Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Hunter_pike

Ryobi, Spro, Dragon, Daiwa, - Serwis kołowrotków.

Recommended Posts

Dzięki za podpowiedź. Zobaczymy jaki będzie koszt tych co zamówiłem. Muszę sprecyzować bo jestem po rozmowie z szefem firmy jak to będzie robiła to podkładki z nierdzewki jakiejł lepszej, oznaczenia nie pamiętam a nie z kwasówki jak napisałem wcześniej.

Z doświadczenia wiem, że z tych 0,01 i 0,02 nie będziesz korzystał. To nie apteka. A po kilka sztuk cienkich nie powinno się dawać bo sprężynka się robi.

Tak z ciekawości, ile młynków do tej pory ustawiłeś i nasmarowałeś?

Czy to istotne?, nie ogłaszałem się z tym bo nie robiłem tego dla kogoś z braku czasu, swoich - różnych: Dragona, Mikado, Jaxona, z wolnym biegiem karpiowych i znajomym łącznie około  20-30 szt, nie wiem dokładnie bo nie liczyłem nigdy no i swojego Zaubera teraz. Wszystkie poza Zauberem raczej tylko smarowałem bez wymiany łożysk ale to nic trudnego jak jest się dokładnym i chce się osiągnąć coś lepszego niż wyszło z rąk Chińczyków :D . Teraz praca zmianowa to i pogrzebać (co lubię) można, zwłaszcza że złapałem lepsze/tańsze źródła łożysk i podkładek.  :)

Oczywiście każdy może sobie serwisować sam swój kołowrotek bo po to powstał ten temat z zdjęciami, jak nie umie albo nie ma czasu może wysłać również na serwis do kolegów jacy robią to już od dłuższego czasu np. do Pana Leśniaka, mnie nie zależy na tym bym to robił zarobkowo, z mojej strony to tylko forma koleżeńska dla osób z jerka, by każdy kto chce mógł też mieć swój młynek w lepszym stanie technicznym  niż ma. 

Edited by Hunter_pike

Koledzy łącznie zamówiłem 1000 szt podkładek (bo domówiłem z uwagi na Wasze zainteresowanie) w rozmiarówce od 0,01 do 0,05 czekam na wycenę, wówczas podam koszt zakupu sztuki, wysyłał będę tylko w pełnych dziesiątkach więc jeśli ktoś będzie chciał np 0,02 i 0,05 to 20 szt łącznie minimalna wysyłka jak jeden rozmar to 10 szt minimalna wysyłka. Będę miał rozmiary 7x10 i 7x12 w grubościach jak wyżej.

Ja się piszę na 0,05 0,10 0,15 jeżeli można. Edited by Jozi

Też bym przytulił komplet takich podkladek jeśli można. Tak po 15 szt z każdego rozmiaru.

Witam, a da radę załatwić przekładnię plus pinion do saliny 30, nie wiem jak to możliwe ale wyleciał ząb z głównego koła :o

Proszę pytania o dokładne części kierować na teamdragon@home.pl co będę mógł to pomogę . 

Trochę poza tematem - mówiłem że warto na to forum zajrzeć ;) . Dzięki za Perche.

Paweł pełnymi 10-tkami. Na sztuki nie będę sprzedawał za dużo zachodu.

Ok to wziąłbym po 20 szt. tylko nie wiem jakie grubości są najlepsze. Pod shimano są chyba z większą średnica wewnętrzną niż zaubery?

Ok to wziąłbym po 20 szt. tylko nie wiem jakie grubości są najlepsze. Pod shimano są chyba z większą średnica wewnętrzną niż zaubery?

Nie podpowiem bo kołowrotków shimano nie serwisuję póki co. Może kiedyś.  :huh:  ;)

Ale np do penna potrzebne są o większej średnicy wewnętrznej. Pomyliłem się pisząc o shimano. Ale w sumie penna posiadać już nie zamierzam więc poproszę o takie do zaubero shimano.

Młynek kolegi granvorka przed po lewo, po serwisie po prawo

[attachment=297750:DSC_0246.JPG] [attachment=297757:DSC_0247~2.jpg]

Z uwagi że kolega jako pierwszy z jerka przysłał swojego zaubera na serwis w gratisie ma zamienioną tulejkę z knoba na łożysko.

[attachment=297758:DSC_0245~2.jpg]

Ogólnie młynek nie zakatowany, dobrze dotarty bym powiedział, luzy tak minimalne że nie było sensu dokładać podkładek. Worma miał suchego prawie, na przekładni minimalnie smaru było, po serwisie pracuje zdecydowanie lepiej moim zdaniem a kolega jak nim sobie pokręci sam napisze, oczywiście łożysko w rolce zamienione na ezo. Edited by Hunter_pike

To się nazywa ekspresowy serwis. Kołowrotek wysłałem w poniedziałek, a czwartek/piątek będę miał go z powrotem w domu. Dziękuję za gratisowe łożysko w knobie! Jak tylko maszynka do mnie wróci, to opiszę różnicę w pracy :)

Wyśle Ci mojego Reda. Jak zlikwidujesz stukanie pod obciążeniem to dorzuce flaszkę whisky. Poważnie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...