Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Piotrek nawet nie zdajesz sobie sprawy jak ja się męczę przy tym kręceniu , nitka mi się zrywa , pióra uciekają .......

Sebastian " Per aspera ad astra" , bo muszka wyszła Ci piękna :) .

U mnie dochodzi problem , że nie do końca widzę co robię.  Mam nadzieję , że sprzęt który już zamówiłem rozwiąże ten problem.

http://allegro.pl/lupa-naglowna-okulary-precyzyjne-mocny-2-x-led-gw-i5174835598.html

Cześć
Nie mam czarnego chenille, można go zastąpić piórami.
Może mi ktoś powiedzieć/pokazać, którymi i jak to zrobić?
Ewentualnie może da się użyć czegoś w zastępstwie? Może np. pawia tak jak w RedTagu?
Andrzej Edited by Durzy

Sebo mam ten sam problem z uciekającymi piórami, przykładam i układam a jak tylko przewiąże nitką to układają się jak chcą.

A z katarem siadać do kręcenia to makabra, jedno kichnięcie i fontanna z piór ;)

Sebo mam ten sam problem z uciekającymi piórami, przykładam i układam a jak tylko przewiąże nitką to układają się jak chcą.

A z katarem siadać do kręcenia to makabra, jedno kichnięcie i fontanna z piór ;)

Grażynka nawet nie mów jakie ja mam awantury o te marabuty  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  one latają wszędzie .

Spróbujcie przyłożyć pęczek promieni marabuta do haczyka, na górze haka. Przerzućcie nad nim luźną pętlę z nici, potem kolejną  i dopiero, cały czas trzymając pęczek marabuta na górze palcami, zaciskamy pętle.

Powinno pomóc.

Jeszcze kilka dni ... dlatego przypominam i dopinguję. W poniedziałek publikujemy kolejne zadanie.

bartkano - nawet nie trochę, myślę, że dużo poprawiłeś. Jest progres.

Tylko chyba tym razem przesadził z flashem ;)

Zabrania się używania słów "wypociny" itd. Optymizmu i doceniacie to co robicie. Przecież to początki. Pomyślcie co będzie za jakiś czas!

:)

Witajcie!

Praca domowa już dawno nie dała tyle radochy  :)

[attachment=301700:Black.JPG]

i zajęcia dodatkowe

[attachment=301703:Gray.JPG]

[attachment=301704:Red.JPG]

Pozdrawiam

Darek

P.s  Dzisiaj moje Panie, córa i małżonka, też stawiały pierwsze kroki przy imadle  :D. Syn stwierdził, że gumowe rybki fajniejsze ale ma dopiero 3 lata. 

Rano miałem chwilkę wolnego czasu to postanowiłem wykorzystać go pożytecznie  :P

Wiem że już fotki wcześniejszych wstawiłem , ale może te czarnuszki są lepsze.

Piotrek bardzo ładne już Ci wyszły, Czy sprzęt pomocny już do ciebie dotarł ?

Sebastian  dziękuję :) . Sprzęt dotarł i pomógł w wykonywaniu muszek. Wprawdzie nie da się w tym ukręcić całej muchy :(  , ale w newralgicznych momentach kręcenia jest bardzo pomocny :) .

Cześć, wypada dodać moje pokraki :) w tym temacie bo to końcówka terminu!

Hak nr 6 

Czerń 

[attachment=302331:4.jpg]

i biel 

[attachment=302332:6.jpg]

Mirek jedzie z daleka ... z ryb. Jak tylko będzie w nadchodzącym tygodniu oceni Wasze prace. Jutro kolejny step.

• Create New...