiś czas! :) Share this post Link to post Share on other sites
luk_hna 370 Report post Posted February 25, 2016 Witam, Na szybko: [attachment=301566:20160222_190454.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 25, 2016 luk_hna - całkiem nieźle. Share this post Link to post Share on other sites
Białek 560 Report post Posted February 25, 2016 Witajcie! Praca domowa już dawno nie dała tyle radochy :) [attachment=301700:Black.JPG] i zajęcia dodatkowe [attachment=301703:Gray.JPG] [attachment=301704:Red.JPG] Pozdrawiam Darek P.s Dzisiaj moje Panie, córa i małżonka, też stawiały pierwsze kroki przy imadle :D. Syn stwierdził, że gumowe rybki fajniejsze ale ma dopiero 3 lata. Share this post Link to post Share on other sites
Bugi86 135 Report post Posted February 25, 2016 Troche gruby ten mój "chenille" ale mam nadzieję, że da radę ;) Share this post Link to post Share on other sites
elefant68 57 Report post Posted February 26, 2016 Rano miałem chwilkę wolnego czasu to postanowiłem wykorzystać go pożytecznie :P Wiem że już fotki wcześniejszych wstawiłem , ale może te czarnuszki są lepsze. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted February 26, 2016 (edited) Tragedia :( . Jeśli cała reszta muchy jest do przyjęcia , to i tak jestem zadowolony :doh: . Co nie zmienia faktu ,że trzeba się ogarnąć i główkę poprawić :) . Edited February 26, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Sebo 3,731 Report post Posted February 27, 2016 Piotrek bardzo ładne już Ci wyszły, Czy sprzęt pomocny już do ciebie dotarł ? Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted February 27, 2016 Piotrek bardzo ładne już Ci wyszły, Czy sprzęt pomocny już do ciebie dotarł ? Sebastian dziękuję :) . Sprzęt dotarł i pomógł w wykonywaniu muszek. Wprawdzie nie da się w tym ukręcić całej muchy :( , ale w newralgicznych momentach kręcenia jest bardzo pomocny :) . Share this post Link to post Share on other sites
szymek07 35 Report post Posted February 28, 2016 Moje wersje muchy: Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Nag 33 Report post Posted February 28, 2016 Cześć, wypada dodać moje pokraki :) w tym temacie bo to końcówka terminu! Share this post Link to post Share on other sites
marcin1741 52 Report post Posted February 28, 2016 hak #8 Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted February 28, 2016 Hak nr 6 Czerń [attachment=302331:4.jpg] i biel [attachment=302332:6.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Pavko 557 Report post Posted February 28, 2016 Moja pijawa :) Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 28, 2016 Mirek jedzie z daleka ... z ryb. Jak tylko będzie w nadchodzącym tygodniu oceni Wasze prace. Jutro kolejny step. Share this post Link to post Share on other sites