elefant68 57 Report post Posted February 20, 2016 Mucha poprawiona na prostym haku nr14 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 20, 2016 Nag - idzie w dobrą stronę. elefant68 - tu już dużo lepiej - i mucha i zdjęcia. Share this post Link to post Share on other sites
Nag 33 Report post Posted February 20, 2016 Potrzebne mi wytyczne:) jeśli można prosić o wskazówki czy wszystko do bani, czy coś ujdzie, jutro ostatnie wieczorne starcie... Share this post Link to post Share on other sites
Raczej 32 Report post Posted February 21, 2016 niestety nie mam kury, tu wersja z kogutem na #10 Share this post Link to post Share on other sites
Pavko 557 Report post Posted February 21, 2016 No i mój Red Tag na haku Wizarda 276BLBN w rozmiarze 12, jakąś lampę bezcieniową muszę ogarną i statyw bo fotki nie najlepsze :) Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 21, 2016 Podsumowanie RedTaga znajdziecie w naszej tabelceLISTA WYKONANYCH ZADAŃ DOMOWYCH Share this post Link to post Share on other sites
Nag 33 Report post Posted February 21, 2016 A ja tutaj męczę żeby przed północą zdążyć... No nic wrzucam na zakończenie (zdjątka lipne warunki polowe całkowicie) uff :) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 22, 2016 Raczej - piękna mucha, ogonek tylko za długi jak na moje oko. Pavko - mucha bomba, oby wszyscy robili tak "kiepskie" zdjęcia jak Ty. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 22, 2016 Nag - poprzednie bardziej mi się podobały. Jeżynka za długa, część promieni przycięta przy główce. Ogonek zbyt bogaty i za długi przy tym rozmiarze haka. Dopracujesz szczegóły na spokojnie. Wzór zaliczony. Share this post Link to post Share on other sites
venom_666 3,223 Report post Posted February 22, 2016 [attachment=300994:tadzik 16.jpg] wygrzebałem w pudełkach starego mokrego Tadzika chyba na #14 , w kazdym razie maleństwo jakieś... Ot tak jako ciekawostka ile zmieniło sie od jego wersji wyjściowej, czyli takiej jak ta ze skuwką i przewijką... Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 23, 2016 Marian, za twórcę Red Taga uchodzi Martyn Flynn z Worcestershire. Według Joergensena - wzór powstał ok. 1850 roku i nie miał wtedy ani skuwki, ani przewijki. Te elementy pojawiły się późnej. Więc trudno doszukiwać się ich w wersji wyjściowej. Nie miejsce tu na tego typu dywagacje - tu uczymy się wiązać, a nie zastanawiamy się nad historią i ewolucją wzorów. Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted February 23, 2016 Oto mój red tag : Hak 12 , ogon marabut , 2 pióra pawia i jeżynka z kury [attachment=301160:red tag.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 24, 2016 jbk - udana mucha. Masz talent. Share this post Link to post Share on other sites
daniel. 335 Report post Posted February 26, 2016 To tak przed kolejnym zadaniem: Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 26, 2016 Bardzo ładna armia :) W poniedziałek będzie kolejny step. Pamiętajcie o makrelce :) Share this post Link to post Share on other sites
daniel. 335 Report post Posted February 27, 2016 No bardzo fajny zapach ze skórki się rozchodzi, świetny odświeżacz..... :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
addim 32 Report post Posted February 29, 2016 A to moje pierwsze podejście do RedTag prosze o wyrozumiałość :D Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 29, 2016 Addim - dwa pierwsze nędzne, ale nr 4 wygląda dobrze. W 5-ce wyrównaj ogonek i też będzie ok. Idziesz we właściwym kierunku, jeśli muchy są na zdjęciach od 1 do 5 w kolejności zawiązania. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 29, 2016 daniel25 - step #3 już jest - dajesz z tą skórką :D Share this post Link to post Share on other sites
daniel. 335 Report post Posted February 29, 2016 Mirku daje to mi żona do słuchu, że rybi zapach opanował jaskinie.... :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted February 29, 2016 Mirku daje to mi żona do słuchu, że rybi zapach opanował jaskinie.... :lol: :lol: Normalnie chyba utworzę specjalny dział dla .... żon :) Niech też się integrują na jerku ... a co ... Będzie o latających piórkach, smrodzie z makreli, alergiach naszych dzieci na piórka i sierść, wyprowadzanie mężów do piwnic ... ale też pewnie duma z drwali! O to chodzi .... jakby co ... żony da się zrobić jakiś specjalny dział. Share this post Link to post Share on other sites
addim 32 Report post Posted February 29, 2016 Addim - dwa pierwsze nędzne, ale nr 4 wygląda dobrze. W 5-ce wyrównaj ogonek i też będzie ok. Idziesz we właściwym kierunku, jeśli muchy są na zdjęciach od 1 do 5 w kolejności zawiązania. Dzięki za szczerość przy setnej będzie perfect trening trening i jeszcze raz trening !!! Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 1, 2016 Panowie, na szczęście nie trzymamy robaków w lodówce! W muszkarstwie nie jest tak źle, choć doczyszczenie dywanu lub wykładziny z promieni marabuta... to już wątek legendarny. Znam świetną anegdotę na ten temat. Strzyżenie sierści sarny - to też może się nie spodobać żonom, ale na to jeszcze przyjdzie czas. Moja żona na szczęście sama preparuje skórki z makreli i wiąże muddlery z sierści :) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted March 1, 2016 Cwana, bo ma Ciebie do czyszczenie dywanu ;) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 2, 2016 Tomek - nie jest tak różowo. Musiałem ją z warsztatem przerzucić z domu do firmy, bo materiały wychodziły już z szafy na pokój, mimo bencha i wielkiego regału :) Share this post Link to post Share on other sites