Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted February 15, 2016 No to d... z podkładek :( . nie pękaj Józek ;) drugi Kolega jest który ogarnie :) jak przyjdą do mnie to dam znak co to warte ;) 25 zł za 30 sztuk wychodzi Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 15, 2016 Łukasz jak będziesz miał i ocenisz a będzie nadmiar może i ja wezmę. Share this post Link to post Share on other sites
Sicu 423 Report post Posted February 16, 2016 Z trochę innej beczki - próbowałem odnaleźć ten wpis, ale mi się nie udało. Ktoś polecał środek do czyszczenia silników do usuwania smaru - raz, że troche lakieru z mojego Red arca zeszło (nie przejmuję się to jest kołowrotek do wprawek serwisowych:D ) to pinion (który chyba jest mosiężny) dostał plam, na których występuje iryzacja. Wymyję go w benzynie i zobaczymy co będzie:D Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 16, 2016 Z trochę innej beczki - próbowałem odnaleźć ten wpis, ale mi się nie udało. Ktoś polecał środek do czyszczenia silników do usuwania smaru - raz, że troche lakieru z mojego Red arca zeszło (nie przejmuję się to jest kołowrotek do wprawek serwisowych:D ) to pinion (który chyba jest mosiężny) dostał plam, na których występuje iryzacja. Wymyję go w benzynie i zobaczymy co będzie:D Dlatego nie wierz wszystkim wpisom i używaj czystej ekstrakcyjnej . Nie kombinuj. Share this post Link to post Share on other sites
Sicu 423 Report post Posted February 16, 2016 Już zamówiłem na allegro:D Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 (edited) 2 razy tyle ci to wyjdzie niz gdybys kupil w zwyklym sklepie :-) Magia allegro he he benzyna 5zl wysylka 12zl . Czasem ciezko mi zrozumiec pewne zakupy przez ten portal.... Edited February 16, 2016 by przemow Share this post Link to post Share on other sites
Sicu 423 Report post Posted February 16, 2016 Jakbym wiedział gdzie kupić benzynę w centrum to bym kupił. Do Castoramy czy innego marketu nie mam jak się dostać komunikacją, samochodu brak. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 16, 2016 Jakbym wiedział gdzie kupić benzynę w centrum to bym kupił. Do Castoramy czy innego marketu nie mam jak się dostać komunikacją, samochodu brak. Podaj linka do tej benzyny co zamówiłeś. Share this post Link to post Share on other sites
Sicu 423 Report post Posted February 16, 2016 http://allegro.pl/show_item.php?item=5746731078 Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 16, 2016 Ja myję w rozpuszczalniku ekstakcyjnym i wszystko jest ok, koszt 3 zł 0,5 litra. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 16, 2016 Niektóre rozpuszczalniki ekstrakcyjne modyfikowane zostawiają biały nalot. Szczególnie mocno to było widać podczas mycia czarnuchów Shimano. No racism ;) Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted February 16, 2016 Ja myję w rozpuszczalniku ekstakcyjnym i wszystko jest ok, koszt 3 zł 0,5 litra. nie będzie dobrze :) po pierwsze nie odtłuszcza jak powinno a to podstawa, po drugie możesz mieć przykrą niespodziankę jak zje lakier z obudowy albo opędzluje trochę jakieś plastikowe elementy.W ostateczności lepsza jest ciepła woda ze zwykłym mydłem i szczoteczka :) Share this post Link to post Share on other sites
darek1 724 Report post Posted February 16, 2016 Jakbym wiedział gdzie kupić benzynę w centrum to bym kupił. Do Castoramy czy innego marketu nie mam jak się dostać komunikacją, samochodu brak. Na stacji benzynowej bez ołowiowa :P .Słoik i z podajnika ew dwóch... ;) Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 (edited) I czuć nad wodą że młynek po serwisie :-) he he zapachowi Pb zadna rybka sie nie oprze...i ta w wodzie i ta na lądzie :-) Edited February 16, 2016 by przemow Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 Niektóre rozpuszczalniki ekstrakcyjne modyfikowane zostawiają biały nalot. Szczególnie mocno to było widać podczas mycia czarnuchów Shimano. No racism ;) uwzieli się na ciebie :-) Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 nie będzie dobrze :) po pierwsze nie odtłuszcza jak powinno a to podstawa, po drugie możesz mieć przykrą niespodziankę jak zje lakier z obudowy albo opędzluje trochę jakieś plastikowe elementy.W ostateczności lepsza jest ciepła woda ze zwykłym mydłem i szczoteczka :) a nie mowilem uwzieli sie :-) Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 16, 2016 Spoko niech piszą tego co używam nic nie odbarwia a myje idealnie jak benzyna ekstrakcyjna. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 Temat sie rozkręca ja w tym wątku o serwisie pana ...zapomnialem jak sie nazywa. Tylko tu więcej ciekawych porad praktycznych.. Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted February 16, 2016 nikt nikomu nie chce dogryzać, ale bez zawahania mogę napisać ,że 50 % kołowrotków jakie u mnie były to następstwo czyjegoś partactwa albo samozwańczych prób ogarnięcia serwisu na dziwne wyczytane tu sposoby, zdecydowanie Przemek życzę Ci abyś nie musiał się na swoich błędach uczyć i żeby Ci nikt dupy nie obrabiał później Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 A zaczęło się od niewinnej nic nie znaczącej śrubki.. z tym uwzięciem to żartowałem. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 (edited) Nie daje mi spac to znaczenie ząbków. O ile w zębatkch o takiej samej ilosci zębów to rozumiem ale w takiej jak ma zauber i te proste młynki to juz nie....krece pinionem i przekładnia i nie rozumiem... Głupi jestem. Po 5 obrotach jest w tym samym miejscu ale ślimak zapitala nie po jednym a po kilku zębach...pomijam worm bo tam nie ma obciazenia zeby niszczylo zęby. Wytłumaczcie mi to.. . Edited February 16, 2016 by przemow Share this post Link to post Share on other sites
bayrt 287 Report post Posted February 16, 2016 Taaa... śrubka. Aż chce się powiedzieć - a nie mówiłem. Hunter_pike rób swoje. Olej benzyną albo czym tylko chcesz i rób swoje. Zazdrosników, malkontentow i innym u nas dostatek. KULT kiedyś śpiewał "Polska,mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu..." Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted February 16, 2016 Nie daje mi spac to znaczenie ząbków. O ile w zębatkch o takiej samej ilosci zębów to rozumiem ale w takiej jak ma zauber i te proste młynki to juz nie....krece pinionem i przekładnia i nie rozumiem... Głupi jestem. Po 5 obrotach jest w tym samym miejscu ale ślimak zapitala nie po jednym a po kilku zębach...pomijam worm bo tam nie ma obciazenia zeby niszczylo zęby. Wytłumaczcie mi to.. . Myśl Przemek, czy jest sens znaczyć przekładnię :) . Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 No nie ma ale tu wiekszosc sie upiera ze trzeba...Patrzac na przekladnie np w shimano to zęby trafiaja co obrot w to samo miejsce...i tu jest sens znaczenia.. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted February 16, 2016 Teoretycznie jak bym szarpal korba( podbijał ciezkie glowki z korby) ale tylko dokladnie w tym jednym miejscu to jest szansa ze na slimaku i na przekladni to miejsce samo sie zaznaczy...ale nie sposob raczej miec takiego pecha...nierealne Share this post Link to post Share on other sites