Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
mefik

[Artykuł] Okoń na pięć taktów

Recommended Posts

Fajny artykuł. Ja dopiero zaczynam zabawe z pasiakami, kilka dobrych porad-tak myśle. Co do kijka to da się zastować jakiś uniwersał do tych wszystkich metod np do połowu z brzegu, kanały i jeziorka?

Fajny artykuł. Ja dopiero zaczynam zabawe z pasiakami, kilka dobrych porad-tak myśle. Co do kijka to da się zastować jakiś uniwersał do tych wszystkich metod np do połowu z brzegu, kanały i jeziorka?

Pewnie, że można. Wszystko kwestia tego, co komu pasuje :) Ja osobiście używam kijka z serii drop-shot, o wyrzucie 7-25, co oczywiście jest wyrzutem bardzo umownym, bo w przypadku łowienia główkami obsługuje nieźle 3-12 g, a ciężarki (bullety oraz dropshot) od 5 do 15 g :) I ogarniam nim wszystkie, gumowe i omówione w artykule metody.

Edited by mefik

Rozumiem ,że to nie jest żadna wklejka i akcja jest co najmnie fast?

To sporo chyba te 25g? Edited by pawlica

Wklejka typu tubular i mało to przypomina wklejkę, akcja fast :) A te 25 g to tak jak tłumaczyłem - dla główek jigowych 3-12 dla ciężarków 5-15 :)

Fajna lektura. W dużej mierze pokrywa się z moimi doświadczeniami i  metodami połowu tej fascynującej ryby. Pozdrowienia dla autora...

Dobrze się czyta :)

Zostaje lekki niedosyt bo artykuł mógł by być dłuższy.

Oj tam, ksiazke na ten temat mozna napisac, i to pewnie nie jedna ;)

Mefik, o czym rozmawialiśmy jakiś czas temu? :) Nie, nie o tym... Chodzi mi o kwestię okoniową. ;D

To prawda. Można pisać i pisać ;)

Mefik, o czym rozmawialiśmy jakiś czas temu? :) Nie, nie o tym... Chodzi mi o kwestię okoniową. ;D

O dziewczynach? :D

Z pewnością skorzystam z kilku porad przy moich początkach z okoniami, a mam zamiar poświecić im w tym roku trochę czasu. Zobaczymy co z tego wyniknie. :)

Mefik mnie zawsze na tym portalu brakowało jednej rzeczy - konkretnego i spójnego opisu "nowoczesnych" metod połowu ryb na gumowe wynalazki. Jest tego pełno a jakoby nie było bo znalezienie usystematyzowanej wiedzy na temat tych "nowoczesnych" w Polsce gumek śmierdziuszek jest trudne. Pisze "nowoczesne" w cudzysłowie bo tymi gumami Japonia i US oraz wiele krajów zachodnich już pewnie z 15 lat łowi. Ale ... marzy mi sie cykl artykułów - carolina, texas, dropshot, wormy, jaskółki, czeburaszki, offsety, inne patenty. Widzę, że taka szansa jest bo mamy na forum osobę łowiącą, ze sporą wiedzą i dzielącą się wiedzą. Gratulacje! Super artykuł!

Mefik mnie zawsze na tym portalu brakowało jednej rzeczy - konkretnego i spójnego opisu "nowoczesnych" metod połowu ryb na gumowe wynalazki. Jest tego pełno a jakoby nie było bo znalezienie usystematyzowanej wiedzy na temat tych "nowoczesnych" w Polsce gumek śmierdziuszek jest trudne. Pisze "nowoczesne" w cudzysłowie bo tymi gumami Japonia i US oraz wiele krajów zachodnich już pewnie z 15 lat łowi. Ale ... marzy mi sie cykl artykułów - carolina, texas, dropshot, wormy, jaskółki, czeburaszki, offsety, inne patenty. Widzę, że taka szansa jest bo mamy na forum osobę łowiącą, ze sporą wiedzą i dzielącą się wiedzą. Gratulacje! Super artykuł!

Dzięki @remek :) Można pomyśleć o fajnej serii artykułów ;) Jest o czym pisać!

Gratulacje, wygrali moi faworyci :) Po wyprawie mam nadzieję pokusicie się o jakiś artykulik. Np. Joker - jak rozpoznać łowisko na szkierach, Mefik - szwedzkie okonie :D

Gratulacje :)

to mamy na wyjezdzie przynajmniej 2 zobowiązanych do złowienia porządnego okonia ;)

A Friko twierdzi, że się nie da.

Maciek - musimy mu udowodnić, że jest w błędzie ;)

Maciek moje gratulacje wygranej :)

Miło się wstawiało Twój Artykuł widząc zdjęcia z nad wody którą znam :)

Gratuluję Maćku! Cieszę się na kolejne spotkanie, tym razem na dłuższym wyjeździe :)

• Create New...