Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Poradnik super! Czy te łożyska EZO są wysokoobrotowe ? A drugie pytanie ile kolega by chciał za serwis proszę o PW. Tak są wysokoobrotowe. Poszedł priv. Share this post Link to post Share on other sites
WalterW 182 Report post Posted February 8, 2016 Koledzy, gdzie najłatwiej dostać podkładki pod łożyska do kasowania luzów? Share this post Link to post Share on other sites
asafa 229 Report post Posted February 8, 2016 (edited) @Hunter_pike Fajnie, że chciało Ci się zamieszczać taki tutorial. Zauberowate to niewątpliwie jedne z najpopularniejszych (o ile nie najpopularniejsze) kołowrotki spinningowe, także na pewno wielu osobom przyda się. Co do kasowania luzów, to podkładka dystansowa 0,5mm to duuuużo, raczej chodziło Ci o 0,05mm ? Edited February 8, 2016 by asafa Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Tak Tomku, jedno zero mało kliknąłem a już nie mogę poprawić postu bo nie ma edycji, sam zauważyłem dopiero dziś rano. Może jakiś Mod poprawi i doda jedno zero w pierwszym moim poście?. Share this post Link to post Share on other sites
granvorka 296 Report post Posted February 8, 2016 Mój Zauber leci do Hunter_pike na małe czyszczonko, smarowanko i wsadzenie EZO w rolkę :D Autor tematu może zrobić fotkę ile i jaki smar jest w moim kręćku, ja nie ingerowałem w niego od zakupu (niecały rok). Jak dostanę go po serwisie to podzielę się wrażeniami :) coś czuję, że kolega Przemo może zyskać więcej klientów w najbliższym czasie :) pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Zandermasterr 283 Report post Posted February 8, 2016 Mój Zauber leci do Hunter_pike na małe czyszczonko, smarowanko i wsadzenie EZO w rolkę :D Autor tematu może zrobić fotkę ile i jaki smar jest w moim kręćku, ja nie ingerowałem w niego od zakupu (niecały rok). Jak dostanę go po serwisie to podzielę się wrażeniami :) coś czuję, że kolega Przemo może zyskać więcej klientów w najbliższym czasie :) pozdrawiam Hehe mój też leci jutro :) Zauber 4000 wyprodukowany w maju 2015. U mnie służył trochę jesienią i wydaje mi się suchy. Miałem wysłać do Dragona, ale leci do Przemka. Share this post Link to post Share on other sites
Pendergrast 335 Report post Posted February 8, 2016 Bardzo fajny opis a i podejście do tematu profesjonalne :) Do podkładek hamulca w szpuli możesz zakupić dedykowany do tego smar shimano DG01 ( jest lepki ). Jeden pojemnik starczy Ci na baaardzo długo. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Bardzo fajny opis a i podejście do tematu profesjonalne :) Do podkładek hamulca w szpuli możesz zakupić dedykowany do tego smar shimano DG01 ( jest lepki ). Jeden pojemnik starczy Ci na baaardzo długo. Do hamulca dałem oliwkę Ardenta, działa super. Testowałem w domu na sucho wczoraj wieczorem jeszcze. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Koledzy, gdzie najłatwiej dostać podkładki pod łożyska do kasowania luzów? Nie wiem czy kupisz tak indywidualnie, ja dziś nawiązałem kontakt z firmą jaka wytnie dla mnie takie podkładki z kwasówki w zakresie rozmiarowym od 0,01 do 0,05. Share this post Link to post Share on other sites
grzegorzyk 255 Report post Posted February 8, 2016 Nie wiem czy kupisz tak indywidualnie, ja dziś nawiązałem kontakt z firmą jaka wytnie dla mnie takie podkładki z kwasówki w zakresie rozmiarowym od 0,01 do 0,05. Ale że co ,wytną ci podkładkę 1 setkę ? :huh: Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Ale że co ,wytną ci podkładkę 1 setkę ? :huh: Tak to firma specjalizująca się w wycinaniu z blachy kwasowej z takich cieniusieńkich właśnie, zamówiłem całą rozmiarówkę od 0,01 do 0,05 z nierdzewki i w dwóch rozmiarach zewnętrznych 10 mm i 12 mm a wewnętrzny 7 mm bo można wówczas kasować luzy zarówno na koszu, pinionie i korbie. ;) Share this post Link to post Share on other sites
Czerwc89 5 Report post Posted February 8, 2016 Koledzy, gdzie najłatwiej dostać podkładki pod łożyska do kasowania luzów? Mefisto :) Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Mefisto :) Tia tylko 10 zł za 3 szt. :o :huh: Share this post Link to post Share on other sites
MATIG 1,464 Report post Posted February 8, 2016 Tia tylko 10 zł za 3 szt. :o :huh: Bo pewnie JDM :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Bo pewnie JDM :lol: :lol: Wyglądają jak miedziane ale są w folii z napisem shimano, płaci się za markę. Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted February 8, 2016 Wyglądają jak miedziane ale są w folii z napisem shimano, płaci się za markę. to te podkładki Kolego co zamowiles to do podziału ;) zapłacę ile tam trzeba :p Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 to te podkładki Kolego co zamowiles to do podziału ;) zapłacę ile tam trzeba :P zamówiłem nierdzewne wycinane specjalnie, tych w woreczkach shimano nie kupuję bo za drogie. Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted February 8, 2016 zamówiłem nierdzewne wycinane specjalnie, tych w woreczkach shimano nie kupuję bo za drogie. ile zamówiłes ? Tak ze 100sztuk bym wziął. Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 ile zamówiłes ? Tak ze 100sztuk bym wziął. 500 szt. masz priv. Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted February 8, 2016 500 szt. masz priv. Dziękuję. Share this post Link to post Share on other sites
asafa 229 Report post Posted February 8, 2016 (edited) 500 szt. masz priv. Też bym chętnie przygarnął :D Kiedyś znalazłem firmę, która wycinała takie podkładki, ale rozmowę zaczynali od 1000 sztuk :) Z tym, że 0,01mm to nie wiem czy faktycznie dostaniesz, najmniejsze z jakimi ja się spotkałem to 0,05mm. Edited February 8, 2016 by asafa Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Tomku zapewnili mnie że wytną w rozmiarach od 0,01 do 0,05 każdy kolejny i w średnicach 7x10 i 7x12 mm. Zamówiłem i czekam na wycenę, zawsze mogę ilość zwiększyć w zamówieniu jak będą chętni. Wszystko wycinają z blaszek/folii kwasowej bo 0,01 to już chyba nie blaszka a folia przy tej grubości. Share this post Link to post Share on other sites
asafa 229 Report post Posted February 8, 2016 (edited) Tomku zapewnili mnie że wytną w rozmiarach od 0,01 do 0,05 każdy kolejny i w średnicach 7x10 i 7x12 mm. Zamówiłem i czekam na wycenę, zawsze mogę ilość zwiększyć w zamówieniu jak będą chętni. Wszystko wycinają z blaszek/folii kwasowej bo 0,01 to już chyba nie blaszka a folia przy tej grubości. Byłoby super w takim razie :) 100 pewnie nie zamówię, ale dogadamy to na priv. Edited February 8, 2016 by asafa Share this post Link to post Share on other sites
Hunter_pike 878 Report post Posted February 8, 2016 Koledzy łącznie zamówiłem 1000 szt podkładek (bo domówiłem z uwagi na Wasze zainteresowanie) w rozmiarówce od 0,01 do 0,05 czekam na wycenę, wówczas podam koszt zakupu sztuki, wysyłał będę tylko w pełnych dziesiątkach więc jeśli ktoś będzie chciał np 0,02 i 0,05 to 20 szt łącznie minimalna wysyłka jak jeden rozmar to 10 szt minimalna wysyłka. Będę miał rozmiary 7x10 i 7x12 w grubościach jak wyżej. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 8, 2016 Do zmniejszenia luzu na kole przydają sie też często 0,10/0,15 i 0,20. Share this post Link to post Share on other sites